00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

חלות

אני חסידה גדולה של אופה הלחם. זה האופה שלי: http://www.morphyrichards.co.il/Index.asp?ArticleID=120&CategoryID=122&Page=1

פשוט שמים בו את כל המרכיבים, תוך שמפרידים בין הנוזלים, לבין השמרים. מפעילים תוכנית של הכנת בצק, שבים כעבור שעה וחצי, ויש בצק שמרים מוכן לפעולה. צרים צורות (לחמניות/חלות וכו`), מושחים בביצה, ומשהים לתפיחה.

אני מתפיחה בתנור בחום של 60 מעלות למשך חצי שעה. ואז מוציאה מהתנור, מעלה את הטמפרטורה ל-180, וכשהתנור התחמם - אופה במשך 12 דקות.

אני גם משאירה לפעמים את אופה הלחם על טיימר שיכין את הבצק גם כעבור שעות רבות. אין שום בעיה בזה.

אבל עדיין לא נתתי לכם את המתכון:

75 גרם מרגרינה

3/4 כוס סוכר

כוס וחצי מים - עדיף רותחים

חצי כף מלח

3 ביצים

6 כוסות קמח

כף וחצי שמרים יבשים

 

כפי שהעירו לי, כמובן שאפשר גם להכין את זה גם כמו בימי הביניים במיקסר... ולהתפיח שעתיים... להוציא את האויר מהבצק, ולהתפיח עוד שעה... יוצא מצויין!

אם עושים את זה במיקסר ולא באופה לחם כדאי לערבב קודם כל את המרגרינה עם המים הרותחים עד שהמרגרינה תימס. לאחר מכן להוסיף את שאר הרכיבים, ואת הקמח והשמרים בסוף.

אתם מוזמנים להגיב אם יש לכם שאלות או שמשהו לא הולך, ואשתדל לענות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת