55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם עגבניות מיובשות

24/11/2012

בס"ד


את הלחם הבא החלטתי להכין לאחר ששמעתי אין ספור פעמים מהבת הגדולה שלי על לחם שאכלה עם ממרח פסטו בתוכו.

משום מה מרגע שהחלטתי להכין אותו לא מצאתי ממרח פסטו, אבל הרעיון "בער" בתוכי ורציתי מאוד להכין אותו. אז מה נעשה, נתיאש... ממש לא, החלטתי לשנות ובמקום ממרח פסטו לשים ממרח עגבניות מיובשות וכמו שאומרים מה שיהיה יהיה. בתפילה שיי`צא טוב הכנתי לפי המתכון של חלות השבת שלי והוספתי לו את הממרח. תשמעו אין מה לומר זה התחיל קודם כל מהריח שהתפשט בבית וכלה בטעם הנפלא.

הכנתי כיכר לחם עגולה גדולה והיא התחסלה בליל שבת.

אז מבלי להתמהמה הנה המתכון לפניכם מקווה שתהנו ושתהיה שבת שלום של שקט ושלווה לכולנו


המצרכים:

1 ק"ג קמח

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס שמן

6 כפות סוכר

1 כף מלח

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

2-3 כוסות מים


להברשה:

1 ביצה טרופה

שומשום

מעט שמן

 

אופן ההכנה:

- שמים את המצרכים מלבד ממרח העגבניות במערבל/קערה כשאת המלח שמים ראשון ומעליו את הקמח (על מנת שלא יגע בשמרים).

- מתחילים ללוש ומוסיפים את ממרח העגבניות וממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- מכסים את הקערה בנילון נצמד ומניחים לתפיחה של שעה.

- קולעים לצורה הרצויה חלה או לחם עגול.

- להניח לתפיחה נוספת של שעה.

- בקערית לערבב את הביצה הטרופה עם השמן, להבריש ולזרות שומשום.

- להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות עד שהחלות זהובות.


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת