00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת-מס` 6

הארוחה השבת היא בסימן של בית ומוקדשת לתושבים ולחיילים "ששכחו" מהי שפיות ומהי ארוחה של בית.

 אוכל חם הכי basic מתובל בהמון נשמה וניחוחות שכייף להיזכר בהם .

אז מה נכין לשבת:

  • פוקצ`ה פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים מעוטרת בירקות לצד מגוון מטבלים
  • פרחי כרובית בבצק בירה וטחינה ירוקה
  • מוסקה /חציל ממולא מבושל ברוטב
  • קציצות עוף ברוטב עגבניות פיקנטי 
  • עוף מבושל עם שעועית ירוקה  
  • סלט גזר עוקצני 
  • חציל מטוגן בתחמיץ

אז קדימה לשים סינרים להדליק מחבתות מתחילים!!!

המתכונים עבור 6 סועדים 

פוקצ`ה מעוטרת בירקות 

החומרים 

5 כוסות קמח (אני ממליץ שטיבל 2 ) 700 גר` לערך 

1 שקית שימרית 

3 כפות שמן זית 

1 כפית מלח 

1 כפית סוכר 

1.5 כוסות מים פושרים 

לעיטור

פלפלים  במגוון צבעים 

פרוסות חציל 

פרוסות זוקיני

טבעות בצל סגול 

שמן זית

1 כף טימין טרי

מלח גס

אופן ההכנה 

אופן ההכנה הינו בסיסי (הסוד הוא התפחה נכונה),מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים.

מרקם הבצק "דביק" מעט מכסים במגבת ומתפחים לחצי שעה לערך במקום חמים.

במקביל נחתוך את הירקות (בצורה חופשית) נחמם מחבת עם כף שמן זית ונקפיץ מעט את הירקות ונקרר.

לאחר שהבצק תפח נקמח מעט את משטח העבודה ונחלק למנות רצויות (או אישי-6 כדוריםמרכזי 2 גדולות).

נחמם תנור לחום 180 200 מעלות.נפתח את הבצק (בידיים משומנות מעט) על התבנית וניצור מעיין "גומות" עם האצבעות נפזר את הירקות מעל בתוספת מלח גס

תימין ונאפה בתנור עד השחמה .

לאחר שהוציאנו מהתנור נזלף כמה טיפות שמן זית מעל

ריח הבצק "ירחף" בבית ועננה של ניחוחות יהיו באוויר.

שידרוגים

יש המוסיפים לבצק כף דבש

ניתן לשנות את סוגי הירקות/עשבי התיבול 

ניתן לפזר מעל גבינות/אנשובי

הצעות הגשה 

להגיש לצד מבחר מטבלים 

  • ממרח עגבניות מיובשות
  • טפנד זייתים
  • איולי
  • שמן זית ובלסמי

פרחי כרובית בציפוי בצק בירה לצד טחינה ירוקה

החומרים 

כרובית נקייה 

1 כוס בירה לבנה 

1.5 כוסות קמח 

2 ביצים 

מלח פלפל לבן 

אבקת שום

כף חרדל גרגרים

שמן לטיגון 

אופן ההכנה 

ראשית ננקה ונפריד את הכרובית "לפרחים" בסיר עמוק נרתיח מים עם כף מלח נבשל את הכרובית כ-1/2 בישול (בלונשייר) ונקרר

בקערה נערבב את החומרים תוך הקפדה על קבלת מרקם חלק .במקביל נחמם שמן במחבת נתבול את פרחי הכרובית היטב ונטגן .

טחינה ירוקה  

החומרים 

1 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון שלם

כף שמן זית 

מלח פלפל לבן 

1 כוס מים קרים 

2 שיניי שום קצוצות

כוס מעשבי תיבול -נענע,שמיר,כוסברה,פטרוזליה

פלפל ירוק חריף 

אופן ההכנה 

ראשית קוצצים את כל העשבי תיבול (ניתן במעבד מזון) בתוספת פלפל ירוק ושום מוסיפים את הטחינה,מלח פלפל לימון ומים בהדרגה עד קבלת רמת

סמיכות רצויה .נגיש קר לצד כרובית חמה שילוב טעים ומרקמים המשלים אחד את השני .

מוסקה -חציל ממולא ברוטב 

החומרים 

 2חצילים בנונים (מומלץ בעלי עובי אחיד)

1/2 ק"ג בשר טחון-מכל סוג 
 
צרור פטרוזליה
 
מלח,פלפל
 
כפית ראס אל חנות
 
2 ביצים
 
כוס פירורי לחם
 
מעט צ`לי יבש(לא מחייב)
 
1/4 כוס שמן
 
לרוטב
 
1/2 ק"ג עגבניות טריות טחונות במעבד מזון או לחילופין 1 קופסאת עגבניות טחונות
 
5-6 שיניי שום
 
2 כפות אריסה מתוקה
 
2 פלפל קלוי חתוך לקוביות
 
פטרוזליה קצוצה
 
1 כף פפריקה מתוקה
 
מלח ,פלפל
 
3 כוסות מים
 
 
אופן ההכנה
 
יש לפרוס את החציל לפרוסות (ליצור מעיין שפתיים)
בקערה יש לערבב את הבשר היטב עם התבלינים הפטרוזליה והשמן,ניתן לבשר לנוח במקרר כ- חצי שעה לאחר מכן נמלא את החציל בבשר.
נחמם שמן דק במחבת,נתבול את החציל בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ,נזהיב מכל צד ונניח בצד.
 
הכנת הרוטב
 
בסיר נחמם מעט שמן זית נזהיב שיניי שום ופלפלים,נוסיף את העגבניות המרוסקות נבשל כ-5 דק נוסיף את האריסה והתבלינים ו 3 כוסות המים
נביא לרתיחה נבשל כ 15 דק ואז נסדר את החציל בסיר בצורה סיבובית (ניתן לסדר בתבנית ולאפות בתנור) נבשל כ-25 דק על אש נמוכה,או בחום 180 מעלות בתנור.
לקראת הסוף נסיף את הפטרוזליה הקצוצה .
 
קציצות עוף ברוטב פיקנטי
 
 
החומרים 
 
700 גר` בשר טחון (ממליץ עוף-קל לעיכול גם לילדים /מבוגרים)
 
צרור פטרוזליה
 
פרוסות לחם (רק החלק הרך-מושרה במים)
 
מלח פלפל לבן
 
פטרוזליה קצוצה 
 
כף פפריקה מתוקה בשמן
 
ביצה (רק החלבון)
 
להכנת הרוטב
 
 
1/2 ק"ג עגבניות מרוסקות /1 קופסאת עגבניות מרוסקות
 
2 שיני שום קצוצות 
 
2 כפות רסק עגבניות 
 
מלח פלפל
 
3 כוסות מים 
 
2 כוסות שמן 
 
צ`לי עוקצני(ניתן גם בלי)
 
אופן ההכנה 
 
ראשית נערבב את הבשר עם חומרי הטעם ופרוסת הלחם המושרה ואת חלבון הביצה(לטרוף אותו היטב נותן אווריריות)נערבב היטב ונניח במקרר. 
 
בסיר רחב ושטוח נחמם 2 כפות שמן ונטגן קלות את השום והצ`לי נוסיף את רסק העגבניות ונמשיך לטגן (עד הפיכתו לצבע כהה) נוסיף את העגבניות המרוסקות נתבל נוסיף מים נביא לרתיחה ונבשל כ 10 דק` על אש נמוכה .
 
ניצור מהבשר כדורים קטנים ונוסיף לסיר הרוטב נבשל כחצי שעה על אש נמוכה .
 
עוף מבושל עם שעועית ירוקה
 
 
החומרים 
 
6 מנות עוף (שוקיים/ירכיים)
 
800 גר` שעועית ירוקה קפואה
 
2 בצלים בגודל בינוני
 
מלח פלפל
 
כפית כורכום 
 
2 כוסות מים/נוזל 
 
2 עגבניות חתוכות לקוביות 
 
אופן ההכנה 
 
בסיר רחב ושטוח נחמם את השמן ונזהיב את הבצל,נוסיף את חלקי העוף ונטגן קלות נפזר מעל את השעועית נתבל נוסיף את הנוזל 
 
נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כ-35 דק` ,נפזר את קוביות העגבניות מעל ונבשל עוד 10 דק`. 
 
סלט גזר עוקצני 
 
החומרים 
 
3 גזרים 
 
2 כפות אריסה 
 
2 שיניי שום קצוצות
 
כפית צ`לי יבש
 
"אבק" כמון 
 
מלח פלפל
 
2 כפות שמן 
 
2 כפות חומץ 
 
כוסברה קצוצה 
 
אופן ההכנה 
 
נקלף את הגזרים נחתוך ונבשל בסיר עם מים (עד 3/4 הכנה לערך) בסיר נפרד נחמם את השמן ונוסיף את כל המרכיבים (פרט לכוסברה)
 
נחמם קלות .נסנן את הגזר ונשאיר כרבע ממיי הבישול.נוסיף לסיר את תערובת התבלינים נבשל כמס` דק ובסיום נפזר את הכוסברה
 
בדרך זו הטעמים יספגו בגזרים ויהפכו לחלק מהסלט .
 
חציל מטוגן בתחמיץ
 
 
החומרים 
 
2 חצילים בגודל בינוני
 
קמח 
 
מלח פלפל 
 
פפריקה מתוקה 
 
שמן לטיגון 
 
לתחמיץ
 
2 מלפפונים חמוצים
 
1 בצל סגול 
 
פטרוזליה קצוצה 
 
עגבניה 
 
פלפל אדום 
 
כף אריסה מתוקה 
 
מיץ מלימון 
 
מלח פלפל
 
אופן ההכנה 
 
נחמם שמן במחבת ,במקביל נתבל את הקמח במלח פלפל ופפריקה מתוקה ,נחתוך את החצילים לקוביות קטנות ונערבב עם הקמח קלות
 
נטגן ונעביר למסננת .
 
בקערה נפרדת נחתוך לקוביות את המלפפון החמוץ,בצל,עגבניה,והפלפל נוסיף את חומרי הטעם ונערבב עם החציל נעטר בפטרוזליה קצוצה .
 
רשימת קניות
 
 
מחלקת בשר
 
6 יח` ירכיים עוף -עוף מבושל
 
800 גר` בשר -חזה עוף טחון 
 
שעועית ירוקה קפואה -800 גר,
 
500 גר` בשר בקר טחון 
 
 מחלקת ירקות 
 
2 חצילים 
 
3 גזרים 
 
1 ק"ג עגבניות (רכות ) לרטבים 
 
בצל סגול 
 
בצל לבן 
 
פלפלים בשלל צבעים-לפוקצה
 
זוקיני 1 -פוקצה 
 
כרובית 
 
לימון טרי
 
עשבי תיבול טריים-שמיר פטרוזליה כוסברה
 
פלפל ירוק חריף
 
פלפל צ`לי
 
מחלקת מכולת
 
1 שמן קנולה 
 
1 ק"ג קמח שטיבל
 
1 כוס קמח רגיל
 
1 בקבוק בירה
 
מלח פלפל
 
כמון 
 
פפריקה מתוקה 
 
אריסה מתוקה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת