77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוף ממולא בורגול ותמרים


לאחרונה, הבורגול תופס מקום כבוד אצלי במטבח ואני מכינה ממנו הרבה.

הבורגול בריא מאוד ואין הרבה עבודת הכנה אתו. לאחר השרייה של חצי שעה במים רותחים, הוא בעצם מוכן לאכילה, אפשר להכין ממנו סלט קר מעורב עם ירקות וגם מבושל.

הפעם הכנתי עוף ממולא בבורגול, הוספתי מעט תמרים שנתנו למנה מתיקות עדינה וטעימה

קצת תמונות ולאחר מכן המתכון

הבורגול במסננת לאחר שטיפה והשרייה של 10 דקות במים קרים


הבצל והעגבניות מתבשלים


הבורגול בקערה לאחר שסונן מהמים

התערובת מעל הבורגול

תוספת של התמרים

כל התערובת מעורבבת

האמינו לי שזה טעים אפילו לאכול את זה בצורה כזו

העוף ממולא בורגול ומה שנשאר מפוזר מסביב

העוף יצא מהתנור שזוף ומוכן

והמתכון:

מצרכים:

1.     1 עוף שלם

2.     2 כוסות בורגול

3.     2 עגבניות קצוצות

4.     2 בצלים בינוניים קצוצים

5.    10 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות (מי שלא אוהב, יכול לוותר)

6.     5 כפות פפריקה מתוקה, 1 כף מלח

7.     1/2 כוס שמן קנולה

 

הוראת הכנה: לחמם תנור ל-200 מעלות.

1.     לנקות היטב את העוף, לשטוף, להניח במסננת.

2.     להכין רוטב מ: 4 כפות שמן, 2 כפות פפריקה 1 כף מלח ולמרוח את העוף מכל הצדדים, גם מבפנים

        להניח בקערה בצד.

3.     לשטוף היטב את הבורגול במסננת ולהשרות בקערה עם מים קרים לפחות 10 דקות

4.     לקחת סיר או מחבת, לשפוך את השמן שנותר, להוסיף בצלים לטגן מעט, להוסיף את העגבניות ואת 

        התבלינים שנשארו, לבשל כחמש דקות, להוריד מהאש

5.     לסנן את הבורגול, להניח בקערה מתאימה, לשפוך מעל את העגבניות, לערבב היטב

6.     למלא את העוף,להכניס גם מתחת לעור, מה שנשאר לפזר מסביב

7.     לשפוך 1/2 כוס מים מסביב

8.     לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף

9.  לאפות בין שעתיים וחצי לשלוש שעות (תלוי בתנור).

זהו, העוף מוכן, תהנו

 

 

 

 

 

1.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

82 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת