00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

שוקי עוף על אפונה וקישואים ברוטב עגבניות ואורז לבן

חיכיתי לילדים שיחזרו מבית הספר והגן וחשבתי מה להכין לארוחת הצהריים, בסוף החלטתי שאכין ארוחת צהריים שמזכירה לי את בית ילדותי.

לראשונה בפוסט אחד יש 3 מתכונים שונים: חלבון (שוקי עוף), פחמימה (אורז לבן) וקטניות (אפונה)...

נתחיל עם שוקי העוף - מצרכים:

7 -8 שוקי עוף

2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי רצועות

עגבניה גדולה חתוכה לקוביות

כפית שום כתוש

מלח פלפל

כף תבלין עוף

כף אבקת מרק עוף

חצי כף פפריקה מרוקאית

3 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום, מניחים את העוף ומפזרים על הכל את העגבניה והתבלינים.

ממלאים מים עד לחצי מגובה הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה כשמידי פעם הופכים את העופות או משקשקים את הסיר.

פותחים מכסה לצמצום הנוזלים (בערך 20 דקות) ומוכן!

אפונה וקישואים ברוטב עגבניות - מצרכים:

חצי שקית אפונה קפואה מופשרת

בצל גדול קצוץ

חצי כפית שום כתוש

קישוא חתוך לקוביות

קופסא קטנה של רסק עגבניות

כפית סוכר

חצי כפית כמון

חצי כף אבקת מרק עגבניות

מלח פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הקישוא והשום ומערבבים כ-2 דקות.

מוסיפים את האפונה וממלאים מים עד כיסוי.

מוסיפים את הרסק והתבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ל-45 דקות, פותחים מכסה לצמצום נוזלים (עוד רבע שעה) ומוכן!

אורז לבן:

שמן

כוס אורז

חצי כף מלח

מים רותחים

אופן ההכנה:

משרים את האורז כ-20 דקות במים קרים, מסננים ושוטפים

בסיר קטן מחממים שמן ומטגנים מעט את האורז.

ממלאים במים רותחים, מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים עד שהנוזלים נספגו והאורז רך.

מניחים מגבת לספיגת האדים ומוכן!!

מגישים אחד על השני או בנפרד, כל אחד מה שהוא אוהב

בתאבון!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת