00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מרק עדשים וסיפורי תנ"ך

התחלתי לספר לבנותיי את הסיפור על אבותינו: אברהם, יצחק ויעקב.

כשהגענו לחלק שעשיו מכר את הבכורה תמורת נזיד עדשים, הבת הקטנה שלי שאלה אותי: "מה אבא זה היה כל כך טעים שהוא ויתר?" התשובה שהיא קיבלה היתה: "בואי אני אמשיך לספר לכן סיפורי תנ"ך ותוך כדי אני אכין לכן נזיד כמו של יעקב" (טוב לא בדיוק אבל בערך...).

השמחה הייתה רבה....

מצרכים:

3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

6 גבעולי כרפס חתוכים לפרוסות

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

כוס וחצי עדשים ירוקות\חומות (אני משרה מראש ומקפיא...)

2 עגבניות בינוניות, חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות

חופן עלי כרפס

חופן כוסברה

חצי כפית שום כתוש

קופסא קטנה של רסק עגבניות

כף גדושה אבקת מרק

חצי כפית כורכום

מעט שמן (לא זית)

מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים את השמן ומכניסים את קוביות הבצל, גזר, שורש וכרפס ביחד עם השום הכתוש ומערבבים עד שקיפות הבצל.

מוסיפים את העדשים וקוביות העגבניה ומערבבים.

לאחר כ-3 דקות מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, ממלאים במים רותחים (קומקום חשמלי שלם, קצת פחות מליטר).

מוסיפים את עלי הכרפס והכוסברה בתוך כדור או קשורים (תפקידם לתת טעם ולא כדי שנאכל אותם).

מביאים לרתיחה, מורידים לאש בינונית - קטנה (ביעבוע קל מאוד), מכסים לשעה וחצי (מידי פעם פותחים, טועמים ואם צריך אז מתקנים תיבול).

איך נגמר הסיפור???

תוך כדי עבודה הגעתי עד למתן ספר תורה בהר סיני, כשהסיר ישב על האש, הלכנו למחשב והראיתי להן קצת תמונות של מערת המכפלה ועניתי על שאלות.... היה ממש כייף ולימודי...

לבסוף, כל אחת מהן אכלה 2 צלחות (שזה כבר הישג מרשים), אז גם הרווחנו סיפור וידע וגם אחלה ארוחה.... שיהיה המשך שבוע שקט אמן!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת