00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

יש לי כנפיים -מקבץ מתכונים מכנפי מכנפי עוף

 

הפוסט הבא מוקדש לחיילים שלנו ובמיוחד לאלו עם הכנפיים שעושים ימים כלילות וכל זאת לתת ולא מעט שקט לתושבי הדרום.

אין ספק בכלל כי המוצר "הפושטי" הזה תפס מקום די נכבד בהוויה הישראלית ברשתות מזון מהיר וגם בסטקיות רבות וכל זאת לאור הביקוש.

אני מכנה אותו "פיצוחי" מנגל הוא נמצא כמעט בכל מנגל ישראלי,כייף לנשנש אותו  בעזרת הידיים, נפלא סופג כל טעם וכל טקסטורה ולא פחות חשוב זמין לכולם.

אז קדימה כל שנותר לנו לפרוס כנפיים ולהתחיל ללקק ת'אצבעות .

המתכונים עבור 6 סועדים 

כמות מומלצת לכל המתכונים הינה1 ק"ג לאחר ניקיון כ 800 ג' נטו 

כנפיי עוף בציפוי מאנצי'ס לצד רוטב אלף האיים

החומרים

150 גר' פירורי לחם מוזהבים 

250 גר' פיצוחי מאנצ'יס

150 גר' קמח 

2 ביצים 

1/2 כוס מים 

1 כוס שמן לטיגון 

אופן ההכנה 

ראשית ננקה ונחתוך את הכנפים לשניים 

נטחן את המאנצ'יס במעבד מזון (מרקם גס-ע"י פולסים) ונערבב עם פירורי הלחם,נערבב את הביצים עם חצי כוס מים ונטרוף היטב .

נתבול את הכנפים בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורי המאנצי'יס ונטגן עד הזהבה,במקביל נחמם תנור לחום 180 מעלות ונאפה לעוד 10 דק'.

נגיש לצד רוטב אלף האיים .

הכנת הרוטב

3 כפות מיונז איכותי 

1.5 כף קטשופ

1 כפית חרדל 

2 כפות מים קרים 

1 כפית שמן זית 

שן שום קצוצה היטב

מלפפון חמוץ קצוץ 

לערבב היטב להגיש .

כנפיי עוף בחמאת בוטנים 

החומרים 

כנפיי עוף 

3 שיניי שום קצוצות

בצל ירוק (החלק העליון)

1/2 כוס חלב קוקוס

4 כפות חמאת בוטנים

4 כפות רוטב סויה איכותי 

אופן ההכנה 

נחמם מחבת טפלון (ללא שומן) במקביל ננקה את הכנפיים ונחצה לשניים ,נצרוב את הכנפיים היטב מכל צד עד השחמה (ניתן לבצע פעולה זו בתוספת 

2 כפות שמן בתנור בחום 200 מעלות עד השחמה ) ונקרר למס' דקות .

בקערה נערבב את החלב הקוקוס חמאת הבוטנים רוטב הסויה והשום הקצוץ .

את הבצל הירוק נחתוך לרצועות ונשרה במי קרח עד ההגשה .

לאחר שהכנפיים התקררו נוסיף אותם לקערה עם המשרה לחצי שעה ואז נאפה בתנור בחום 180 מעלות כ- 15 ק' לערך.

לקראת ההגשה נפזר מעט מנוזל הבישול שהיצטבר בתבנית האפייה על הכנפים ונעטר בבצל הירוק .

כנפיי עוף בטמפורה ואננס                                                                                                   

החומרים 

כנפיי עוף 

1 כוס קוביות אננס 

1 כף צ'לי יבש

1 כוס תערובת קמחים לטמפורה

1.5 כוסות בירה קרה מאוד

1 כוס סירופ אננס

1 כוס שמן 

אופן ההכנה 

ראשית ננקה ונחצה את הכנפיים לשניים .

בקערה נכין את תערובת הטמפורה (קמח ובירה) נחמם שמן במחבת נטבול את הכנפיים בטמפורה ונטגן (בחום בינוני).

במקביל נחמם במחבת את סירופ האננס בתוספת קוביות האננס והצ'לי היבש נביא לרתיחה ונבשל כ -10 דק' על אש נמוכה .

לאחר טיגון הכנפיים נעביר למחבת גדולה (ווק) שחוממה מראש ונוסיף את הכנפיים בתוספת רוטב אננס בדירוג עד ספיגה .

כנפיי עוף בשום ודבש

החומרים

כנפיי עוף 

3 כפות רוטב סויה 

2 כפות בלסמי 

3 כפות דבש

1 כף גי'נגר קצוץ

1 כף סוכר חום

4 שיניי שום  קצוצות 

בצל ירוק

אופן ההכנה 

ננקה ונחצה את הכנפיים לשניים.בקערה נערבב את כל החומרים ונשרה את הכנפיים לחצי שעה ,נחמם תנור לחום 180 מעלות 

נעביר את הכנפיים לתבנית אפיה ונעטוף בנייר כסף נאפה כחצי שעה ב10 ד' האחרונות נוריד את נייר הכסף נערבב מעט ונגביר את החום ל 200 מעלות עד קבלת זהב חום מקורמל.

כנפיי עוף מעושנים 

החומרים 

כנפיי עוף 

2 שיניי שום

כף פפריקה מעושנת 

כפית גרגרי כוסברה 

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

ראשית ננקה ונחצה את הכנפיים לשניים .בעזרת ברנר "נשרוף" את הכנפיים (למי שאין ניתן לשרוף עלהגז בעזרת רשת) פעולה זו הכרחית לקבלת טעמים .

את גרגרי הכוסברה נקצוץ היטב ונערבב עם השמן הפפריקה מלח ופלפלוהשום הקצוץ  נשרה את הכנפיים ל-10 דק',נאפה בתנור בחום 180 מעלות.

בסיומו של תהליך יתקבלו כנפיים בעלי טעם מעושן (כמו במנגל) קל וטעים ומהיר.

כנפיי עוף אש

החומרים 

כנפיי עוף 

2 פלפלים צ'לי חריף 

1 כוס רוטב צ'לי חריף

2 כפות אריסה מתוקה

מלח פלפל

צרור כוסברה 

אופן ההכנה 

ננקה ונחצה את הכנפיים  לשניים,נצרוב את הכנפיים בעזרת ברנר או על רשת על הגז.

נקצוץ היטב את הצ'לי ונערבב עם כל החומרים (פרט לכוסברה) יחדיו ונשרה את הכנפיים כ-10 דק'.

נאפה בתנור כחצי שעה בחום 180 עטוף בנייר כסף לקראת הסוף נוריד את נייר הכסף ונגביר לחום 220 מעלות

לקראת ההגשה נפזר מנוזל הבישול ונעטר בכוסברה קצוצה . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת