00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

מקלות זיתים סאן

מקלות זיתים בהשראת  מאפיית "לחמים"

טעים מאוד.

 

מה מכינים:

 

100 גרם קמח מלא

400 גרם קמח לבן

כף שמרים יבשים (6 גרם)

כוס וחצי מים (360 מ"ל )  הכי טוב למדוד 337 גרם

כף שמן זית כתית מעולה

כף מלח שולחן

 

תערובת הזיתים:

250 גרם זיתים מגולענים מסוגים שונים ( עדיף איכותיים, זית יווני לדוגמא, ועדיף לא סוריים וכל מיני מרים)

        אני משתמש ב100 גרם זיתים יוונים שחורים  , 100 גרם ירוקים מנזילינו , ו-50 גרם מושחרים.

200 גרם גבינה קשה מגורדת , אני משתמש בצפתית קשה יוצא מעולה, אפשר אבל קשקבל וכל גבינה קשה אחרת 

        לפי הטעם.

30 גרם סולת/קמח מלא 

חצי כפית אבקת שום.

 

אופן ההכנה:

 

1) מערבבים את כל מוצרי תערובת הזיתים בקערה.

2) לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים ומערבבים .

3) מוסיפים את המים ומתחילים ללוש , 

4) לאחר כ-2 דקות מוסיפים את השמן ואת המלח ולשים עוד 4 דקות

5) עוצרים את המיקסר משטחים את הבצק מוסיפים את תערובת הזיתים ומקפלים את הבצק

    ממשיכים לאחר מכן בפעולת הלישה עוד כמה דקות עד שמתערבב היטב.

6) מניחים להתפחה בקערת המיקסר לכחצי שעה מכוסה במגבת מטבח

7) מקמחים משטח, מעבירים את הבצק ומרדדים בעזרת ידיים או במערוך לגובה של כ-2 סנטימטר.

8) חותכים לרצועות של 2 סנטימטר , כל רצועה מגלגלים לגליל דק, ומעבירים לתבנית  מרופדת בניר אפייה.

9) משהים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח ( כחצי שעה) , בנתיים כאמור התנור דולק ומחמם את עצמו לדעת.

 

10)מדליקים את התנור בחום של 200 מעלות, ברגע שהוא מגיע לחום הרצוי , משאירים אותו כך עד להכנסת הבצק,

     כדי שגוף התנור יאגור הרבה חום פנימי.

11) מכניסים לתנור  לכ-15  דקות עד שהמקלות מזהיבים.

12) מוציאים לרשת צינון וממתינים שיגיע לטמפרטורת החדר

 

 

בתאבון.......

 

חימום חוזר הכי מומלץ בטוסטר אובן למשך 2 דקות בחום של 220

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת