00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת -מס` 5

הפוסט היום מוקדש לחברי בדרום משהו מתוק במיוחד עבורכם בחיבוק גדול ממני

גם השבת נבשל ביחד ארוחה משפחתית טעמים,מרקמים,ושילובים מיוחדים,אז מה יהיה לנו השבוע :

  • מנת פתיחה-גלילי חציל במילוי תרד אגוזי מלך  לצד רוטב עשבי תיבול ורימונים 
  • חזה עוף ממולא בבשר מעושן עגבניות מיובשות וקראסט אגוזי אדמה 
  • מיני קציצות ברוטב בצל מקורמל ועקיצת צ'לי 
  • נודלס מפתיע 
  • פרחי ברוקולי בגי'נג'ר וגרעיני חמניה 
  • סלט עולש-מרירות ומתקתקות של תות חיבוק של בלסמי שוקולד ושקדים מסוכרים
  • פלפלים קלויים ב-4 צבעים 

המתכונים עבור 6 סועדים 

גלילי חציל במילוי תרד ואגוזי מלך

החומרים 

2 חצילים

חבילת עלי תרד

250 גר' אגוזי מלך

גבינת פטה (אופציה)

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

לרוטב עשבי תיבול 

החומרים

צרור עשבי תיבול קצוצים -שמיר,פטרוזליה,כוסברה,נענע,בצל ירוק

1 בצל סגול קצוץ 

2 גמבות אדומות קצוצות

1/2 כוס גרגרי רימון

4 שיני שום 

1/2 כוס שמן (קנולה)

1/2 כוס חומץ 

3 כפות רכז רימונים

מלח פלפל

1 פלפל ירוק חריף 

אופן ההכנה 

לערבב היטב את כל החומרים ולהניח במקרר (מומלץ ערב לפני)

אופן הכנה החציל 

ראשית נחתוך את החציל לאורך בעובי חצי ס"מ לערך,במקביל נחמם מחבת פסים ומחבת טפלון נוספת.

נמרח את החציל (בעזרת מברשת) בשמן זית נמליח נפלפל ונצרוב במחבת הפסים,במחבת השניה נקפיץ את התרד עם כף שמן זית.

את אגוזי המלך נקצוץ ונוסיף לתרד .(בשלב זה ניתן להוסיף תערובת התרד גבינת פטה) ונעבור למילי.

בכל חציל נשים מלית נגלגל ,נסדר בצלחת הגשה ונגיש לצד רוטב עשבי התיבול.

חזה עוף ממולא

החומרים

3 חזות עוף 

300 גר' אווז מעושן

פילה עוף קצוץ 

250 יח' עגבניות מיובשות

1 בצל (גדול)

10 פטריות שמפניון קצוצות

כפית אורגנו יבש

200 גר' פירורי לחם (פנקו)

200 גר' מיקס אגוזי אדמה (קשיו,לוז,מלך,פקאן)

2 ביצים 

כף חרדל גרגרים 

1/2 כוס שמן (לטיגון)

מלח,פלפל

אופן ההכנה 

ננקה את החזה משומנים ונפריד את הפילה ונחתוך אותו לקובות קטנות וניצור מעיין "כיס" למילוי.

וכעת נעבור להכנת המלית

נקצוץ את העגבניות,הבצל,הפטריות והאווז לקוביות קטנות  במקביל נחמם מחבת (ללא שמן) ונקפיץ את כל החומרים יחדיו (שומן האווז ייתן טען נהדר) ונוסיף את פילה העוף.

נתבל במלח פלפל ונוסיף לקראת הסוף את האורגנו היבש.נקרר מעט ונמלא את החזה .

ציפוי החזה 

נקצוץ את אגוזי האדמה בעזרת מעבד מזון (בפולסים) ונערבב עם פירורי הלחם.

נטרוף את הביצים בתוספת כף החרדל מלח ופלפל ונצפה את החזה ראשית בביצה ולאחר מכן בפירורים.

נחמם שמן במחבת נטגן קלות (עד הזהבה) ונשלים בישול בתנור בחום 180 מעלות כ- 10 דק'.

לאחר סיום האפייה נמתין דקה אז נחצה לשניים .

 

מיני קציצות ברוטב בצל מקורמל

החומרים 
 
1/2 ק"ג בשר בקר טחון 
 
150 גר' צימוקים
 
1/2 ק"ג בצל (חתוך לרצועות)
 
3 כפות סילאן 
 
1 כף סוכר דמררה
 
1 כפית צ'לי גרוס (יבש)
 
מלח פלפל
 
1 מקל קינמון 
 
3 כפות שמן 
 
ראס אל חנות 
 
1/2 ליטר נוזל עוף/בקר/מים
 
אופן ההכנה 
 
בקערה נערבב את הבשר הצימוקים מלח,פלפל,וראס אל חנות ונניח במקרר לשעה .
 
בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן ונטגן את הבצל היטב עד קבלת צבע מוזהב נוסיף את הסוכר ונמשיך לטגן קלות עד הפיכת הסוכר לקרמל 
 
בשלב זה נוסיף את הסילאן,מקל הקינמון,הצ'לי היבש ואת הנוזל נביא לרתיחה ונבשל למס' דק'.
 
נכין מיני קציצות מתערובת הבשר נצרף לרוטב ונבשל כ חצי שעה על אש נמוכה.
 
בסופו של תהליך הקציצות "יכוסו" בשיכבה של בצל מקורמל מתקתק ועקיצה של צ'לי .
 
נודלס מפתיע בטעמים 
 
 
החומרים 
 
500 גר' אטריות נודלס
 
 כוס גרגרי תירס
 
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
 
2 כפות שמן קנולה
 
מבחר פלפלים צבעוניים( 3 צבעים לפחות)
 
1 כוס קוביות אננס (משומר)
 
1/2 כוס מיץ אננס
 
4 כפות רוטב סויה
 
2 ס"מ גי'נגר קצוץ 
 
כוס עלי כוסברה (מופרדים ביד)
 
אופן הכנה 
 
מבשלים את הנודלס לפי הוראות יצרן (מים רותחים עם מעט מלח ומסננים)
 
נחתוך את הפלפלים לקוביות (גודל בינוני) במקביל נחמם ווק עם שמן ונקפיץ קלות את הגי'נגר נוסיף את הפלפלים,הבצל הירוק,התירס,והאננס.
 
בשלב זה נוסיף את הנודלס (המבושל) נתבל ברוטב סויה,מיץ אננס נקפיץ ונעביר לצלחת הגשה נעטר בחופן עלי כוסברה ונאחל בתיאבון.
 
ברוקולי וגרעיני חמניה 
 
 
החומרים 
 
3 כוסות פרחי ברוקולי
 
50 גר' מחמאה/חמאה 
 
100 גר' גרעיני חמניה 
 
2 ס"מ גי'נגר קצוץ
 
1 כף שום קצוץ
 
מלח פלפל
 
"אבק" של אגוז מוסקט 
 
אופן ההכנה 
 
ראשית נבשל את הברוקולי בישול ירוק (מים רותחים עם מעט מלח בישול למס' דק' ובסיום נוציא למים קרים) במקביל נחמם מחבת עם חמאה נטגן קלות את השום והגי'נגר נוסיף את הברוקולי נקפיץ קלות נתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט.במחבת נוספת נקלה את הגרעינים קלות ולקראת ההגשה נפזר על הברוקולי.

סלט עולש

החומרים

3 יח' עולש 

300 גר' תותים 

250 גר' שקדים מולבנים מסוכרים 

1/2 כוס חומץ בלסמי 

3 כפות דבש

2 כפות סוכר דמררה

200 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה 

נתחיל בהכנת הרוטב 

בסיר (ללא שומן) נמיס את הסוכר עד הפיכתו לקרמל נוסיף בזהירות את הבלסמי ואת הדבש נבשל על אש נמוכה כ 10 דק' ,בשלב זה נוסיף את קוביות

שוקולד המריר ונבשל עוד 15 דק' לערך עד צמצום (בכדיי שנדע שהרוטב מוכן נתבול כפית והרוטב אמור ,לעטוף את פני הכפית-מרקם דביק).

את השקדים נשים בתבנית אפיה בתוספת כף דבש ונאפה כ-5-7 דק' בחום 180 מעלות 

סידור המנה 

נפריד את עלי העולש,את התותים נחצה לשניים נסדר בקערת הגשה נוסיף את השקדים נפזר מעט מלח גס ונבזוק מהרוטב מעל.

מנה נהדרת בעלת שילובים מנוגדים אך במקביל משלימים אחד את השני מפתיעים בטעמים 

סלט פלפלים בשלל צבעים

החומרים

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

1 פלפל כתום 

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

פטרוזליה קצוצה

כף שום קצוצה

מיץ מלימון

אופן הכנה 

נמרח את הפלפלים בשמן זית ונאפה בתנור בחום 200 מעלות כ 15 דק',בסיום נעביר את הפלפלים לכלי סגור (דבר שייקל על הקילוף)

לאחר שהפלפלים התקררו נקלף ונחתוך לרצועות ,נעביר לקערה נתבל בשום לימון מלח פלפל ונוסיף פטרוזליה קצוצה .

רשימת קניות 

מחלקת בשר 

1/2 ק"ג בשר בקר טחון-לקציצות

3 חזות עוף-לחזה ממולא

סה"כ עלות-50 ש"ח

מחלקת ירקות

חבילת עלי תרד-עבור גלילת חציל

2 ק"ג פלפלים במגוון צבעים-עבור נודלס

2 חציל (צרים וארוכים)-עבור גלילי חציל 

עשבי תיבול(פטרוזליה,שמיר,כוסברה) מגוון מנות

בצל סגול 2 יח' (רוטב עשבי תיבול)

סלסלת פיטריות-עבור חזה עוף 

ראש שום -מגוון מנות

גי'נגר-מגוון מנות

1 יח' תירס טרי(נודלס)

ברוקולי 

צ'לי חריף 

פלפל ירוק חריף 

לימון -עבור רוטב עשבי תיבול

רימון-עבור רוטב עשבי תיבול 

סה"כ עלות -65

מחלקת מכולת

150 גר' גרעיני חמניה 

50 גר' פקאן

50 גר' אגוזי לוז

50 גר' קשיו

250 גר' אגוזי מלך 

250גר' פירורי לחם (פנקו)

עגבניות מיובשות 250 גר'-לחזה עוף 

2 ביצים 

שמן קנולה

חומץ בלסמי 

20 גר' צ'לי יבש

אננס משומר-לנודלס

100 גר' חמאה/מחמאה

200 גר' פטה(אופציה) לגלילי חציל 

תבלינים

מלח 

פלפל לבן

מקל קינמון

ראס אל חנות

סה"כ עלות כולל מכולת ותבלינים -190 ש"ח 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת