00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

מרק ירקות שורש עם גריסי פנינה

במשך שנים אני מכינה לבני הבית את המרק הכי פשוט שיש, מרק ירקות שורש (שזה שם אלגנטי לגזר, תפוחי אדמה ושורש סלרי). בסוף השבוע קיבלתי השראה מהחורף הפתאומי, והוספתי גריסי פנינה בשביל לקבל נזיד סמיך וטעים, שיחמם גם מבפנים. 

חומרים: 

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 

3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לעיגולים

1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך לקוביות

1 כוס גריסי פנינה 

רבע כוס שמן לטיגון

8 כוסות מים (או נוזל של מרק)

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור שמיר

מלח ופלפל

הכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הירקות 5 דקות.

מוסיפים את המים או המרק ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את גריסי הפנינה ומערבבים.

קושרים את השמיר והפטרוזיליה יחד ומניחים בתוך הסיר. 

מבשלים חצי שעה או עד שהירקות מתרככים. 

מוציאים את עשבי התיבול ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

גיוונים ותוספות:

ירקות וקטניות: אפשר להוסיף קישואים, בטטה, שורש פטרוזיליה, פטריות, כרובית או ברוקולי, גרגירי חומוס, או תירס, אפונה, שעועית לבנה,עגבניות שרי או כל ירק שאוהב להתבשל. 

עשבי תיבול: בזיליקום לטעם איטלקי, כוסברה לחובבי טעם של כוסברה.

תבלינים ורטבים: אפשר לטגן את הירקות בשמן זית, אפשר להוסיף חצי כוס עגבניות מרוסקות, במקום אבקת מרק - חוואייג` למרק. 

אז מה יש במרק?

גריסי פנינה הם בעצם גרעיני שעורה שהקליפה והנבט הוסרו מהם, אך עדיין נותרו בה מינרלים (ברזל, סידן ואשלגן) ו-ויטמינים (בעיקר B3). יש להם אינדקס גליקמי נמוך (כלומר, מעלים לאט את רמת הסוכר בדם).

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת