44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מרק עדשים ירוקות 2

מרק עדשים ירוקות 2
מרק עדשים ירוקות 2

 

מספיק לחמש עד שש מנות

 

סיר 6 ליטר או יותר

 

250 גרם עדשים ירוקים

1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר מגורר על פומפייה
1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה או חתוך לקוביות קטנות
1 כף אבקת מרק
1 שום כתוש

קורט מלח

קורט פלפל
כמון לפי הטעם (לא חובה)
מעט פטריות מיובשות או טריות קצוצות דק

שמן לטיגון

מים רותחים

קרוטונים

 

אופן ההכנה:

 

משרים את העדשים לשעתי לפחות במים לפני תחילת בישול המרק.

מטגנים את הבצל עם מעט שמן בסיר עד שיהפוך לשקוף.

להוסיף את הפטריות לטיגון קצר. זה מעשיר את המרקם של המרק.
מוסיפים את הגזר לבצל המטוגן  ואת תפוחי האדמה.
מערבבים את הרכיבים בסיר כדקה נוספת על האש.

מסננים את העדשים ושוטפים אותם היטב.
מיבשים אותם מוסיפים לסיר עם הבצל והירקות המגורדים.
מערבבים היטב, ממלאים כ-3/4 מהסיר במים רותחים.
מתבלים בשום, מלח,פלפל,כמון למי שאוהב ואבקת מרק.
נותנים למרק לרתוח כ-20 עד 30 דקות נוספות.

 

אפשר לרסק ב-ביז או להעביר דרך פומפייה דקה.


אם יוצא סמיך, מוסיפים מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה

להגיש עם קרוטונים

בתאבון

 

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת