33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

צמד חמד מספרד בצבעי אדום וצהוב

 

בתחילת נובמבר התכנסה קבוצת חובבי יין לחוות דעה על היינות של שני יקבים: יקב AALTO  ויקב OSSIAN. עד היום היקבים הללו לא יובאו באופן מסודר לארץ.

אל יינות ספרד התייחסתי בקצרה ברשומה : איחוד אירופי - אוכל ויין. באותה רשומה תוארה גם ארוחת ערב אשר כללה מספר יינות ספרדיים. בין היינות ששתינו היו שני יינות מיקב AALTO. היינות הללו עשו אז רושם טוב מאד. זו הסיבה שהגעתי לטעימה עם סקרנות רבה.

 

 

AALTO

היקב נמצא באזור פיקוח ריברה דל דוארו. באזור זה ייצרו יין במשך מאות בשנים. האזור משתרע לאורך כ- 115 ק"מ וכולל כ- 200 אלף דונם כרמים. ב- 85% מהכרמים מגדלים את הזן טינטו פינו (גרסה מקומית של tempranillo).

היקב הוא יקב צעיר הנקרא על שם האדריכל והמעצב הפיני Alvar Aalto הנחשב לאחד מגדולי האדריכלים המודרניסטיים במאה ה-20. חלק מהמבנה של היקב בנוי מתחת לאדמה.
ב- 1998 בעזרת כמה משקיעים החלו Mariano García (לשעבר היינן הנחשב של וגה סיציליה שעבד שם כ- 30 שנה) ו- Javier Zaccagnini (המנהל לשעבר של אזור הפיקוח של ריברה דל דוארו) לעשות יחד יינות. הכרמים הסמוכים ל- 7 כפרים שונים המפוזרים בין Valladolid ל- Burgos הם מקור הפרי. הגפנים הם מזן Tinto Fino. גיל הגפנים נע בין 40 ל- 100 שנה. ליד הכפר Quemada נמצאים הכרמים עם הגפנים הוותיקות והאיכותיות ביותר של היקב. היקב מוציא שני יינות שאינם עוברים סינון: AALTO המיוצר כל שנה ו- AALTO PS הנחשב ליין הראשון ומופק רק בבצירים מוצלחים במיוחד מהגפנים המובחרות ביותר.

 

 

OSSIAN

היקב נמצא באזור פיקוח Rueda. האזור נמצא דרומית מערבית ל-ריברה דל דוארו. גם באזור זה בדומה לריברה דל דואר גידלו גפנים במשך מאות בשנים. אזור הפיקוח כולל כ- 125 אלף דונם כרמים רובם זנים לבנים. הגפנים נמצאות על קרקע יחסית שטוחה בגובה של כ- 600-700 מ'. עונות החורף קרות (הטמפרטורה יכולה לרדת מתחת ל-0 מעלות) ועונות הקיץ ארוכות וחמות (הטמפרטורה יכולה להגיע ל- 30 מעלות ויותר). זן הענבים הלבן  Verdejo נפוץ באזור זה.

היקב הוא שיתוף פעולה בין Javier Zaccagnini (אותו פגשנו גם ביקב הקודם) ו- Ismael Gozalo. יחד עם היינן Pierre Millemann שמביא פילוסופיית ייצור יין מבורגון נעשים ביקב יינות לבנים. היקב נמצא בקרבת הכפר Nieva בפרובינציה Segovia. בכרמים ניתן למצוא גפנים מבוגרות מזן Verdejo שהן מתקופת הטרום פילוקסרה (המגיפה שהשמידה את רוב הכרמים באירופה בסוף המאה ה-19). ליין, כך קראתי, משתמשים בענבים צהובים (לא ירוקים) בבשלות מלאה עם 2-3% צימוקים יבשים לריכוז סוכר וטעמים. מועכים את הענבים כאשכולות שלמים (בדומה לשמפניה). סינון היין נעשה עשרה ימים לפני הבקבוק. העיבוד אורגני והשמרים טבעיים. כשיש תסיסה בחביות, מדובר בחביות מעץ אלון צרפתי. ליקב 38 חלקות מיוחדות ושונות. לטענת היקב אלמלא הבירוקרטיה הספרדית ניתן היה לייצר מכל אחד מהם יין יחידני בזכות עצמו. למרות שהמיזם הוא רק בן מספר שנים הוא מקבל ציונים והערכות גבוהות. בשנת 2007 היין קיבל ציון 97 נקודות על ידי מדריך היין הספרדי Penin. כמו כן הוא נבחר כיין הטוב ביותר בספרד, פעם ראשונה שתואר זה הוענק ליין לבן.

 

יינות לבנים:

Quintaluna Rueda 2011

גרסת הבסיס של היקב. היין מענבי Verdejo מבוסס על תערובת פרי של 60% גפנים טרום פילוקסרה ו- 40% גפנים צעירות יותר. טכניקת הייצור והעדר שימוש בחביות עץ נתנו ליין אופי חד ומדויק שהזכיר במשהו יינות שבלי. אמנם פחות מינראליות ומליחות משבלי אולם יש כאן סוג של איזון. יין פשוט, רענן וקליל יכול ללוות מצוין אוכל. לדעתי טמפרטורת ההגשה בערב הטעימה הייתה גבוהה מידי, מה שגרע מעט מההנאה שהוא יכול להסב. מאחר ומדובר ביין שמחירו המלא לצרכן יהיה כ- 85 ₪ כאשר יגיע לארץ, מדובר באופציה טובה ומעניינת.  

Ossian Rueda 2010

מיוצר רק מגפני Verdejo טרום הפילוקסרה (160 שנה פלוס). שוהה 10 חודשים בחביות עץ צרפתיות ומיועד לשימור ארוך יותר. יין בעל נוכחות המזכיר שרדונה. "רחב", מלא, מעט חמאתי. יין מצוין מסוגו אבל אני עדיין מעדיף ביין אופי פריך, חומצי וחד יותר.

 

יינות אדומים:

Aalto Ribera DeI Duero 2010

קשה להעריך יינות שבוקבק ממש לא מזמן (ספטמבר) אך יחד עם זאת ניכר הפוטנציאל. מיועד לשתייה הן בצעירותו והן בטווח הבינוני. למרות שמדובר ביין עם 15% אלכוהול , הפרי בלט יותר מהאלכוהול. הטאנינים רכים. מלא, עשיר, דומיננטי, אפשר להניח שיתאים לחיך הישראלי.

Aalto PS Ribera DeI Duero 2010

יין פרימיום המיוצג על ידי הקיצור PS - Pagos SeIeccionados.
22 חודשים ב- חביות עץ אלון צרפתי (100% עץ חדש), תסיסה מלולקטית, ללא סינון. יין מורכב ומעורר מחשבה, פרי שחור וכמעט לעיס, חומציות ממתנת, בשלב זה טאנינים מעט מחוספסים אבל ניכר הרבה כוח. יין מרוכז אבל לא כבד. אף על פי שגם כאן מדובר ב- 15% אלכוהול, האלכוהול לא היה בחזית. ילווה מצוין אוכל אבל נראה שלא תהיה לו כל בעיה לעמוד בזכות עצמו. יין ספרדי מודרני שמשאיר רצון לעוד. Fiesta.

אחד מהנוכחים כיבד אותנו בבקבוק AALTO PS 2005  שהביא עימו. שמחנו על ההזדמנות (במקרה שלי הנוספת) להבין לאן יכול להתפתח בציר 2010.

Aalto PS Ribera DeI Duero 2005

היין המוערך כל כך אשר קיבל ציון 98 ב-Wine Advocate  לא הביא בשורה. חמיצות בולטת, מרירות גבוהה, בולטות רבה לעץ. זכרתי אותו שונה וטוב יותר בטעימה הקודמת. ייתכן שהבקבוק היה מעט בעייתי או אולי לא נתנו לו מספיק זמן להיפתח.

 

 לסיכום

שני היקבים הם דוגמאות ליקבים מודרניים ויחסית חדשים אשר תופסים תאוצה.
AALTO כבר הגיע לתודעה של מבקרי וחובבי היין בכלל העולם. ב- Wine Advocate הנחשב AALTO PS קיבל במשך שנתיים רצופות את הציון 98 (2004, 2005).  

למרות צעירותם, היינות ששתינו היו נגישים. יחד עם זאת מדיניות היקבים לא לשמור את היינות במרתפיהם בשל שיקולים כלכליים, אלא להעביר את אחריות השימור וההמתנה ללקוח צריכה להילקח בחשבון.

בטעימה אהבתי במיוחד את Aalto PS 2010 שגרם לפניי לזרוח ואת Quintaluna האטרקטיבי בזכות מחירו המתון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת