לחם מקמח כוסמין
לחם אגוזים נפלא ובריא מקמח כוסמין מלא הפעם שמתי מעט שמרים.
אפשר להכין גם ללא האגוזים.
השארתי את הלחם לאחר יום עטוף היטב ועדיין נשאר רך.
אני בדרך כלל פורסת פרוסות ומקפיאה.
קמח כוסמין עשיר בסיבים תזונתיים,משביע לאורך זמן
בעל ערך גליקמי נמוך(50% מכמות הגלוטן שבקמח לבן).
חומרים:-כ2-3 כיכרות תלוי בגודל
חום התנור:לחמם את התנור על 200 מעלות
כמה דקות לפני שמתחילים עם האפיה.
1 ק"ג קמח כוסמין מלא פחות רבע כוס(להשאיר לקימוח משטח העבודה)
25 גרם שמרים אני השתמשתי בטריים(ביבשים 1 כף)
1 כף מלח
1/2 כפית סוכר חום/לבן
מים להתחיל עם 500 מ"ל (2.5 כוסות)
אגוזי מלך לא מומלחים שבורים
2 עד 3 כפות שמן זית
ביצה טרופה להברשת הלחם
(זה נותן ברק אבל לא חובה למי שלא מעוניין.)
הכנה:
לשים את החומרים בקערה במיקסר(אפשר ללוש ביד)
להוסיף חצי מכמות המים להתחיל ללוש במהירות נמוכה
להוסיף את שאר המים .
ללוש עוד 8 דקות.
אם הבצק יבש להוסיף תמיד עוד מים בהדרגה
לאחר שמקבלים גוש בצק ,משמנים את הידיים במעט שמן קנולה או זית
מורחים מסביב לבצק מכסים היטב (עדיף בניילון נצמד) ל45 דקות.
לאחר 45 דקות מוציאים את הבצק מהקערה מחלקים ל3 חלקים ומתחילים לעצב צורות
אם שמים אגוזים ,לקחת חופן ולפזר על הבצק,ליצור צורות ולהניח בתבניות על ניר אפיה.
משאירים להתפחה בתנור לא דלוק עד להתפחה.
זמן ההתפחה תלוי במזג האוויר,בקיץ זה תופח לאחר שעה וחצי בערך,
בחורף מעט יותר.
לאחר התפיחה חורצים בסכין חדה בעדינות את הלחם מלמעלה מורחים ביצה)לא חובה)
ואופים 10 דקות בחום 200 מעלות ולאחר מכן עוד 15 דקות בערך 180 מעלות.
(תלוי בתנור)לאחר שמוכן אני מיד מכסה במגבת מטבח כי אצלי אוהבים רך.
אם אוהבים קרום קשה לא לכסות.
בהצלחה.
סגולות תפוח העץ:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2387059
-
אילנית12 הגיב ל- טנזיה מרוקאית
-
דנה הגיב ל- טנזיה מרוקאית
-
אילנית12 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
-
נירהמ1 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
-
אילנית12 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
-
נמושקה1 הגיב ל- מאפינס שוקולד ציפס
מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק: בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות, תמונות מטיולים ועוד. כדאי להתעדכן במייל/במסר. http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924 |
- צ`יפס מתנפח - 11/08/13
- כדורי שוקולד לפסח - 22/03/10
- קעקעת עוגיות עירקיות - 01/11/09
- קובה סלק עיראקית - 29/11/09
- עוגת תפוזים לפסח - 27/03/10
- עוגת שוקולד וקוקוס - 11/02/12
- שעועית ירוקה ברוטב עגבנ... - 31/01/10
- פשטידת ירקות - 07/05/10
- עוגיות בולו - 07/10/11
- קבב עיראקי - 15/04/10
- עוגה כושית בחושה - 26/10/14
- טנזיה מרוקאית - 20/10/10
- מזונות למניעת שלשול או... - 05/11/09
- דייסת סולת - 08/12/09
- עוגת שיש - 30/09/13
- חטיף אנרגיה - 07/06/10
- חמוצים צהובים - 06/11/09
- עוגיות בוטנים מרוקאיות - 21/02/10
- ערוק קציצות עיראקיות - 23/10/11
- דג סלמון ברוטב עגבניות... - 22/10/13
זכויות היוצר על התמונות והתכנים שייכים לאילנית12(דליה) אין לשכפל,להפיץ ,לצלם, להעתיק,למכור,לפרסם, או לעשות כל שימוש מסחרי מתוכן הבלוג. |
הוספת תגובה
28 תגובות