00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

לחם מקמח כוסמין

 

 

לחם אגוזים  נפלא  ובריא מקמח כוסמין  מלא הפעם שמתי מעט שמרים.

 אפשר להכין גם ללא האגוזים.

השארתי את הלחם לאחר יום עטוף היטב ועדיין נשאר רך.

אני בדרך כלל פורסת פרוסות ומקפיאה.

קמח כוסמין עשיר בסיבים תזונתיים,משביע לאורך זמן

בעל ערך גליקמי נמוך(50% מכמות הגלוטן שבקמח לבן).

 

חומרים:-כ2-3 כיכרות תלוי בגודל

חום התנור:לחמם את התנור על 200 מעלות

כמה דקות לפני שמתחילים עם האפיה.

1 ק"ג קמח כוסמין מלא פחות רבע כוס(להשאיר  לקימוח משטח העבודה)

25 גרם שמרים  אני השתמשתי בטריים(ביבשים 1 כף)

1 כף מלח

1/2 כפית סוכר חום/לבן

מים להתחיל עם 500 מ"ל (2.5 כוסות)

אגוזי מלך לא מומלחים שבורים

2 עד 3 כפות שמן זית

ביצה טרופה להברשת הלחם

(זה נותן ברק אבל לא חובה למי שלא מעוניין.)

הכנה:

לשים את החומרים בקערה במיקסר(אפשר ללוש ביד)

להוסיף חצי מכמות המים להתחיל ללוש במהירות נמוכה

להוסיף את שאר המים .

 ללוש עוד 8 דקות.

אם הבצק יבש להוסיף תמיד עוד מים בהדרגה

לאחר שמקבלים גוש בצק ,משמנים את הידיים במעט שמן קנולה או זית

מורחים מסביב לבצק מכסים היטב (עדיף בניילון נצמד) ל45 דקות.

לאחר 45 דקות מוציאים את הבצק מהקערה מחלקים ל3 חלקים ומתחילים לעצב צורות

אם שמים אגוזים ,לקחת חופן ולפזר על הבצק,ליצור צורות ולהניח בתבניות על ניר אפיה.

משאירים להתפחה בתנור לא דלוק עד להתפחה.

זמן ההתפחה תלוי במזג האוויר,בקיץ זה תופח לאחר שעה וחצי בערך,

בחורף מעט יותר.

לאחר התפיחה חורצים בסכין  חדה בעדינות את הלחם מלמעלה מורחים ביצה)לא חובה)

ואופים 10 דקות בחום 200 מעלות ולאחר מכן עוד 15 דקות בערך 180 מעלות.

(תלוי בתנור)לאחר שמוכן אני מיד מכסה במגבת מטבח כי אצלי אוהבים רך.

אם אוהבים קרום קשה לא לכסות.

בהצלחה. 

 

סגולות תפוח העץ:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2387059

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת