44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מרק אפונה

מרק אפונה
מרק אפונה

מצרכים:

סיר עבה  6 עד 10 ליטר

1 ק"ג אפונה ירוקה יבשה חצויה

200 גרם בשר שמן מעושן חתוך לרצועות

6 צלעות בקר שמנות

21/2 ליטר מרק עוף צח

5 ראשי סלרי קלופים,חתוכים לקוביות

4 בצלים בינוניים קצוצים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 גזרים קלופים,חתוכים לקוביות קטנות

2 כרישות פרוסות דק

   קורט מלח

   קורט פלפל שחור גרוס טרי

6 נקניקיות שמנות פרוסות עבה

   מים רותחים

   קרוטונים (לא חובה) 

אופן ההכנה:

משרים את האפונה במים קרים למשך לילה. שוטפים ומסננים.  שמים בסיר גדול את המרק, האפונה,צלעות והבשר המעושן,שורש סלרי, מלח ופלפל.

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. מערבבים מדי פעם.  אם יש צורך מוסיפים מדי פעם מים רותחים.

מוסיפים לסיר את שאר החומרים (בצל, גזר, כרישה ופטרוזיליה), מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

מוציאים את הצלעות מהסיר, מסירים את הבשר מהעצמות,לחתוך לקוביות ולהחזיר לסיר.

מוסיפים לסיר את הנקניקיות, מבשלים יחד עוד כמה דקות.   משפרים טעמים.

מקררים ואוכלים רק למחרת אחרי שמחממים.  עם או בלי קרוטונים.

בתאבון,
 

אם אהבתם לחצו על אהבתי, תודה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת