00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-בראוניז עם אגוזי פקאן ודובדבנים מיובשים

16/11/2012

בוקר אור לכולם!

מ שלומכם? מתאוששים מהסופות הממטירות של אתמול?
אני רוצה להגיד לכם שלנהוג בשיא הגשם זה פשוט מפחיד! אתמול בצהרים הזדמן לי לחוות את המבול של החיים בדיוק בזמן הנהיגה. לא רק שהשמשה התכסתה בערפל והמגבים איימו להתפרק מהקצב המטורף בו עבדו, הרי שהכביש הפך למעין בריכה עכורה ענקית וכל הזמן שפילסתי את דרכי במים כמו איזו ספינה טרופה חששתי שהאוטו יכבה לי ואתקע באמצע הכביש כשבדיוק שכחתי את הנייד בבית! למזלי זו היתה נסיעה, סליחה- הפלגה קצרה ובסוף חזרתי הביתה בשלום, אבל את החווית האימים הזו לא אשכח עוד זמן רב!

ולענייננו! אוכל-קדימה אוכל!
הפעם זה לא משהו שתיכננתי להכניס אל הסדרה אלא משהו ספונטני שהכנתי לאחיינית של בן זוגי (אליה אני וג'וניור קופצים כמעט על בסיס שבועי). זה לא מתכון מרתק במיוחד, אבל הבראוניז יצאו מאוד טעימים וכבר הכנתי וצילמתי אז לא חבל לבזבז?:-)

 

תיהנו!

 

 

 

*מתכון מגליון "לאישה" 06.2.12 (לצערי שוב שכחתי לרשום את שם השף/ית)*

 

בראוניז עם אגוזי פקאן ודובדובנים מיובשים:
הרכיבים(לתבנית  מלבנית בגודל 27X20)
150 גרם שוקולד מריר(60-70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר לבן(200 גרם)
1/4 כוס סוכר חום דמררה(50 גרם)
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
1/2 כוס+1 כף קמח (85 גרם)
1/8 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי פקאן קלופים(50 גרם)
1 כוס דובדבנים חמוצים מיובשים(85 גרם)
לעיטור:
15 חצאים אגוזי פקאן קלופים

 

 

 

ההכנה:
שמים בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל את השוקולד, החמאה ושני סוגי הסוכר וממיסים בפולסים של 15-20 שניות(לחלופין ניתן להמיס על אמבט אדים "באן מארי").
מוציאים ומערבבים לקרם חלק, משאירים בצד לצינון קל.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
מוסיפים אל קרם השוקולד את הביצים בזו אחר זו, טורפים נמרצות עד שכל ביצה נטמעת בקרם ורק אז מוסיפים את הבאה.
מוסיפים את תמצית הוניל וטורפים שוב.
מנפים אל קערה נפרדת את הקמח, אבקת הקקאו והמלח ומוסיפים את התערובת אל קרם השוקולד.
מערבבים בעזרת מרית רק עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את אגוזי הפקאן והדובדבנים ומערבבים בכמה תנועות בודדות עד לפיזור אאחיד.
יוצקים אל התבנית ומקשטים בחצאי אגוזים מלמעלה.
אופים כ-30 דקות עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא לח.
מצננים היטב, פורסים לריבועים ומגישים.
*שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא*

 

הערות, מסקנות ושינויים שלי:
כהרגלי הכנתי 1/2 כמות והצלחתי להפיק 11 מאפינס בתבנית שקעים סטנדרטית של 12.
זמן האפיה התקצר כמובן למשהו כמו 15-20 דקות. חשוב להיות עם היד על הדופק כדי לא לייבש את הבראוניז יתר על מידה ולא לאבד את המרקם הלח והמיוחד.
את הפקאנים שבבלילה קליתי וקצצתי גס. ולעיטור השתמשתי ב1/2 פקאן לכל בראוני.
לא היו בנמצא מספיק דובדבנים אז הוספתי חמוציות. השרתי את כל החגיגה ב-3 כפות ברנדי כחצי שעה בטרם ההוספה לבלילה, וגם קצצתי מעט. נראה לי שהיה אפשר להוריד קצת מכמות הפירות.
במקום סוכר דמררה הוספתי חום כהה ולטעמי אפשר לוותר על 1/4 הכוס ולהסתפק בכוס אחד בסך הכל (כלומר לשים 3/4 כוס לבן ועוד 1/4 חום לכמות המלאה או 1/4 לבן+1/4 חום לחצי כמות).
לפני האפיה חשוב לוודא שכל הדובדבנים מכוסים היטב בבלילה, אחרת הם עלולים להשרף ולהפוך לקשים ומרירים.

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

יום מקסים לכולם ולי מזל טוב ליום ההולדת


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת