66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

סבאייה

סבאייה

הנה חזרנו שוב לתימנים. ;) בעבודה עובד איתי תימני נחמד .יום בהיר אחד הביא סבייה לעבודה עם סחוג' חריף אש. אהבתי ושאלתי אותו כיצד מכינים? אמר לי שאני אשכנזיה ולא אצליח  כשהבאתי לו את הסבייה שלי, נתן לי את התואר אשכנתמני  :P .כמובן זה עוד בצק של המטבח התימני. אני הכנתי אותו עם מרגרינה ,כי רציתי להגיש אותו עם ארוחה בשרית. אבל לאוהבי החמאה אפשר להכין עם חמאה.ואפשר גם עם חצי חמאה חצי מרגרינה. להגיש חם עם רסק עגבניות טבעי , או עם סחוג'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך :

1 ק"ג קמח


כפית מלח

6 כפות סוכר( מי שרוצה יכול להפחית אבל זה מאוד טעים קצת מתקתק )

2וחצי כוסות מים.


( להתחלה אם יש צורך מוסיפים )

למריחה חבילה מחמאה / או חמאה  200 גרם

טחינה גולמית מעורבבת עם קצת מים (רעיון שלי )

קצח /שומשום.

 אופן ההכנה :

 


בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח, הסוכר והמלח.

להוסיף את המים וללוש בצק רך ונעים למגע (כמובן שימו לב אם יש צורך להוסיף עוד מים )

להניח מכוסה

 למנוחה בת חצי שעה .

לרדד על משטח מקומח

.

להניח את חבילת המרגרינה באמצע ולקפל כמתואר בתמונות (ההכנה היא כמו בצק עלים.)

לכסות ולהכניס למקרר לשעתיים.


להוציא את הבצק

לחזור על פעולה זו 3 פעמים.


ועכשו אפשר להתחיל.

לשמן את המגש עם מעט מרגרינה, מסביב ובתחתית.

לרדד את הבצק

 לחתוך  לרצועות בגודל התבנית ולהניח רצועה על רצועה.

6-7 רצועות. 

למרוח בטחינה מעורבבת במעט מים 

לפזר קצח / שומשום.

לאפות ב180 מעלות עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע שחום .גם התחתית צריכה לקבל צבע שחום מעט.

לא לדאוג למעלה השכבה קריספית ובאמצע רך וטעים.

מגישים חם עם רסק..או רסק וסחוג'.

אפשר לשים על הפלטה בשבת לחימום יוצא כל כך טעים.

בהצלחה 

שלכם מכל ה

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת