00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

גשם גשם משמים-מקבץ מתכונים לימים גשומים

כמה טיפות של גשם והארץ שלנו גועשת וסוערת ,מה לעשות בארץ שכמעט 9 חודשים מתוך 12 מזג האוויר הוא קייצי חייבים לתת כבוד לכמה חודשי גשם ורוח,ואם כבר גשם אז חייב אוכל של חורף כזה שמתבשל לאט,שמציף את הבית בעננה של ריח ,משהו שמזכיר ילדות אז הדליקו סירים שימו סינר מתחילים

המתכונים עבור 6 סועדים

מרק שעועית בנוסח כפרי

החומרים

1 כוס שעועית אדומה (מושרה)

1 גזר 

1 ענף סלרי

1 שורש פטרוזליה

1 בצל סגול

1/2 כוס שורש סלרי חתוך לקוביות 

1 קופסא עגבניות מרוסקות או 1/2 ק"ג עגבניות קלופות

2 ליטר נוזל ירקות/עוף/בקר/מים

4 שיניי שום

250 גר' בשר בקר (מס' 8)

1 צ'לי טרי

1 כף פפריקה מתוקה מעושנת 

מלח גס,צ'לי יבש 

כף טבסקו

2 יח' קבנוס חתוכים 

4 כפות שמן זית 

1/2 כוס עלי סלרי קצוצים 

לחם לבן אחיד (שלם)

אופן ההכנה

נשרה את השעועית ערב קודם במים פושרים, למחרת נסנן ונשטוף את השעועית ונבשל (בסיר לחץ כ 25 דק'-ממליץ להשאיר טיפה קשה ממשיכה להתבשל במרק)

נחתוך את הירקות לקוביות קטנות (בשפה מקצועית ברינואז) את השום הצ'לי ועלי הסלרי נקצוץ ונניח בצד.

במקביל נחמם 3 כפות שמן זית בסיר רחב ועמוק ונטגן קלות את הירקות לפי דרגות הקושי שורש,גזר,סלרי,ובצל.

נוסיף את השעועית ונבשל כ-20 דק' .

לאחר מכן נוסיף את העגבניות המרוסקות (או מקופסא או לחלופין 1/2 ק"ג עגבניות טחונות בבלנד) את הנוזל ונתבל במלח פלפל.

נחמם 2 כפות שמן זית במחבת ונזהיב את השום נוסיף את הצ'לי ואת הקבנוס ואת הפפריקה המעושנת ונוסיף הכל לסיר נבשל על אש נמוכה לעוד 20 דק' .

להגשה 

נפרוס את הלחם ונקרוץ ממנו עיגולים (בעזרת רינג/כוס) נמרח קלות בשמן זית ונאפה קלות בתנור עד הזהבה .

נגיש את המרק בצלחת עמוקה נעטר בעלי סלרי קצוצים מעט מלח גס וכמה טיפות של שמן זית וטבסקו בתיאבון.

שפונדרה בצלצלים ופטריות

המתכון הנ"ל צורך בישול כ 3 שעות "הזמן עושה לו רק טוב" .

החומרים 

1.5 ק"ג שפונדרה (אסדו)

4 עצמות רגל(מומלץ עגל)

20 בצלצלי שאלוט

2 כפות דבש

1 כף חרדל גרגרים

5 כפות שמן זית 

1 סלסלאת פטריות שמפניון

1 סלסלאת  פטריות חורש

1 כוס יין אדום/בירה 

נוזל בקר/עוף/מים

מלח,פלפל,טימין

אופן הכנה

בקערה נכין מרינדה עם 2 כפות שמן זית מלח פלפל טימין חרדל ודבש.נשרה את השפונדרה לחצי שעה לערך .

בסיר רחב ושטוח/תבנית נחמם 2 כפות שמן זית ונשחים היטב את העצמות,נוסיף לסיר את השפונדרה ונשחים היטב נוסיף את הבצלצלים.

נוסיף לסיר את היין/בירה ונכסה עם נוזל עד 3/4 מגובה הבשר נפזר מעל מלח פלפל וטימין נעטוף בנייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות

לשעתיים וחצי לערך.בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף נוסיף את הפטריות ונבשל עוד 10-15 דק'.

טאגי'ן ירקות שורש

החומרים

2 גזרים 

2 בצלים סגולים

3 יח' תפו"א ירושלמי

1 שומר

3 שורש פטרוזליה

1 שורש סלרי

2 יח' קולרבי 

2 יח' לפת

2 כפות סילאן 

אורגנו טרי

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי 

2 ראשי שום

מלח גס

פלפל גרוס

אופן הכנה

יש לחתוך את כל הירקות בצורה גסה (את השום נחצה לשניים) נחמם בסיר שמן זית ונטגן קלות את הירקות נוסיף לסיר את הדבש,בלסמי,וחומרי

הטעם.נעביר את הירקות לטאג'ין נוסיף את השום והאורגנו הטרי נאפה בתנור בחום 180 מעלות כ 45 דק'.

במידה ואין טאגי'ן נשים את כל הירקות בשקית cooki ונאפה .

לקראת סיום כ 5-7 דק' אחרונות נוציא את הירקות מהשקית/נפתח את הטאג'ין נפזר כף דבש וכף שמן זית ונאפה עד השחמה .

מנה נהדרת המתאימה כהשלמה לכל מנת חלבון או כמנה עמצאית לצמחוניים.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת