00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סלט קפרזה

19/11/2012

 

בטיול האחרון שלנו באיטליה, הגענו אל מסעדה נחמדה עם שולחנות עץ עגולים, שהיו ממוקמים בחצר גינת גפנים משגעת, מכוסים במפות לבנות פשוטות ונקיות. בצמוד לכל שולחן היו 4 כיסאות עץ פשוטים שכבר נראה שראו ימים יפים יותר. אך משהו במקום עצמו, באווירה  (וכן גם הרעב בבטן שכבר הגיע לרמות קשות) קראו לנו לשבת ולהמתין לאחד המלצרים שהתרוצצו שם כמו באולימפיאדת המלצרים הזריזים בעולם. (ואם אין כזו אולימפיאדה אז כדאי לפתוח, ואפילו רק למענם!) בכל מקרה - התיישבנו. ומייד כאילו משום מקום הופיע מלצר חביב, שכנראה לחייך ולרוץ הוא יודע, אבל עברית (משום מה..חחח) הוא לא יודע, ואפילו לא אנגלית. הוא השאיר, בנון שלנטיות, את התפריטים על שולחן העץ עם המפה הלבנה, והמשיך בריצה לשולחן הבא.  בלית ברירה לקחנו את התפריטים שכמובן היו באיטלקית, והתחלנו לחפש את המשמעות מאוחרי האותיות. בין המנות המוצעות בתפריט קלטה עיניינו מנה הנקראת   Insalata Caprese (סלט קפרזה). שמייד הכניס אותי למצב של מגננה... מה קרה מי בקריזה? ולמה הוא בקריזה? הרי אנחנו רק התיישבנו, מה כבר הספקנו לעשות? ולמה לכל הרוח...שהשף יגיש לנו בצלחת את הקריזה שלו?????

טוב אז ברור לכם שלא ככה היו פני הדברים (עכשיו גם לי כבר ברור..) באיטליה כפי שכבר הבנתי, מאוד אוהבים מוצרי גלם פשוטים טריים ואיכותיים. הם טוענים שרק ככה ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון במטבח. ומה לעשות אני ממש חייבת להסכים איתם הפעם.  (למרות שבעניין הפיצה עם ההנקניק ומיני יצורים אחרים אני לא ממש מסכימה).
אבל נחזור לסלט הקפרזה שלנו, וההסבר (הקצת יותר הגיוני יש לציין) זהו סלט איטלקי המורכב מעגבניות, גבינה, ועלי ריחן (בזיליקום). ופרוש השם באיטלקית הוא סלט מקפרי, כלומר סלט שמקורו מהאי קפרי שבחבל קמפניה.

בסלט ישנם את אותם המרכיבים כמו בפיצה מרגריטה רק שכאן הם נשארים טריים וללא בישול. כמו כן חשוב לציין כי הסלט הזה מייצג בכבוד את דגל איטליה מאחר והצבעים שלו הם צבעי הדגל.     אדום - לבן - ירוק!!! 

ועוד לא סיפרתי לכם כלום על הטעם שלו שהוא נפלא וכמו שאומרים האיטלקים -     Molto gustoso

 

 

 

המצרכים הנדרשים: 

 

  • 2 עגבניות גדולות ובשלות

  • 1 כדור גבינת מוצרלה / צפתית עדינה

  • כ- 10 עלי ריחן טריים 

  • מעט שמן זית כתית מעולה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

ההכנה:

 

  1. שיטפו היטב את העגבניות ועלי הריחן ויבשו.

  2. פירסו את העגבניות והגבינה לפרוסות, והפרידו את עלי הריחן מהגבעול.

  3. עכשיו קחו צלחת והתחילו לסדר. תחילה פרוסת עגבניה, לידה פרוסת גבינה ועלה ריחן. המשיכו כך עד שהצלחת מתמלאת.

  4. הוסיפו מעט משמן הזית, המליחו ופזרו מעט פלפל שחור טרי.

 

 

מאחר וההמתכון הסתיים כל כך מהר נשאר מקום לעוד תמונות והצעות הגשה ...

 

 

 

 

 

 

ואם אתם אנשים של כריכים, אז סלט הקפרזה נכנס נפלא גם לתוך לחמניה

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת