00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שוקולד-קצפת ללא גלוטן

 

לרוב אני משתדלת להצמיד לכל עוגה שאני מכינה את הסיפור שלה, לעתים אני מספרת את דרך הכנתה, לעתים את הזכרונות שהיא מעלה בי, ולעתים את התגובות והבקשות שקיבלתי מהטועמים למיניהם.

יש סיפורים מצחיקים, יש סיפורים מרגשים, ולעתים גם סיפורים עצובים 

משום מה הפעם העוגה הזו, כאילו הגיעה לבד אין לה סיפור מרגש, גם לא סיפור מצחיק, ומזל גדול הוא, שגם סיפור עצוב אין לה. זו עוגה שממש "חפה מכל סיפור" !  ואולי דווקא טוב שכך, היא פשוט באה להציג את עצמה כמו שהיא. מבלי להתייפייף מבלי ללבוש בגדים נוצצים ומבלי להתהדר בשמות מפוצצים אלא היא פשוט באה להציע לכם את מי שהיא -

עוגת שוקולד-קצפת ללא גלוטן!!!!


 

 

 

* חשוב לי לציין כי העוגה מבוססת על המתכון של שירלי נמש.

 

המצרכים הנדרשים:

לעוגת הבסיס:

  • 120 גר' שוקולד מריר (רצוי 58%)

  • 1/2 כוס סוכר

  • 6 ביצים

 

לקצפת:

  • 400 מל' שמנת מתוקה

  • 3 כפות גדושות אבקת סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל


  • 1 חב' דובדבנים לפיזור בין השכבות ולקישוט.

 

ההכנה:

בסיס העוגה:

  1. תחילה רפדו תבנית אפיה (הרגילה של התנור) בנייר אפיה ושמנו אותו מעט.

  2. המיסו את השוקולד בעזרת בן מארי (סיר קטן עם מים רותחים ומעליו קערה עם השוקולד) או במיקרוגל בעזרת פולסים קצרים של 30 שניות.

  3. הפרידו את הביצים לחלבונים וחלמונים.

  4. אל קערת החלמונים הוסיפו 1/3 מכמות הסוכר והקציפו לקבלת עיסה בהירה ותפוחה.

  5. הוסיפו את השוקולד המומס, והמשיכו בערבוב עד לקבלת מסה אחידה.

  6. כעת הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. ואחדו את שתי התערובות, בעזרת מרית ובתנועות קיפול עדינות.

  7. שיפכו את המסה אל תבנית האפיה המרופדת, ויישרו מעט בעזרת המרית.

  8. יש לאפות את העוגה בחום של  170מע' כ- 15 דקות.

  9. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, כסו אותה בנייר כסף והשאירו לצינון בטמפ' חדר.   

 

הקצפת: 

  1. הכניסו אל קערת המיקסר את השמנת המתוקה, הוניל ואבקת הסוכר והקציפו עד קבלת קצף יציב.

  2. הכניסו את הקצף אל שקית זילוף, והניחו בצד.

 

 

הרכבת העוגה:

 

1. הוציאו את העוגה (עם נייר האפייה) מהתבנית. ויישרו בעזרת סכין חדה את הקצוות.

2. כעת חלקו את העוגה ל- 4 חלקים שווים של כ- 3.5 ס"מ (כל חלק)

3. בעזרת הסכין שחררו בעדינות את חלקי העוגה מנייר האפיה.

4. הניחו את החלק הראשון מעל צלחת ההגשה, וזלפו מהקצף מעל. אין צורך לקשט זה מיותר מאחר ומניחים מעל עוד שכבות. (אני סתם ניצלתי את ההזדמנות לאימון על זילוף...)

5. הניחו שוב חלק מהעוגה, מעליו זלפו קצפת,ופזרו מעט דובדבנים. המשיכו כך עד להשלמת כל הקומות

 

6. בקומה האחרונה זלפו את שארית הקרם ובעזרת מרית החליקו את הקצפת באופן שווה.

7. פזרו שוב מעט דובדבנים או אם בא לכם אפשר גם לפזר תלתלי שוקולד. והכניסו את העוגה למקרר לייצוב.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת