33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

מרק ירקות קרמי עם שעועית שחורה

מרק ירקות קרמי עם שעועית שחורה

בעבר כשליוותי חברה בטיפולי פוריות נאמר לנו שע"פ הרפואה הסינית השעועית מחזקת את מערכת הפריון וטובה לבעיות פוריות. היא גם מחזקת את הכליות והלב.ובנוסף היא מקלה על כאבי גב תחתון וברכיים- אישית הברכיים עדיין כואבות למרות המרק...

 

שעועית מונבטת

מכאן נולד הצורך להכין מאכלים עם שעועית שחורה . נזכרתי במרק שאכלתי לראשונה אצל ידיד ילדות ממוצא קובני , אימו היתה מכינה מרק קרמי עשיר בטעמים, מעט חריף.מצאתי את האם , שהיתה מורתי  הקשוחה לאנגלית, וקבלתי ממנה את המתכון בתשלומים...בהתחלה נתנה אותו בלי לספר על תספת הסודית, רק לאחר שבאתי לבקר אותה בבית אבות עם תרמוס מרק גלתה לי את סוד תוספת שוקולד המריר. וספרה לי שהיתה מזמינה מחו"ל שוקלד בעל לפחות 60% מוצקי קקאו כי בארץ קשה היה להשיג לפני 40 שנה. התוספת הזו היא שוס אמיתי.

ולמרק
קלוריות לכל המתכון :980
בחלוקה לשש מנות :160 קלוריות למנה
נקודות שומרי משקל למנה: ½ 2 נקודות


1כוס שעועית שחורה מושרת ללילה 
לבשל בסיר עם 2 ליטר מים2 עלי דפנה ועד ריכוך , אני מבשלת בסיר לחץ 45-60 דקות
במחבת עמוקה לאדות ב3 כפות שמן (במקור זה בחצי כוס שמן)
2 בצלים קצוצים גס 
2 גזרים  חתוכים דק 
1 עגבניה קצוצה גס 
2 גבעולי סלרי 
1-2 פלפל חריף קצוץ (רצוי אדום,צ'לי )
לכסות ולאדות כ15 דקות. מדי פעם לערבב 
כשהירקות רכים להוסיף 
4 שיני שום קצוצות 
1כף בזילקום יבש 
1 כפית כמון טחון טרי 
2 כפיות מלח 
1/2 כפית סוכר 
צ'לי גרוס לפי הטעם
לערבב ולבשל כ 5 דקות . להוריד מהאש לקרר מעט ולטחון בבלנדר 

להוציא מסיר השעועית המבושלת את עלי הדפנה 
למזוג לסיר את תערובת הירקות 
להביא לרתיחה ולהוסיף
2-4 קוביות שוקולד מריר,מינימום 60% מוצקי קקאו, ( לא חובה אבל מוסיף המון )
לטעום ולתקן תיבול 
לבשל חמש דקות .
ולהגיש  עם עירית קצוצה וכף שמנת חמוצה. 
המרק משביח ביום המחרת. 

טליטיפ 

בכדאי להקל על עיכול קטניות יש להשרות ולהחליף את מי השריה מספר פעמים .
יש המשרים בסודה לשתיה-לא ממולץ הסודה לשתיה הורסת את הויטמנים . 
יש המרתיחים מספר פעמים תוך החלפת מים- לא מומלץ גם פעולה זו הורסת את הויטמנים ומפחיתה מהטעם.
להוסיף מעט קימל בבישול קטניות -
אני נוהגת לקשור מעט זרעי קימל בתוך שקית מגזה ולהניח במי הבישול בגמר הבישול זורקת את השקית והזרעים. 
הנבטת הקטניה מעשירה בויטמנים ומקלה על העיכול .



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת