88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות קרמל שוקולד ואגוזים

 

 

 

חיתוכיות: הכל בתבנית אחת ובסוף חותכים לקוביות. יאמי...

 

מתחילים מעירבוב כל החומרים במיקסר

 

 

 

מקלפים מהנייר את סוכריות הטופי

 

ממיסים את סוכריות טופי קרמל + חלב

 

 

 

חומרים לתחתית הבצק:

 1 ח` 100 גר` חמאה רכה.,

3/4 כוס סוכר חום כהה,

1 ביצה בגודל M

1 כפית תמצית ווניל מיקורמיק,

11/2 כוסות קמח רגיל,

3/4 כפית אבקת סודה לשתיה,

11/2 כוסות שיבולת שועל/קוואקר גרוסה גס (לא אינסטנט, שזה ממש אבקתי)

מילית קרמל

350 גר` סוכריות קרמל (להשיג בחנויות ממתקים), להסיר את העטיפה.

*כדאי לקלף את ניירות העטיפה של סוכריות הטופי,  קודם הכנת הבצק ואז סדר הפעולות  מתקדם ברצף

1/4 כוס חלב

ציפוי פירורים

3/4 כוס שוקולד צ`יפס מריר,

1 כוס אגוזי מלך,

1 ספל בצק עוגיות ששמרנו בצד.

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר מערבלים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד.

מוסיפים את הביצה, תמצית ווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים קמח וסודה לשתיה, מוסיפים מלח  ושיבולת שועל, מערבבים היטב, מנקים את דפנות הקערה, ומערבבים לתערובת אחידה לקבלת בצק.

 מורידים 1 כוס דחוסה   מתערובת הבצק ושומרים בצד.

 

 

 

1 כוס דחוסה בבצק שומרים בצד

 לוקחים תבנית  בגודל 22 על 31 ס"מ  (יש לי כזאת), ופורסים דף נייר אפיה.

 

 

הבצק משוטח בתבנית על גבי נייר אפיה

 

את יתרת הבצק שבקערה שוטחים על גבי נייר האפיה שבתבנית בעזרת לחיצות אגרוף, עד שהוא מכסה בצורה שווה את תחתית התבנית. אופים ב- 180 מעלות עד שמזהיב  בערך כ- 15 דקות .

בינתיים מכינים את הקרמל טופי .

אופן הכנת הקרמל:

בסיר קטן מכניסים את סוכריות הטופי המקולפות מהנייר, מוסיפים 1/4 כוס חלב, מחממים על להבה קטנה ביותר, ומערבבים כל העת, (קחו את הזמן, ) עד להמסה מלאה וחלקה של כל הטופים. 

(אפשר בקערת זכוכית במיקרוגל,) מצננים מעט.

ויוצקים ומורחים בעזרת כף, על גבי הבצק המוכן, בצורה שווה.

 

קרם הטופי קרמל נוזלי וחלק, 

 

נשפך ונמרח בקלות על פני הבצק האפוי

 

 

ציפוי הפירורים

 

במעבד מזון ובפולסים קצרים, מעבדים  יחד  1 כוס בצק, אגוזים ושוקולד צ`יפס לפירורים גסים 

 

 

בקערת מעבד מזון ובעזרת להב מתכת,

מכניסים את כוס הבצק ששמרנו בצד,

מוסיפים את השוקולד צ`יפס,

 מוסיפים את האגוזים,

ומפעילים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי ושברי אגוזים גסים.

מפוררים ומפזרים בידיים מעל הקרמל.

 

 

 

עד שכל פני הקרמל מכוסים בפירורים

מוכן לאפיה בתנור

 

מחזירים לתנור המחומם 180 מעלות, כ- 20 דקות לערך, או עד שפני העוגה נראים אפויים  זהובים.

מצננים היטב בטמפרטורת החדר,  (בקיץ כשחם לצנן שעתיים לפחות במקרר,  קודם החיתוך לקוביות).

בעזרת סכין גדולה, עבה וחדה חותכים לקוביות או מלבנים קטנים, מסדרים בקופסה עם דפי הפרדה בין השכבות.

 

אפוי ומקורר לטמפרטורת החדר 

 

 

עכשיו אפשר לחתוך לריבועים קטנים

להוציא עם נייר האפייה על השיש, ולחתוך.

 

כשמתקרר היטב סוגרים את הקופסה במכסה תואם

 

כאן עם החברים...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת