00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

חינקלי גאורגי במילוי גבינה

 האמת חברים שאני חייבת להתחיל בוידוי קטן והוא שאני ממש לא מבינה גדולה במטבח הגאורגי, ומעולם גם לא סעדתי במסעדה גאורגית ויותר מזה, אם הייתם שואלים אותי בשבוע שעבר מה זה "חינקלי", הייתי בטוחה שאתם מקללים אותי במילה גסה מאין כמוה.:D 

אבל הנה, כך רצה הגורל ובאינטרנט התחילה לנשוב רוח רעננה של מתכונים גאורגיים, וגם קיבלתי בקשה מיוחדת לטעום את גבינת חמד מסדרת פיראוס של תנובה ולהכין ממנה מנה גאורגית כזו מבית סבתא (לא שלי כמובן כי שתי הסבתות שלי הגיעו בכלל מכיוונים אחרים לגמרי...חחח) או מתכונים עכשווים בהשראת המטבח הגאורגי.  ולהזכירכם אני מאוד אוהבת אתגרים, והחלטתי שאקח את עצמי (כולל הכל..) ואטייל לי קצת בין דפי הוירטואל אל מחוזות וטעמים גאורגיים.

ראשית גיליתי כי החינקלי הוא מאין כיסונים ממולאים בבתערובת גבינה או בשר, הם מבושלים בסיר עם מים רותחים (כמו בבישול הפסטה) ונאכלים חמים. לצורת הכיסונים יש כמה וכמה ורסיות בהתאם למיקומם הגראוגרפי בגאורגיה.
אה כן וגם שאלתי חבר שמבין קצת באוכל גרוזיני, כיצד מבטאים את השם הזה בכלל. (ככה שאם מישהו ישאל אותי, לפחות לא אעשה לעצמי בושות...)

וכך בין מסע של יום א' למסע של יום ב' (לא לצחוק ממש נשחקו לי כבר הנעליים ) מצאתי תמונות של חינקלי, אך הפעם כבר החכמתי והבנתי שאף אחד לא מקלל אותי, אלא להפך. מאוד אהבתי את הצורה המסויימת הזו,(כמו שהכנתי) שהזכירה לי את הכיסונים מהמטבח ההוא... מהמזרח הרחוק.(שאני מאוד אוהבת) והחלטתי ללכת ולהכין בהשראת המטבח הגאורגי, מתכון לחינקלי גבינות עם טוויסט קטן משלי.  

השבוע אני גאה לספר לכם שאני כבר אחרי בדיקת הנושא, ההכנה, הטעימה ואפילו מספיק בטוחה בעצמי לחלוק אותו אתכם! 

 אז בואו ניגש לעבודה, כי חברים יקרים הפעם יש קצת עבודה בעיקר בהכנת הכיסונים.


כך הן נראות בסוף, רגע לפני שבולעים....

 

 

 

המצרכים לבצק:

  • 4 כוסות קמח לבן מנופה

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 1 כוסות מים

 

המצרכים למלית:

  • 250 גר' גבינת חמד 16% (פיראוס) מלוחה 

  • 250 גר' גבינת טוב טעם / כנען 

  • 150 גר' גבינה צפתית (עדיף במליחות עדינה)

  • 250 גר' גבינה לבנה

  • כ- 4-5 עלי בזיליקום טריים קצוצים (זה הטוויסט שלי אם אתם לא אוהבים לא חייבים להכניס)

 

ההכנה:

1. פוררו בידיים את הגבינות הקשות אל תוך קערה גדולה, הוסיפו את הגבינה הלבנה והבזיליקום וערבבו היטב. - הניחו בינתיים את התערובת בצד.

2. הכניסו את הקמח המנופה אל קערה גדולה נוספת, הוסיפו את המלח וערבבו מעט. כעת הוסיפו לאט לאט את המים ולושו בידיים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

3. קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק לעלה בעובי של כ 2 ס"מ.

4. בעזרת כוס קורצים עיגולים, ומוציאים את הבצק הנותר מבין העיגולים. (שמרו אותו בצד לרידוד הבא)

 

 

5. קמחו שוב את משטח העבודה וקחו עיגול בצק, רדדו אותו לעלה דק ככל האפשר, והניחו במרכזו כף ממלית הגבינות

 

 

6. כעת איחזו בשולי הבצק וצרו מעין שקית קטנה בתנועות קיפול/קיווץ של הבצק. הדקו היטב את צוואר "השקיק" וחיתכו את השארית.

****אם אתם רוצים ניתן גם לקפל את הכיסונים בצורת סהרון ובעזרת הבוהן יוצרים שקעים קטנים לאורך הסהרון לצורך הקישוט. 

 

 

7. עם סיום הכנת ה"שקיקים" / כיסונים, הרתיחו מים בסיר גדול והוסיפו מעט מלח. כאשר המים רותחים (ממש כמו בבישול פסטה) הכניסו בכל פעם כ - 4-5 כיסונים לכ- 10 דקות עד שהם נהיים שקופים וצפים למעלה.

8. הוציאו את הכיסונים מהסיר בעזרת כף מחוררת, אל צלחת ההגשה.


*הצעת הגשה 


הגישו את הכיסונים כשהם חמים לצד קערת מטבל יוגורט עדין המכיל:

1 גביע יוגורט בטעם טבעי ,2 עלי בזיליקום טריים קצוצים, 1 שן שום כתושה, כמה טיפות שמן זית טוב, מעט צ'ילי גרוס. 


 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת