00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת -מס` 4

איזה כייף שוב להיפגש ולחלוק אתכם את הרעיונות "והשיגעונות" שלי .

כמעט לכולנו ישנם התלבטויות רבות לגביי ארוחת שישי אני יחסוך זאת מכם. 

אז מה יהיה לנו השבוע 

  • פילה מושט צרוב ברוטב של צ'לי ואריסה מעוטר בכוסברה .
  • פסטיה מרוקאית -עלי בריק ממולאים בבשר טחון ונתחוני פרגית בניחוחות "משכרים" וצ'אטני תאנים.
  • עופיונים צלויים בליווי בטטות בצלצלים ומיץ תפוז.
  • כדורי אורז לצד מטבל טריאקי 
  • סלט חם של מנגולנד בניחוח כמון ועקיצת לימון .
  • סלט עלים בהרמוניה משגעת עם אגס ו צי'פס שום .

המנות עבור 6 סועדים

פילה מושט 

החומרים 

6 פילטים של דג מושט (מומלץ טרי)

3 כפות שמן זית

3 כפות אריסה מתוקה 

3/4 כוס צ'לי מתוק

3 שיני שום קצוצות 

צרור עלי כוסברה/פטרוזליה

מלח 

פלפל  לבן 

אופן ההכנה 

נחתוך את פילה המושט לאורך ונשרה בקערה עם מיץ מחצי לימון, מלח ועלה דפנה למס' דקות.במקביל נחמם מחבת עם 3 כפות שמן .

נסנן ונשטוף את הדג ונייבש,נצרוב תחילה את הפילה מהצד של העור תוך כדיי לחיצה לאחר כדקה נהפוך נעביר לתבנית ונשלים אפיה לעוד 3-4 דק'

בתנור שחומם מראש (180 מעלות).

נוסיף למחבת את השום ונזהיב קלות נוסיף את רוטב הצ'לי האריסה וחצי כוס מים נבשל למס' דק נשלים טעם .

נעבור להגשה 

נסדר את שני הפילטים בצלחת נפזר מעל כוסברה קצוצה ונעטר ברוטב.

פסטייה מרוקאית

החומרים 

6 עלי בריק (עליי סיגר)

1/2 כוס שמן זית 

200 גר' בשר בקר טחון

250 גר' פרגית חתוכה לקוביות קטנות

כף אבקת סוכר

מלח פלפל

כפית קינמון

כפית ראס אל חנות 

לצ'אטני 

2 בצלים סגולים 

1 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס חומץ 

2 כפות בלסמי

מלח פלפל 

מסמר ציפרון/מקל קינמון

1/2 כוס תאנים (יבשות) קצוצות 

אופן ההכנה

צ'אטני תאנים

ראשית נתחיל בצ'אטני (זמן בישול ארוך).

נחמם מחבת עם 2 כפות שמן זית ונוסיף את הבצלים (חתוכים לרצועות) נזהיב היטב ונוסיף את הסוכר.עם הפיכת הסוכר לקרמל נוסיף את החומץ 

בעדינות נערבב עד קבלת מרקם אחיד נוסיף את חומרי הטעם ואת התאנים ונבשל על אש נמוכה כ 30 דק' לערך .

פסטייה

נחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית נטגן את הבשר הטחון ונוציא למסננת (להורדת הנוזלים) נחמם שוב את המחבת ונזהיב את נתחוני הפרגית 

נוסיף את הבשר הטחון ונתבל במעט מלח פלפל לבן ראס אל חנות .

נמרח קלות את עלה הבריק בשמן זית נמלא בתערובת הבשר ונגלגל (ניתן לטגן -אני ממליץ למרוח בשמן זית בעזרת מברשת ולאפות עד הזהבה)

להגשה 

נסדר בצלחת הגשה מעט עלים נניח את הפסטיה מעל נפזר (בעזרת מסננת) אבקת סוכר נוסיף קמצוץ קינמון ואת הצ'אטני נמזוג בצייסר בצד.

מנה נהדרת עם שילוב טעמים ומרקמים .

עופיונים 

החומרים

3 עופיונים 

1/2 כוס דבש

10 בצלצלים

5-6 בטטות קטנות 

מיץ מ 2 תפוזים

מלח פלפל 

2 כפות שמן זית 

1 כף טימין 

3 כפות דבש

אופן ההכנה 

נקלף את הבצלים והבטטות ונחתוך לחצאים.

בקערה נערבב את חומרי הטעם ונשרה את העוף למשך שעה .נעביר לתבנית אפיה ונאפה כ 45- דק' 

בחום 180 מעלות עטוף בנייר כסף לאחר מכן נוריד את נייר הכסף נטפטף מעט דבש ונאפה בחום 220 מעלות לעוד 15 דק' (להשחמה).

לפני ההגשה נסחט מיץ מחצי תפוז .

כדורי אורז

החומרים 

1 כוס אורז 

2 ביצים 

2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ 

מלח פלפל 

שמן לטיגון 

3 כפות פירורי לחם

2 כפות שומשום

לרוטב

1 כוס רוטב סויה

1/2 כוס סוכר

2 עלי דפנה 

1/2 בצל 

1 עלה דפנה

3 כפות חומץ בלסמי

אופן הכנה 

נתחיל עם הרוטב (זמן בישול ארוך).נשים את כל החומרים בסיר נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה עד קבלת רוטב סמיך .

הכנת כדור האורז

נבשל את האורז במים רותחים(כמו ספגטי-לרמת אל דנטה) לאחר מכן נסנן ונקרר.

נוסיף לאורז את הביצים,הג'ינג'ר,מלח,פלפל,וניצור כדורים בגודל אחיד (בעזרת ידיים רטובות)נערבב בצלחת פירורי לחם ושומשום ונצפה את הכדורים

נטגן עד הזהבה .

להגשה 

נשפד את הכדורים בשיפוד יקטורי ונבזוק מעל מהרוטב .

סלט סלק

החומרים 

חבילת עליי מנגולנד

1 פלפל חריף

2 פלפלים קלויים ומקולפים

3 שיני שום 

3 כפות שמן זית

לימון טרי

כפית כמון 

1 כף פפריקה מרוקאית (בשמן)

מלח פלפל

אופן ההכנה 

נבשל את עלי הסלק  (5 דק' במים רותחים)ונסנן,במקביל נחמם מחבת עם שמן זית נטגן קלות את השום נוסיף את הפלפלים הקלויים והפלפל החריף .

נקצוץ את המנגולד נקפיץ קלות נתבל ונבשל על אש נמוכה כ 10 דק' לקראת ההגשה נסחט לימון טרי .

סלט מושלם ומתאים כתוספת לכל תבשיל

סלט עלים

החומרים

עלי בייבי 

2 אגסים 

תפוז 

2 כפות סוכר חום

מיץ מחצי לימון

2 כפות דבש

מלח פלפל

3 כפות שמן זית

כף חומץ בלסמי

אופן הכנה 

ראשית נקלף את האגס ונחתוך לחצאים (נרוקן מגרעינים) נבשל במים עם מעט לימון ו 2 כפות סוכר ל 10 דק' .

הכנת רוטב

בקערה נערבב מיץ מתפוז,כף חומץ בלסמי,כף דבש,מלח גס,פלפל גרוס ו 2 כפות שמן זית נוסיף גם 2 כפות מנוזל הבישול של האגס.

במקביל נחמם מחבת פסים ומחבת רגילה עם 2 כפות שמן זית.

במחבת הפסים נצרוב את האגס עד קבלת "אפקט" פסים .

במחבת השנייה נטגן את שיני השום עד הפיכתם לטוגנים 

אופן ההגשה 

נסדר את עלי בייבי בקערה, נניח מעל את האגס הצרוב נפזר את השום המטוגן ונוסיף את הרוטב.

סלט נהדר משלב טעמים "ומשחקיי" חום וקור.

בשרים/קפואים

250 גר' בשר טחון-לפסטייה

200 גר' פרגית-לפסטייה

3 עופיונים (1/2 עופיון לסועד)

6 פילה מושט

חבילת עלי סיגר-לפסטייה

אריסה מתוקה-לדג

סה"כ עלות -120

ירקות

2 פלפלים אדומים-למנגלוד 

1 פלפל ירוק חריף-למנגולד

2 ראשי שום 

3 תפוזים 

2 לימונים

חבילת עלי מנגולד

עלי בייבי

5 בטטות קטנות-לעופיונים 

3 בצלים סגולים

10 בצלצלים-לעופיונים

פטרוזליה

2 ס"מ גי'נגר

כוסברה

טימין

2 אגסים 

סה"כ עלות -72

יבשים

שמן זית 

100 גר' שומשום

100 גר' פירורי לחם

שמן קנולה

רוטב צ'לי

אבקת סוכר-לפסטייה

20 גר' קינמון טחון-לפסטייה

 ראס אל חנות-לפסטייה

מסמר ציפורן-לצאטני

200 גר' אורז

רוטב סויה

250 גר' תאנים יבשות

סוכר 

סה"כ עלות -108

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת