00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת קרם שניט

 

לעוגה הזו יש לא מעט שמות, עוגת מילפיי, עוגת קרם שניט, עוגת נפוליאון אבל הטעם של כולן הוא אותו הדבר - מדהים!!!

זו בהחלט עוגה אהובה מאוד בביתי. ואני הכי אוהבת לראות את כשאוכלים את העוגה, והקרם כאילו מסרב להישאר בין דפי הבצק, ונשפך מכל כיוון אפשרי ובדרכו נמרך עם המון טעם ותאווה על הפנים... בעייני זו פשוט התגלמות ההנאה ;)  נכון?

אבל היום אני מאוד רוצה לשתף אתכם בסיפור על "פדיחה" או "פאשלה" (איך שאתם רוצים לקרוא לה) שמלווה אותי ואת העוגה המקסימה הזו, כבר שנים רבות כשעוד הייתי חיילת צעירה ורק התחלתי את דרכי בניסיונות האפיה. ובאמת עם היד על הלב זו הייתה הפאשלה הכי מביכה (בינתיים...) שהייתה לי בענייני אפייה.

הכל התחיל מהזמנה שקיבלנו, אני והחצי (כן כבר אז הוא היה החצי שלי) למסיבת שחרור של גרעין הנחל שלו. כמו כן יש לציין שכבר אז הוא האמין בי (או סתם לא היה לו נעים) ונידב אותי להכין למסיבה עוגה. ואני בצעד מפרגן כלפיו החלטתי להכין לו את העוגה שהוא הכי אוהב (בינינו אל תגלו לו שההחלטה היתה גם מאחר וזו הייתה העוגה הכי קלה להכנה) ובכן כמה שעות לפני המסיבה, ניגשתי לעבודה - אפיתי שני דפים של בצק עלים, הכנתי את הקרם ואפילו הרכבתי את העוגה. ואז ניגשתי להתארגנות האישית שלי. וכמו שאתם יודעים נשים מתארגנות לא בדקות ספורות אלא ... "במעט" יותר זמן. וכך כשאני עוד מתלבטת בין נעלי העקב השחורות או נעלי האצבע..(בכל זאת קיבוצניקית...חחח) הבנתי שהגיע הזמן לנסוע. ולפתע נזכרתי שטרם הספקותי לזרות על העוגה את אבקת הסוכר. וככה בין נעילת הנעליים לבין הריצה אל ההסעה, שכבר חיכתה לנו, פיזרתי "בנדיבות" אבקת סוכר ויצאנו לדרך... 

נכנסנו בגאווה אל המסיבה הנחנו את העוגה על שולחן הכיבודים והיתפננו לריקודים ודיבורים על דא והא עם החברים. לפתע שמנו לב להתגודדות לא מוסברת סביב העוגה, (כן כן העוגה שלי) ובעקבותיה גם ליחשושים וציחקוקים על כך שעל העוגה פוזרה (בנדיבות אני מזכירה לכם) במקום אבקת סוכר - סודה לשתיה!!!!  

למזלי כמו שאמרתי קודם זו הייתה מסיבת שחרור של חיילים שכבר שלוש שנים לא אכלו משהו מי יודע מה, ולא היו ממש אניני טעם, אלא הרבה יותר פרקטיים, ומייד הורידו את שכבת הסודה לשתייה  וטרפו את העוגה מבלי לחשוב יותר מידי. 

ועכשיו חברים אחרי ששיתפתי אתכם בפאשלה האישית שלי, נותר לי רק לבקש - שישאר בינינו כן?!.... בכל מקרה לזכותי יאומר כי מאז אני ממש מקפידה לא לחזור על המקרה ואפילו כבר הכנתי את העוגה המדהימה הזו, פעמים אינספור בהצלחה רבה :-)

והיום אני אפילו מספיק בטוחה בעצמי כדי לשתף גם אתכם...חחח

 

 

 

רגע אחד לפני שמתחילים, מאחר והרבה שואלים אותי כיצד חותכים את העוגה, אז הנה הסבר קצר :

ישנן כמה אפשרויות, ואתם תבחרו בדרך המתאימה לכם:

1. ניתן להכין את העוגה הזו כעוגה אחת גדולה ואח"כ לחתוך בעזרת סכין חדה, לחתיכות אישיות.

2. אפשרות שניה היא לחתוך את הבצק לפני האפיה לחתיכות אישיות (כמו שאני עשיתי)

3. ואפשרות שלישית היא לחתוך את הבצק לחתיכות אישיות לאחר האפייה שלו.

בכל מקרה, אפיית הבצק בכל שלושת האפשרויות  היא אותו הדבר ע"י הנחת תבנית כבדה מעל הבצק (כמו שאסביר מייד) על מנת לעדן מעט את גודל פתיחת הפה בזמן האכילה...חחח

* שימו לב, התמונות המוצגות כאן הן חתיכות אישיות זה רק נראה גדול יותר בגלל זוית הצילום (חוצמזה כל אחד והמנה האישית שלו...חחח)

 

המצרכים הנדרשים:

1 חבילת בצק עלים מרודד (או 1 חבילת בצק עלים מרודד חתוך לקוביות)

כ- 100 גר' אבקת סוכר  

 

לקרם הדיפלומט:

 300 מל' חלב (1/4 1 כוסות)

4 חלמונים

1 מקל וניל חתוך לאורכו. (אפשר גם להחליף ב- 1 כפית תמצית וניל איכותי)

100 גר' סוכר (1/2 כוס) 

25 גר' קורנפלור (3  כפות)

 180 מל' שמנת מתוקה (3/4 כוס) מוקצפת

 

ההכנה ואפיית הבצק:

  1.  ראשית יש להפשיר את בצק העלים במקרר לפחות 5- 6 שעות, כדי שיהיה נוח לעבוד איתו.

  2. חממו את תנור האפיה ל- 180 מעלות, ורפדו את התבנית בנייר אפיה.

  3. פירסו את הבצק על משטח העבודה, וחיתכו אותו למלבנים בגודל של כ- 12X15 ס"מ.

  4. סדרו את מלבני הבצק בתבנית, מעל נייר האפיה, ברווחים של כ- 3 ס"מ אחד מהשני. ופזרו מעל שכבה נדיבה של אבקת סוכר.

  5. הניחו נייר אפיה נוסף מעל מלבני הבצק, והניחו מעל תבנית נוספת כמישקולת. 

  6. יש לאפות את הבצק כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

  7. צננו היטב את הבצק, וישרו בעזרת סכין חדה את הקצוות שיהיו ישרים ויפים. (אם אתם רוצים חתיכות קטנות יותר, זה הזמן לעשות זאת)

 

 הכנת קרם הדיפלומט:

  1. בסיר חסין אש, מביאים לסף רתיחה את החלב ומקל הוניל החתוך.

  2. בכלי נפרד מקציפים את החלמונים והסוכר לבלילה בהירה ותפוחה, ומוסיפים את הקורנפלור.  ומערבבים ביתר מרץ עוד כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק.

  3. מוסיפים 2 כפות מהחלב החם אל תוך בלילת הביצים ומערבבים לצורך השוואת טמפ', מוסיפים את יתרת החלב ומערבבים, מחזירים לכיריים וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד להסמכה. (עד קבלת בועות אויר גדולות)

  4. מעבירים את הקרם לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד (צמוד צמוד לקרם) ומכניסים למקרר למספר שעות או אפילו למשך הלילה, עד לצינון מלא של הקרם.

  5. פותחים את הקרם במיקסר עם וו גיטרה עד שהוא חלק וללא גושים ומעבירים לכלי נפרד.

  6. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצף רך אך יציב, ומערבבים ידנית את הקצפת והקרם יחדיו בתנועות קיפול עדינות.

 

 

 

הרכבת העוגה:

 

הניחו בצלחת הגשה יפה מלבן בצק, ומעליו מירחו שכבה נדיבה מקרם הדיפלומט.

 

הניחו מעל שכבת הקרם מלבן בצק נוסף

 

 ופזרו מעל אבקת סוכר, וקשטו מעט עם קרם הדיפלומט (לצורך הקישוט הכניסו את הקרם לשקית זילוף חד פעמים עם צנטר פרח)

 

 

 

ועכשיו הגישו ליקיריכם והמתינו לראות כיצד הם אוכלים בהנאה :P

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת