00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פלפלים אדומים מוחמצים

 

 

 

הפלפלים מסודרים בתבנית עם המים,  לפני הצלייה בגריל התנור

.

 

 

צלויים מכל הצדדים

 

 

 

הפלפלים מכוסים  ומזיעים בתוך הפיירקס.

 לפני קילוף ואחרי

כשמתקרר, הקליפה  מוסרת בקלות רק בעזרת הידיים

 

 

 

חומרים:

2 פלפלונים טריים חריפים

12 פלפלים אדומים  בגודל בינוני,

6 שיני שום גדולות פרוסות.

 לתחמיץ:

11/3 כוס חומץ הדרים % 5

11/4 כוסות מים

כפית שטוחה מלח,

שלוק שמן קנולה,

כפית שטוחה סוכר.

אופן הכנת התחמיץ.

בסיר קטן שמים, חוץ מהשמן,  את כל חומרי התחמיץ. מרתיחים כ- 3 דקות ומקררים לטמפרטורת החדר.

 צליית הפלפלים.

מחממים את גריל התנור (בתקרת התנור) בחום מקסימלי,

בתבנית התנור הגדולה והעמוקה שמים כשתי כוסות מים,

מסדרים את הפלפלים בשורות, דוקרים פעמיים בקיסם עץ (שלא יתפקעו בצליה),

שמים את הפלפלונים החריפים באותה תבנית,

 ומכניסים את הפלפלים לצלייה,  בגובה, כמה שיותר קרוב לגריל, אבל שלא יגעו בו . (שלב לפני אחרון),

כאשר קליפת הפלפל מתקמטת  ומשחירה, הופכים לצד שני, כך חוזרים מדי פעם על הפעולה עד שכל הפלפלים צלויים במידה מכל הצדדים, אך לא שרופים מדי .

להוציא את הפלפלים הצלויים לכלי פיירקס, לכסות ולתת להם להזיע בפנים עד שאפשר לגעת בהם, וקליפתם ניתנת להסרה בקלות עם הידיים. קחו את הזמן.

את גודל הצנצנת להתאים כך, שתכיל את הפלפלים ונוזלי התחמיץ גם יחד.  

בפיירקס התקררו הפלפלים והפרישו נוזלים אדמדמים, אנו נשמור אותם להמשך.

שמים בצנצנת לסירוגין  את הפלפלים הקלופים, פרוסות השום והפלפלונים החריפים .

מוסיפים לסיר התחמיץ את הנוזלים שהפרישוו הפלפלים בפיירקס.  טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ויוצקים אל הצנצנת,  עד שכל הפלפלים מכוסים ושורים היטב בנוזלים, מעל יוצקים שלוק אחד של שמן קנולה.   משאירים כמה שעות על השיש, לספיגת טעמים. מעבירים למקרר . מוציאים בכל פעם, בעזרת מלקחיים/מזלג  את הכמות הדרושה .

 

הכל מוכן בצינצנת על השיש, לפני  שנכנס למקרר

מוכן לאכילה

 

עגבניות חמוצות

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת