00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק חרירה מרוקאי

היתרון במרקים האלה,  שהם ארוחה שלמה משביעה ומנחמת.  יש הכל בצלחת. בשר,  קטניות, ירקות מלא טעמים של התבלינים, הריח משגע, בקיצור, עובד על כל החושים. אם תוסיפו למנת המרק לחם שחור טרי,  אתם מסודרים בבטן.

 אם יש קליינטורה מתאימה, ניתן להגדיל את כמות הבשר, אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה, או פסטה, או להכין רביכה למי שלא מספיק סמיך לו.

 אני אוהבת את המרק כפי שהוא מובא להלן. והטעם אוי הטעם...

 

 

חומרים:

21/2-3 כוסות חומוס מושרה לילה במקרר.

11/2-21/2 כוסות עדשים ירוקות מושרות לילה במקרר,

500 גר' בשר בקר שמן חתוך לקוביות. (אפשר להמיר בצוואר הודו)

2-4 עצמות מוח(אם משתמשים בצוואר הודו, לא חייבים)

שני בצלים גדולים קצוצים דק.

5 עגבניות בשלות, חלוטות וקלופות  מרוסקות/מגוררות גס.

6 שיני שום פרוס,

1 ראש סלרי ועלים קצוץ דק.

1-2 גזר מגורר גס או חתוך לקוביות קטנות.

1/2צרור עלי פטרוזיליה.

1/2 ח' כוסברה (אצלי לא אוהבים אז וויתרתי). קצוקים דק.

שמן קנולה לטיגון,

לתיבול:

1/2 כף  כמון,

 1/2 כף כורכום ,

1-11/2כף גדושה פפריקה,

1 כף שטוחה פלפל שחור טחון. (אפשר להפחית מי שלא סובל חריף),

1 כף שטוחה מלח,

3 כפות  גדושות אבקת מרק עוף אמיתי.

אופן הכנה,

 שמים שמן בסיר עמוק,  ומתחילים בטיגון הבצל הקצוץ.

מעבירים רתיחה של הבשר והעצמות בסיר נפרד, שופכים את המים.

מוסיפים את הבשר והעצמות לסיר הבצל. מערבבים כ 15 - 10 דקות תוך גירוד התחתית.

מוסיפים את הגזר, השום, הסלרי, וגבעולי הפטרוזיליה קצוצים דק העלים שומרים לקישוט בסוף),  ומערבבים 

מוסיפים את התיבול חוץ מהמלח. מערבבים היטב כ- 5 דקות.

מרסקים גס את העגבניות החלוטות במעבד מזון, ומוסיפים לסיר.

 מוסיפים את החומוס והעדשים, ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות.

אם מבשלים בסיר לחץ, מוסיפים מים רותחים  עד גובה 2/3 מהסיר לערך, סוגרים מכסה. ומרגע היווצרות הלחץ מודדים זמן 40 דקות ומכבים.

כשיורד הלחץ פותחים את הסיר, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים, מוסיפים מים רותחים עד  לגובה 3/4 הסיר, מערבבים היטב גם מלמטה בכף עץ ארוכה, מרתיחים שוב, מתקנים תיבול, מוסיפים את המלח. מבשלים יחד כ 10 דקות נוספות ובתיאבון.

 

*בסיר רגיל הבישול ארוך יותר.  שמים את כל כמות המים הדרושה (25 כוסות לערך) מתחילת הבישול,  מבשלים עד שהחומוס והעדשים מתרככים .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת