00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק גריסים

 

 

 

אין כמו מרקי חורף סמיכים משביעים ונפלאים בטעמם..

דרוש סיר גדול, ורצוי סיר לחץ. אם אין הבישול ממושך יותר עד לריכוך הגריסים.

חומרים

1/2 1 כוסות גריסים, להשרות  במים כדי כיסוי + לילה במקרר

6 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל גדול או שניים בינוניים,

6 שיני שום קלופות ופרוסות,

5 גזרים,

1/2 צרור פטרוזיליה עלים + גבעולים. להשרות במים.

1 עגבניה גדולה בשלה מסומנת באיקס להגרת נוזלים וטעמים.

שמן קנולה

תיבול:

3 כפות גדושות אבקת מרק עוף,

כף גדושה פפריקה מתוקה,

 1/2 כפית פלפל שחור גרוס או טחון.

מלח לפי הצורך.

לעיטור :  עלי פטרוזיליה קצוצים דק.

אופן הכנה:

לשים בסיר לחץ שמן  קנולה  לחמם

לקצוץ  דק במעבד מזון/ ידנית את הבצל

להוסיף לשמן,

לקלף את הגזרים, לקצוץ גס במעבד מזון/ ידנית, להוסיף לבצל, לערבב ולהמשיך לאדות יחד.

לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות. להוסיף לסיר. לערבב.,

להוסיף את פרוסות השום, לערבב,

להוסיף את הגריסים מסוננים ממי השריה,

 צרור הפטרוזיליה, להפריד עלים וגבעולים. את גבעולי הפטרוזיליה  בלבד, לחתוך  קטן ולהוסיף לסיר.

*את עלי הפטרוזיליה לשמור לקישוט בסוף , עם סיום הבישול. בינתיים יכולים להישאר במים בתוך כוס כמו זר פרחים קטן. .

להוסיף לסיר את העגבניה

להוסיף מים, כפי הצורך, ואם זה סיר לחץ, בכמות ובכפוף להוראות היצרן. להביא לידי רתיחה, להוסיף תבלינים

אבקת מרק, פפריקה, פלפל שחור, מלח, לסגור את הסיר.

*בסיר לחץ 30 דקות בישול  לערך.

**בסיר רגיל זמן הבישול מתארך . לבשל עד שהגריסים ממש רכים. ואפשר למלא יותר מים  בזמן הבישול חלקם מתאדים ונספגים. לערבב כדי שלא ישרף מלמטה העמילן ששוקע. 

***בכף עץ, לגרד מדי פעם את תחתית הסיר  שלא יחרך התבשיל, במיוחד בהתחלה וגם מעט לאחר הוספת המים.

הערה:

אחרי שיורד הלחץ בסיר, פותחים את  מכסה הסיר, מוסיפים נוזלים  בכמות  שאוהבים את רמת הדלילות. מרתיחים. 

מתקנים תיבול מלח, פלפל, פפריקה, אבקת מרק לפי הצורך. מערבבים

שוברים פנימה  ספגטי מקמח מלא, (בשביל הבריאות!), מערבבים  מנמיכים אש, (אפשר פסטה מהסוג שתבחרו),

 קוצצים דק את זר עלי הפטרוזיליה שנותרו בכוס. מפזרים מלמעלה מבשלים עד לריכוך הספגטי,

 

 

 

 

 

טיפ. המרק עשיר וסמיך, ומסמיך עוד יותר לאחר שעומד, עקב העמילן המופרש מתפוחי האדמה והגריסים.  ניתן להוסיף מים בכל שלב, לדילול המרק.

אפשר לקשט בסוף הבישול עם שמיר קצוץ דק.

אפשר להגיש עם קרוטונים.

המרק כל כך מוצלח, שהיו שוויתרו על שאר המנות והסתפקו בשלוש פעמים תוספת מרק.

המרק מצויין גם לאחר הקפאה,  מרתיחים או מחממים במיקרו שנית,  וכאילו בושל זה עתה.

;)בתאבון

 

 

 

 

בתוספת קרוטונים, אפשר גם שקדי מרק = כך ילדים אוהבים , לדעתי כל תוספת מיותרת, המרק עשיר דיו

 

עלה פטרוזיליה טריה לקישוט בהגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת