44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות קוטג`

בס"ד


שבוע שעבר קיבלתי במיי'ל מאתר ביגלה את המתכון הזה של נעמה פלד. בהתחלה הסתכלתי עליו ולא הצלחתי להבין איך הקוטג' ישתלב בתוך הבצק ומה יהיה הטעם שלו, אבל נחה עלי רוח התנסות והחלטי להפתיע את בני ביתי בלחמניות אלו לשבת בבוקר ביחד עם ביצים קשות,חצילים וסלטים, מה יכול להיות יותר טוב מזה.

אני ממש לא יכולה לתאר לכם מה הלך אצלי בבית בשישי צהרים עת התגלו הלחמניות לעיני כל. אם לא היי'תי מצליחה להקפיא כמה לחמניות לשבת לא היו נותרות ממנה כלל.

הלחמניות מתקבלות רכות ואווריריות והמחמאות לא מפסיקות לזרום.

אז הנה המתכון לפניכם כפי שאני עשיתי אותו.


מקווה שתהנו ממנו כמונו ולנעמה פלד תודה רבה על מתכון מקסים.


המצרכים:


2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס מים פושרים

2 קופ' גבינת קוטג'

2 כפות חמאה רכה

2 ביצים

1/4 כוס סוכר

2 כפיות מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

4-5 כוסות קמח מנופה


אופן ההכנה:

- במיקסר עם וו לישה לערבב את הקוטג',החמאה והביצים עד לקבלת בלילה חלקה.

- להוסיף לפי הסדר את הסוכר,המלח,הסודה לשתיה וכוס קמח.

- לאחר מכן להוסיף את השמרים והמים.

- בשלב הזה להוסיף את הקמח לאט לאט עד שמתקבל כדור בצק טיפה דביק.

- לשמן קערה ולהכניס את הבצק אליה.

- לעטוף בנילון נצמד ולהניח להתפחה שעה עד להכפלת הנפח שלו.

- ללוש את הבצק או לתת לו חבטות קלות עד שיחזור לנפח שלו. לכסות ולהניח לתפיחה נוספת של שעה.

- לחלק את הבצק לכדורים וליצור לחמניות. אני הכנתי כמו נעמה לחמניות קשר, לגלגל כל כדור לרצועה ארוכה ולקשור.

- להניח את הלחמניות בתבנית ולהניח לתפיחה נוספת של 15-20 דקות.

- להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון חום זהוב.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת