00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ילדים זה שמחה-ארוחות לילדים (שגם מבוגרים אוהבים)

הפוסט הקרוב מוגדש לילדי האהוב יקיר שחוגג היום את יום הולדתו ה-11 עד 120 

של אושר בריאות .אוהב אותך חיים שלי!!!

ילדים זו שמחה אך לעיתים זו גם.....

מי מאיתנו כהורה,אח,או... לא עבר את "הסיוט" של ארוחת הילדים! לא רוצה,לא אוהב,חריף,מתוק,חמוץ,מגעיל!!!!!!!

גם אנו כהורים לילדים מתמודד עם הקשיים הללו ,בפוסט הבא אתן כמה מתכונים מנצחים שילדים אוהבים משולבים עם אלמנטים בראותיים.

נגיעה קטנה תשנה את המנה והילד יהיה מאושר .אז כל שנותר להעביר לערוץ ניקולדיאון ולהתחיל לבשל.

המתכון עבור 4 סועדים

שוקית עוף /נקנקיות טבעול לצמחונים בציפוי ביסלי 

החומרים

8 שוקיות עוף (קטנות 2 לילד)

תחליף לצמחונים 8 יח' נקנקיות טבעול

1/2 כוס קמח לבן 

1 כוס פירורי לחם (מוזהבים מעט עבים)

3/4 כוס ביסלי פלאפל/בצל/ברבקיו טחון בבלנדר (כמו פירורי לחם)

2 ביצים 

1 כוס שמן

אופן הכנה

יש לערבב את פירורי הלחם והביסלי (אין צורך להוסיף חומרי טעם הביסלי הינו מקור התיבול).ולחמם שמן לטיגון במקביל.

ראשית נצפה את העוף בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורי הביסלי.

נטגן עד הזהבה ונשלים אפיה בתנור ל 10 דק' בחום 180 מעלות 

נגיש לצד סלט ירקות רענן פירה ובתיאבון.

 המבורגר והמון ירקות

החומרים

250 גר' טחון (שווארמה-הודו נקבה )

250 גר' טחון (אנטריקוט)

מלח פלפל

חרדל

מינוז

קטשופ

בצל

חסה

עגבניה

מלפפון חמוץ

לחמניות 

3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

בקערה נערבב היטב את הבשר על מנת לתת לחלבון "להשתחרר" ניתן לשלב בין שני הבשרים או כל אחד בנפרד (בשר השווארמה -אדום מומלץ)

נתבל במלח פלפל וניצור המבורגרים,את צורת ההמבורגר ניתן לעשות ע"י רינג או ע"י מכסה עגול של קופסא פלסטיק משומנת.

לאחר שיצרנו את ההמבורגרים נקרר לחצי שעה במקרר .

נחמם מחבת פסים לטמפ' גבוהה נוסיף 2 כפות שמן ונצרוב את הבשר (נהפוך רק פעם אחת) נשלים בתנור לעוד 5 דק' בחום 180 .

באותה מחבת נחמם את הלחמניות נמרח במתבלים אהובים נוסיף ירקות (את עלי החסה אני ממליץ להשרות במיי קרח יהיו קראנצים)

בתיאבון .

המבורגר צמחוני 

החומרים

1 כוס עדשים

1 כוס פטריות שמפניון קצוצות 

1/2 כוס בצל לבן קצוץ 

3 כפות אגוז פקאן קצוץ 

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה

2 ביצים 

מלח 

פלפל לבן 

3 כפות רוטב ברביקיו

אופן ההכנה 

נבשל את העדשים עד ריכוך ונסנן,נחמם 3 כפות שמן זית במחבת ונטגן היטב את הבצל נוסיף את הפיטריות והפטרוזליה ונטגן לעוד מס' דק.

נעביר את כל החומרים לבלנדר ונטחן נוסיף את האגוזים מלח פלפל רוטב ברבקיו וביצה אחת (במידה ולא אוכלים ביצים נוסיף עוד קצת פירורי לחם על

מנת לקשור את כל המרכיבים) ניצור בעזרת רינג המבורגר נקרר לחצי שעה ,נחמם מחבת פסים עם 2 כפות שמן זית ונצרוב היטב מכל צד 

באותה מחבת נצרוב את הלחמניות נוסיף ממרחים ירקות וביתאבון .

כדורי חזה עוף בשומשום

החומרים

400 גר' בשר עוף טחון 

2 ס"מ גי'נג'ר קצוץ 

2 כפות שומשום לבן

1 כף שומשום שחור

מלח 

פלפל לבן 

2 כפות שמן קנולה

אופן הכנה 

בקערה נערבב את הבשר עם הגי'נג'ר מלח פלפל ו 2 כפות שמן ,נשמן את הידיים קלות וניצור כדורים (בגודל כדור פינג פונג) נערבב את שניי סוגי

השומשום נצפה את הכדורים ונאפה בתנור בחום 180 15-20 דק' .לאחר מכן נשפד את הכדורים על שיפוד יקטורי (שיפוד קטן) נגיש לצד פתיתים

וסלט ירקות ובתיאבון .

פסטה ברוטב בולונז/סויה לצמחונים

 

החומרים 

500 גר' פסטה מסולסת

200 גר' בשר בקר טחון או לחילופין 200 גר' טבעול טחון/פתיתי סויה/שניצל סויה טחון

1 בצל סגול בנוני

5 כפות קטשופ 

עלי בזיל

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

נבשל את הפסטה (לפי הוראות יצרן ) (נסנן ונשמור כחצי כוס ממי הבישול) ,במקביל נחמם מחבת עם 2 כפות שמן נטגן את הבצל (ניתן גם בלי) נוסיף 

את הבשר ונטגן מס' דק' נתבל במלח נוסיף את הקטשופ וכחצי כוס ממי בישול הפסטה נבשל קלות נוסיף בזיל קצוץ ונצרף את הפסטה לחגיגה .

טבעות בצל 

החומרים 

2-3 בצלים גדולים 

2 כפות קמח 

1 ביצה 

3 כפות פירורי לחם פנקו 

1 כוס בירה

מלח 

פלפל לבן 

1 כוס שמן 

אופן ההכנה

נחתוך את הבצלים לטבעות ונשרה במיי קרח לחצי שעה ונסן.נערבב בקערה את הקמח הביצה והבירה נתבל במלח פלפל נתבול היטב את הבצלים 

ונעביר לפירורי לחם נטגן בשמן חם .נגיש לצד המבורגר בתיאבון.

פוטטוס 

החומרים 

3 -4 תפו"א לבנים בגודל בינוני 

2 כפות מיונז

1 כף קטשופ

1 כוס פירורי לחם פנקו 

מלח 

פלפל לבן 

כפית פפריקה מתוקה

כפית אורגנו /טימין יבש

אופן ההכנה 

נחתוך את תפו"א לשישיות ונבשל במים חמים (חצי בישול) נסנן בעדינות .בקערה נשים את המיונז הקטשופ טימין מלח פלפל נוסיף את תפו"א נערבב 

בעדינות תוך כדי עטיפה מלאה בבלילה נעביר לתבנית עם פירורי לחם נצפה היטב ונאפה בתנור עד השחמה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת