00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

כותבת לברוח / בורחת לכתוב

פינת ליטוף יצירות

טוב ...נכנעתי....

06/11/2012

אז נכון שאני לא בקטע הזה של מתכונים בדר"כ 

אבל כשהנושא הראשי הוא שוקולד,

קצת קשה לי להתעלם ....

הייתה תקופה שזו העוגה שכיכבה אצלנו בימי הולדת...


 

 מכאן זו קפיצת ראש למתוק...

 

 

את התמונות צילמה בתי הבכורה 

את העוגה אני הכנתי

היא לא זולה מבחינת חומרים,  גם במחיר וגם בקלוריות

אבל פעם בשנה (פעם אחת לכל אחד מהמשפחה) ליום הולדת היא שווה את המאמץ...

 
חומרים לכל העוגה :
4 ביצים  
 4 כפות סוכר
100 גרם חמאה  
2 קופסאות שמנת מתוקה לקצפת
3 חבילות 100 גרם שוקולד מריר60% או 70%  מוצקי קקאו
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  כפית  אבקת אפיה
שערות חלבה 

אופן ההכנה:
א. שכבה ראשונה אפויה : 
1. במיקרוגל בקערה מזכוכית, או פלסטיק עמיד ,
ממיסים במשך דקה (לבדוק)  חפיסה אחת של שוקולד מריר ,
מערבבים עד שנמס ומניחים בצד.
 מפרידים 2 ביצים ושמים בקערות נפרדות .
2.את הלבן מקציפים עם כף סוכר ומניחים בצד.
3. את הצהוב מקציפים עם כף סוכר וכפית אבקת אפייה.
מאחדים בין שלושת התערובות , את 1.  מוסיפים קודם ל 3.מערבבים , ואז מקפלים (בעדינות) עם 2.
משטחים בתבנית קפיצית על נייר אפייה משומן  ואופים  ב-180מעלות כ- 1/4 שעה - 20 דקות (לבדוק עם קיסם)
להוציא , לקרר
(אפשר במקפיא,עטוף במגבת)

שכבה שנייה:
אבקת פודינג וניל אינסטנט עם 2 שמנת מתוקה 
להקציף הכל.
ולשים מעל השכבה האפויה הקרה ולהחזיר למקרר(אפילו למקפיא) 

שכבה שלישית :
מוס שוקולד שיכול לתפקד כמוצר מוגמר בפני עצמו:
1. במיקרוגל  ממיסים הפעם 2 חפיסות שוקולד+ 100 גרם חמאה  בקערה קצת יותר גדולה
(הפעם 2 דקות,  אבל לבדוק) ומערבבים עד המסה מלאה.
מפרידים עוד 2 ביצים
2. את הלבן מקציפים  עם כף סוכר
3. את הצהוב עם כף סוכר 
מאחדים בין שלושת התערובות כמו בפעם הקודמת
את 1.מוסיפים  ל3. מערבבים,  ומקפלים (בעדינות מרובה אף יותר) עם 2. 
...ומקבלים מיומנות..(וזה לא אותו דבר כי כאן יש חמאה) 
למרוח מעל שכבת הפודינג
ולהחזיר למקרר

שכבה אחרונה:
אחרי שהעוגה מתקררת ונחה קצת במקרר מפזרים מלמעלה שערות חלבה .
 
טיפ ליעילות...את השכבות אני משאירה בתוך התבנית הקפיצית.
אפשר להקפיא את העוגה ולהוציא חצי שעה לפני האכילה ואז משחררים את הדפנות.
 
 מי שלא אוהב חלבה....(יש מישהו כזה?)
אפשר לפזר אגוזי מלך  קצוצים...
(אם גם את זה מישהו  לא אוהב?!  זבש"ו , עד כאן עם הגמישות:P
 
לשאלות נוספות והבהרות , אני כאן.

אגב...רק לשם הבהרה , לא לקחתי את המתכון משום מקום, אלתרתי אותו בעצמי.

אבל שלא תחשבו ,אני לא משלה את עצמי שאתם תרוצו לעשות אותה עכשיו....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תזזאטית אלא אם צויין אחרת