00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פוסט אורח- טרין חצילים, פלפלים קלויים וגבינות עיזים של השף בני בן דוד

לפני כמעט שנה, בפוסט הראשון, סיפרתי על מיזם של מפגשים משותפים של בשלנים/שפים תחת הכובע של קבוצת שבקיה הידועה, בה חברים מיטב בשלני הרשת ושפים מוכשרים, בכל מפגש שמתבצע מצטרפים עוד ועוד כישרונות ולשמחתי אני נהנה להכיר את האנשים מאחורי השמות ומגלה שהם בעלי ידי זהב והרבה נשמה. (כמובן שהבונוס הגדול מעבר הלהכיר את האנשים הנפלאים הללו הוא, שאני נהנה גם לאכול את מעשי ידיהם ולגלות טעמים חדשים....).

באחד מהמפגשים פגשתי את השף בני בן דוד ומהשיחה הראשונה שניהלנו הבנתי שיש לי עסק עם בחור בעל אופי מדהים!!

מעבר לכך אני יכול להעיד שמדובר בשף גדול עם כישרון ענק, אני ועוד רבים אחרים יכולים להעיד על הטעמים שהוא יוצר ואתם יכולים ללחוץ כאן ולהכנס לדף הפייסבוק שלו, לדפדף בתמונות ולראות את הכישרון, למתעניינים בהפקה ועיצוב של מנות לאירועים, בצידי הבלוג ישנה קוביה עם פרטי התקשרות לבני. 

שניה לפני שבני יקבל את המקלדת לידיו וישתף אתכם במתכון שלו לטרין חצילים, פלפלים קלויים וגבינות עיזים, אני רוצה להגיד שאני מאוד שמח ומלא הערכה על שיתוף המתכון בבלוג שלי, זה כבוד גדול!! בני, המיקרופון (מקלדת) שלך :

שלום לקוראי הבלוג, שמי בני בן -דוד נשוי באושר לקארן ואב לליאן גר בחדרה, אני בן 35 ובעל תעודת שף סוג 3 מדן גורמה.

אני מגיע משושלת ארוכה במשפחה של שפים: אחות של סבא מצד אימי שרה אלמליח (אבנעים) היתה השפית של הברון רוטשילד, סבא מצד אבא ז"ל היה שף וקצב באיטליה, אבא שלי שף ,וגם אני .
התחלתי את דרכי בענף לפני כ-16 שנה משנת 1996 ועוד הרבה לפני....תמיד הייתי נמצא עם אמא, אבא וסבא ,מתרוצץ בין הסירים טועם,  מריח ולומד על הטעמים שהיום כבר נעלמו .

סגנון בישול שלי הינו עכשווי מודרני, איטלקי, ים תיכוני, מרוקאי ועוד...הנשמה שלי נמצאת במטבח הקר

Chef Garde Manager, ליבת העשייה שלי במטבח הקר הוא הפיסול וגילוף בפירות , ירקות , מרגרינה, קרח , וקלקר.

החלטתי לשתף אתכם במתכון קליל של טרין חצילים , גבינות , ופלפלים , מקווה שתהנו :

מצרכים לשני תבנית איגליש קייק:

2 חצילים ארוכים פרוסים בעובי של 1 ס"מ

3-4 פלפלים אדמים קלויים מקולפים וחצויים

צרור רוקט טרי

ענף לוונדר + ענף אורגנו טריים וקצוצים דק דק

1/2 ק"ג גבינת עיזים (אפשרי להמיר במסקרפונה 1/2 ק"ג גבינת סקי) - יש לשים את הגבינה יום קודם בתוך בד/חיתול עטוף במסננת להגרת הנוזלים.

מעט שמן (למשיכה)

מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

יש למשוך את החציל משני צדדיו להמליח ולפלפל, להניח על רשת תנור ולאפות בתנור חם 220 מעלות עד להשחמה ולאחר מכן לתת לו להתקרר.

נרפד את התבנית בניילון נצמד ונסדר את החציל אחד מול השני כך לכל האורך ולהשאיר זנבות החוצה כדי שנוכל לסגור את המילויי.

נשים בתחתית את הרוקט נקח את הגבינה נערבב אותה עם מעט מעשבי התיבול מלח ופלפל נעביר לשק זילוף ללא צנטר ונזלף בשיכבה אחידה עד לכיסויי התחתית.

נסדר מעל פלפל קלויי ונמשיך כך עוד פעם לבסוף זילוף אחרון ונסגור את הטרין בזנבות החציל.

נעטוף בניילון נצמד ונשאיר במקרר ללילה.

 

 לפלייטינג (צילחות/הגשה):

 נחתוך את הטרין בסכין חדה בעובי של 4 ס"מ ונשים בצלחת עם רוטב יוגורט מעורבב עם עירית קצוצה ,שן שום כתושה,מלח ,פלפל שחור גרוס,שמן זית, נחבר את הכל עם באגט חתוך וקלויי או מקל גריסיני.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת