00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן אחרי האוכל-קינוח חבושים טורקי

05/11/2012

בוקר אור לכולם!

שנמשיך להתגרות עם הקינוחים?
היום יש לנו קינוח טורקי חביב וקל הכנה בשם Ayva tatlisi. הכוכבים של הקינוח הזה הם חבושים (אותם אני מקווה עוד אפשר למצוא אצל הירקנים). מבשלים אותם בסירופ קינמוני, אופים מעט ומגישים עם קצפת ואגוזים.
שילוב המרקמים, שילוב הטעמים, שילוב הצבעים-הכל נהדר! אני נהנתי ומקווה שגם אתם תפיקו את המיטב:-)

 

 

 

*המתכון המקורי(ברוסית) נמצא כאן*

 

קינוח חבושים טורקי
הרכיבים (ל-4 מנות):
2 חבושים גדולים
1 כוס סוכר
1 מקל קינמון גדול
3-4 מסמרי ציפורן
מים
אפשרות: מיץ סלק טרי או צבע מאכל אדום
להגשה:
אגוזים או פיסטוקים קצוצים גס
קצפת סמיכה

 

ההכנה:
לקלוף את החבושים, לחצות אותם ולנקות מהליבה.
לשמור את הגרעינים וחלק מהקליפה.
לשים את החבושים בסיר רחב (כזה שיכיל את הפירות בשכבה אחת), לפזר את הסוכר, להוסיף את התבלינים ולצקת מים שיגיעו ל-1/2 גובה הפירות.
אם משתמשים בצבע מאכל או מיץ סלק מוסיפים אותם בשלב זה.
להוסיף את הגרעינים והקליפה שנשמרו בצד.
לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה.
להנמיך את הלהבה למינימום ולבשל כשעה עד שהחבושים רכים.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להעביר את החבושים יחד עם הסירופ שנוצר בסיר אל תבנית חסינת חום ולאפות כ-30 דקות.
*ניתן לוותר על שלב האפיה ולהמשיך לבשל את החבושים עוד חצי שעה. או לחלופין לאפות מכוסים בנייר כסף כשעתיים בחום של 160 מעלות, להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד חצי שעה ב180 מעלות*
לחלק את החבושים בין צלחות הגשה, למזוג מעט מהסירופ ולפזר מעל מהאגוזים הקצוצים.
מומלץ להגיש בבליווי קצפת.

 

הערות ותובנות לאחר המעשה:
תוך כדי בישול החבושים הפכתי אותם מדי פעם.
במתכון המקורי מצוין שהקינוח הזה אמור להתהדר בצבע אדום עז. אני הוספתי משהו כמו 4 כפות מיץ סלק טרי (קילפתי, גיררתי וסחטתי) וחום-זהוב-אדמדם זה מה שיצא בסוף. אם רוצים צבע עמוק צריך יותר "חומר צבע". לשיקולכם!
ניסיתי להתחכם ושמתי פחות סוכר במהלך הבישול. בסוף ראיתי שלא נוצר סירופ לכן הוצאתי את החבושים מהסיר, הוספתי סוכר ובישלתי ברתיחה עדינה עוד קצת עד שהנוזל הסמיך.
אם זאת צימצמתי את הסירופ יתר על מידה ובסוף יצא לי סוג של מרמלדה אדמדמה שכבר לא נמסה בתנור. זה עדיין היה טעים וזה מה שחשוב(נכון?)
לצד החבושים הגשתי גלידת וניל ביתית וזה שוב היה מתוק מדי.שוב ההמלצה שלי היא ללכת על קצפת.
השתמשתי באגוזי לוז ומלך וקליתי אותם על מחבת חמה לפני שקצצתי .

 

בהצלחה ובתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת