33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם מקמח מלא ושיבולת שועל.

יום רביעי בבוקר, לפני שבועיים,  אחרי שכל הילדים עזבו את הבית לבית הספר, ישבתי בסלון ,נחתי את  "מנוחת הלוחם" וצפיתי בתוכנית הבוקר של ערוץ 2 -  זמן קצר לפני תחילת יום עבודה.

בתוכנית אירחו  את פאולה רוזנברג ,נטורופתית שסיפרה אודות היתרונות התזונתיים של לחם מקמח מלא .

מדובר על  נייר עמדה של משרד הבריאות  בנוגע לחשיבות צריכת לחם מדגנים מלאים, לחם שיפון ,כוסמין, תבואה, לחם המכיל 60% ויותר קמח מלא מקמח לבן , עשיר בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים,כדי למנוע מחלות מעיים דלקתיות, לשמור על בריאות מערכת העיכול במצבים של מעיים עצלות, עצירות, כחלק מתפריט התומך  ומטפל במחלות כליליות, סכרת וכולסטרול, ירידה במשקל  ועוד.

היא סיפרה בהרחבה על כך שהמדינה מסבסדת בעיקר לחם לבן  וחלה ונייר עמדה זה יכול להוביל  לשינוי , אולי, התקנה/חקיקה לסיבסוד לחם מקמח מלא שהוא יקר ומתאים מבחינה כלכלית לאוכלוסיה מסוימת. בנוסף דיברה על חשיבות  הנושא בהקשר של תזונת ילדים שרגילים לאכול לחם לבן בגנים ומוסדות ציבוריים.  

כשקונים לחם מקמח מלא חשוב לקרא את הרכיבים . כמה אחוז קמח מלא, לעומת קמח לבן , כמה סוכר, צבע מאכל קרמל, מייצבים יש בלחם. לקרא את האותיות הקטנות. לקנות במאפיות מוכרות , מקום שאתם יכולים לשאול את האופים להרכב הלחמים/לחמניות.

אני מצאתי שפשוט יותר לאפות לחם ביתי . לקנות קמחים מסוגים שונים, קמח מלא, קמח שיפון, קמח לבן ולהרכיב לבד את הכמויות ומרכיבי הלחם. לאפות לחם לפחות פעם בשבוע  כדי להעשיר את התפריט של הילדים ובני המשפחה.

בינינו עד שהממשלה תסבסד ותשנה את החקיקה יעברו הרבה מים בירדן. לכן בואו נעשה זאת בעצמינו, נאפה את הלחם בבית .

המתכון הבא הוא מתוך אתר בייגלה- הלחם של אמא של טדי.

אפיתי פעמים השבוע , בפעם השנייה יצא לחם איכותי, נימוח וטעים. שיניתי כמות של נוזלים ,שמן ומלח.

והנה לכם המתכון :

1 קילו קמח- 500 גרם קמח מלא או שיפון, אפשר כוסמין  ו 500 גרם קמח לבן.

3 כוסות מים פושרים

1/2 כוס + 2 כפות שמן זית

כף  מלח ,לא להתקמצן

50 גרם שמרים

1 כוס קווקר, שיבולת שועל גס

ניתן ללוש את החומרים במיקסר, אני לשה בידייים.

בקערה להניח את הקמחים ושיבולת השועל, 50 גרם שמרים, שמן ומים ,ללוש ולאחד חומרים להוסיף מלח.

ללוש לכדי בצק אחיד, להניח להתפחה  למשך שעה , ללוש פעם נוספת ולהתפיח שעה.

אחרי לישה שלישית ליצור כיכרות לחם, 3 יחידות, ניתן גם לחמניות. להניח על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, ולהתפיח כחצי שעה.

לחמם את התנור לחום של 180 מעלות, למרוח ביצה או מעט שמן זית לפזר שומשום, קצח, או מלח גס.

יום ראשון בערב, לפני אפייה  ....

 

 

 

ביום רביעי אפיתי פעם נוספת וז התוצאה, רך, גמיש, נימוח ,עשיר בטעם.

 

 הריח בבית הוא נפלא. כך אנו מרגילים את הילדים לאכול לחמים שונים, מגוונים ועשירים בטעמם.

שבת שלום.

אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת