33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

חציל איטלקי ברוטב עגבניות ואורז לבן

בלי יותר מדיי הקדמות, שני מתכונים שמככבים במטבחי 

תבשיל חציל איטלקי ברוטב עגבניות

מצרכים:

1 כף שמן לטיגון

1 חציל פרוס לעיגולים גדולים וקלוי במחבת גריל 

חצי בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

6 עלי בזיליקום קצוצים

כוס וחצי פאסאטה עגבניות (PASSATA - אפשר להכין בבית או לרכוש בחנות)

9 כפות מים

מלח לפי הטעם, אפשר להוסיף מעט פפרונצ'ינו גרוס 

 

אופן ההכנה:

אתחיל עם החציל הקלוי, כולנו מכירות/ים את מחבת הגריל (אם יש מישהי/ו שלא מכיר/ה עדכנו אותי ואצרף תמונה) ואני נהנית לעשות בו שימוש רב. אז בחזרה לחציל... לשטוף חציל עגלגל ויפה, לפרוס אותו לעיגולים גדולים ולא עבים מדיי, לקלות במחבת הגריל. להניח בצד עד שמגיע לטמפרטורת החדר ואז ניתן לחתוך למעין קוביות. להניח בצד ולהתחיל בהכנת התבשיל.

לחמם בסיר שמן לטיגון, אחרי חצי דקה בערך להוסיף את הבצל הקצוץ ולתת לו להזהיב קלות תוך כדי ערבוב מדיי פעם עם כף/מזלג עץ כדי שלא יגיע למצב "שרוף". להוסיף את קוביות החציל ולערבב שוב, אחרי דקותיים להוסיף את הפאסאטה, המים, השום, הבזיליקום והתיבול (לפי הטעם). לערבב קלות ולכסות במכסה לכרבע שעה כדי שהטעמים יתאחדו.

 

 התבשיל מעולה בתור רוטב לפסטה, וגם בתור תוספת לאורז לבן, אז בבקשה הדרך להכין אורז לבן (אפשרות נחמדה היא להוסיף בצל, לא חובה):

 

אורז לבן בתוספת בצל

מצרכים:

חצי בצל קצוץ דק - לא חובה

1 כוס אורז לבן שהושרה במים וסונן

2 כוסות מים חמימים

2 כפות שמן לטיגון

מעט מלח


אופן ההכנה:

לשים בווק/בסיר 2 כפות שמן לטיגון, אחרי חצי דקה בערך להוסיף את הבצל הקצוץ ולתת לו להזהיב קלות תוך כדי ערבוב מדיי פעם עם כף/מזלג עץ כדי שלא יגיע למצב "שרוף". להוסיף את האורז ולערבב קלות. להוסיף את שתי כוסות המים החמימים ואת המלח, לערבב בפעם האחרונה, לכסות במכסה גדול ולהנמיך לאש קטנה, כשכל הנוזלים מתאדים לסגור את הגז והאורז מוכן להגשה.


לבריאות ובתיאבון! 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת