00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת -מס` 3

התלבטויות רבות היו לי השבוע בנוגע לפוסט,בקשות רבות היו למתכון לחמין .האמת שאני לא מרגיש "בשל" עדין לחמין המזג האוויר לא עושה לי את

זה מבטיח שיהיה אבל עוד טיפ טיפה.

לשבת הקרובה נכין תפריט מגוון וטעים כמו תמיד משולב במרקמים,טעמים והמון אהבה.כל שנותר לנו לחמם מחבתות מתחילים.

המתכונים עבור 6 סועדים

מנה ראשונה 

מבחר ממולאים במילוי בורגול עשבי תיבול ובשר טחון 

במתכון הנ"ל אני משתמש למילוי בבצלים,כרוב,פלפלים,קישוא אבל כמובן כמובן הכל עניין של בחירה .

החומרים

2 בצלים לבנים גדולים

3 קישואים קטנים

3 פלפלים אדומים,ירוקים בגודל בנוני

1 כרוב לבן בינוני

2 כוסות בורגול (עבה)

200 גר' בשר בקר טחון

כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר פטרוזליה כוסברה)

1 קופסאה עגבניות מרוסקות 

4 שיניי שום קצוצות

1/2 כוס שמן זית 

מלח פלפל

כף ראס אל חנות 

2 כפות פפריקה מתוקה בשמן 

2/3 כוסות נוזל/מים

אופן ההכנה 

נקלף את הבצל ניצור חריץ לאורכו ונשרה במים רותחים ל- 10 דק' לערך (בזמן זה הגלדים "יפרדו" אחד מהשני).

ננקה את הקישוא מתוכן ואת הגרעינים מהפלפלים.

את עליי הכרוב נפריד בעדינות (שיטה מעולה היא להקפיא ערב קודם את הכרוב בתהליך ההפשרה ניתן להפריד את העלים והם יהיו מוכנים לשימוש)

הכנת המילוי

בקערה נשרה את הבורגול עם מים רותחים (עד כיסוי) ונכסה בניילון נצמד.

במקביל נחמם 2 כפות שמן במחבת ונטגן קלות את הבשר לאחר מכן נעביר את הבשר לבורגול המוכן נוסיף את עשבי התיבול נתבל במלח פלפל ראס

אל חנות .

נתחיל למלא את הירקות .בסיר רחב ושטוח נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב קלות את השום הקצוץ נוסיף את העגבניות המרוסקות נשלים טעם מלח 

פלפל פפריקה מתוקה ונוסיף נוזל/מים עד מחצית מגובה הסיר .

נסדר את הירקות בסיר נפזר מעל עשבי תיבול ונבשל על אש נמוכה כ 45 דק' (נוודא שגובה הרוטב מכסה רק 3/4 מהירק) ,ממליץ לקראת סיום לסחוט

מיץ מלימון טרי והוספת ירק קצוץ טרי שירעננו את המנה.

מנה עיקרית 

שוקיות עוף מקורמלות בליווי ערמונים ומקל קינמון

החומרים 

6/8 שוקיות עוף 

1/2 ק"ג בצל 

2 חבילה ערמונים בוואקום

2 כפות סילאן

מלח פלפל

4 כפות שמן זית

2 כוסות נוזל עוף/ירקות/מים

מקל קינמון 

אופן הכנה 

יש לשטוף את השוקיים "ולקטום" את הרגל (החלק התחתון ).נחמם 3 כפות שמן בסיר ונטגן את השוקיים עד הזהבה,לאחר ההזהבה נוציא את השוקיים 

לקערה,באותה מחבת נוסיף את הבצלים החתוכים נזהיב היטב ולקראת הסוף נוסיף את הדבש בשלב זה נוסיף את השוקיות עוף הערמונים נתבל במלח 

פלפל נוסיף את הנוזל (3/4 מגובה השוק) נביא לרתיחה ,ננמיך נוסיף מקל קינמון ונבשל על אש נמוכה כ- 30 דק'.

קדירת עגל וירקות מזוגגים 

החומרים 

500 גר בשר עגל טרי (מומלץ מכתף מרכזי)

2/3 גזרים קטנים 

10 בצלי פנינה

3-4 שורש פטרוזליה בגודל בינוני 

סלסלאת פטריות שמפניון טריות 

1 כף טימין (בניחוח לימון עדיף)

2 כפות סוכר חום

2כפות חומץ בלסמי 

מלח פלפל

2 עלי דפנה 

2 גרגרי פלפל אנגלי 

אופן ההכנה

בסיר רחב נחמם 3 כפות שמן זית ,את הבשר נחתוך לקוביות בגודל זהה.נצרוב את הבשר מכל צד ונוסיף מים פושרים עד כיסוי נוסיף את עלי הדפנה 

פלפל אנגלי, מלח, פלפל,ונבשל על אש נמוכה כ 40 דק'.(בשר העגל רך יותר מבשר הבקר).(לקיצור התבליך ניתן להשתמש בסיר לחץ)

במקביל נקלף ונשטוף את הירקות אך נשאיר אותם בשלמותם,את הגזר ושורש הפטרוזליה נבשל במים רותחים עם מעט מלח למס' דק' (בלונשייר

בשפה המקצועית) אל דנטה (שהמוצר יהיה קשה במקצת) .

במחבת גדולה ורחבה נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב את הבצלצלים נוסיף את הגזר והפטרוזליה נקפיץ קלות נתבל במלח פלפל וסוכר,לאחר

שהסוכר נמס נוסיף את חומץ הבלסמי והטימין .

נצרף לחגיגה את קוביות הבשר נקפיץ קלות נוסיף את סלסלת הפטריות תוך כדיי הקפצה ובתוספת כוס מנוזל הבישול הבשר.

נבשל על אש נמוכה כ- 10 דק' .

פירה אפונה 

החומרים 

5 תפו"א בגודל בנוני 

2 כוסות אפונה (קפואה)

מלח דק

פלפל לבן 

"אבק" אגוז מוסקט

1/4 כוס שמנת צימחית

3 כפות שמן זית / 50 גר חמאה 

אופן ההכנה 

יש לבשל את התפו"א במים בתוספת כף מלח עד ריכוך.במקביל נשרה את האפונה במים חמים ל 10 דק',נסנן ונטחן בבלנדר בתוספת שמנת .

לאחר מכן נעביר דרך מסננת את מחית האפונה לקבלת מרקם חלק ואחיד.את תפו"א נסנן (נשמור כ 50% ממי הבישול) .נטחן את התפו"א ונוסיף את

האפונה נתבל במלח ופלפל ואגוז מוסקט ,לסיום נוסיף 2 כפות שמן זית או חמאה לחילופין .

אורז לבן הכי בסיסי וביתי 

אורז לבן הינו השלמה מושלמת לתבשיל העגל וגם לשוקיי העוף .

ואם בכל זאת אתם מתעקשים על שינוי הרתיחו מים עם ענף רוזמרין,עלה דפנה,פלפל אנגלי,תרמיל הל ,והריי לכם אורז מבושם.

סלט של עלי ביבי ברוטב ריבת משמשים וקשיו מסוכר

החומרים

שקית עלי ביבי שטופים

3 כפות שמן זית

4 כפות חומץ יין לבן

2 כפות ריבת משמשים 

1 כף דבש

מלח גס

פלפל גרוס

5-6 משמשים יבשים .

100 גר קשיו מסוכר

אופן ההכנה 

בקערה נערבב את החומץ,שמן הזית,ריבת המשמש,והדבש נוסיף לסלט תוך כדיי עירבוב עדין ונעטר מעל עם משמשים חתוכים וקשיו מסוכר

סלט סלק ותפו"ע

החומרים

2 סלקים מבושלים (או מוכנים בואקום)

1 תפו"ע מזן גרנד סמית

3 כפות חומץ תפוחים /רגיל

1 כפית סוכר

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

זר בצל ירוק

100 גר' אגוזי פקאן (טבעיים)

אופן ההכנה 

 יש לבשל את הסלק עד ריכוך (כיום ניתן למצוא סלקים מוכנים בואקום),ונחתוך לשישיות ,את תפו"ע נחתוך גם נוסיף את חומרי הטעם  והאגוזים נערבב

ונעטר "בתלתלים" מבצל ירוק (ניצור ע"י חיתוך הבצל לאורך והשרייתו במיי קרח).

רשימת קניות 

מחלקת בשר

250 גר' בשר טחון-לממולאים

6-8 שוקיים עוף 

500 גר' בשר עגל 

עלות-110 ש"ח 

קפואים 

שקית אפונה ירוקה-לפירה האפונה 

עלות -10 ש"ח 

ירקות

סלסלת פטריות-לקדירת עגל

5 תפו"א בגודל בינוני-לפירה אפונה

2 תפו"ע גרנד סמית-לסלט סלק

2 סלקים בואקום

שקית בצלצליי פנינה-לקדירת עגל

2 קישואים -לממולאים

2 גזרים -לקדירת עגל

5 בצלים לבנים-לממולאים ולתבשיל שוקיות עוף 

1 כרוב-לממולאים

2-3 פלפלים בשלל צבעים-לממולאים

2-3 שורש פטרוזליה-לקדירת עגל

פטרוזליה

כוסברה

עלי ביבי

סה"כ עלות 86 ש"ח 

מוצרי מכולת 

500 גר' בורגול 0טחון גס)-לממולאים

3 כוסות אורז-לאורז מבושם 

1 קופסאת עגבניות מרוסקות-לממולאים

1 שקית ערמונים בואקום-לשוקיות עוף 

250 גר' סילאן-לשוקיות עוף

1/2 ליטר שמן זית

סילאן-לשוקיות עוף

ריבת משמשים-לסלט 

150 גר' קשיו מסוכר-לסלט 

150 גר' פקאן טבעי-לסלט 

שמנת צימחית-לפירה אפונה 

סה"כ עלות 94 ש"ח 

חומרים כגון תבלינים וחומץ לא הוכנסו לרשימה מתוך שיקול שקיימים .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת