00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עקרת בית נואשת

סלט חסה ובייבי עם תפוחים, חמוציות ופקאן סיני

את המתכון הבא אני מביאה מהמטבח של אימא שלי.
זהו סלט כזה טעים שהוא על גבול הקינוח עם כל המתיקות שבו אבל תמיד כל יושבי השולחן מתים עליו והוא נגמר עד העלה האחרון!
חשבתי שלקראת ט"ו בשבט סלט כזה יכול להיות נחמד על השולחן בגלל הפקאנים והחמוציות שבו..
אני מזמינה אתכם לנסות סלט קצת אחר וטעים בטירוף :)
יאללה.. למטבח!

חומרים:

חופן גדול של חסה
חופן גדול של עלי בייבי
2 תפוחים (ניתן לגוון גם עם נקטרינות בעונה)
חופן של חמוציות מיובשות
חופן של אגוזי פקאן סיני
רוטב - 2 כפות שמן זית, 1 כף לימון, 1 כף דבש, 1/2 כף חרדל רגיל / דיז`ון, מעט מלח ופלפל


אופן הכנה:

1. שוטפים היטב את עלי החסה והבייבי ומייבשים. שמים בקערה גדולה.

2. על החסה מניחים 2 תפוחים ששטפנו וקצצנו לקוביות בגודל בינוני. אין צורך לקלף את התפוח.
כמו שכתבתי ניתן בהחלט להוסיף עוד פירות, אני מוסיפה בקיץ גם נקטרינות - זה משדרג ממש את הסלט!

3. להוסיף פנימה את החמוציות המיובשות והפקאנים.
בכוונה לא כתבתי כמויות כי זה עניין של טעם - שימו לפי הכמות שמתאימה לכם..

4. בכוס הכינו את הרוטב ע"י ערבוב כל המצרכים. חובה לטעום כדי לתקן טעמים.
הטעם צריך להיות די חמצמץ עם מתיקות של הדבש. אם חמוץ מדי, הוסיפו עוד דבש.

5. ממש דקות לפני ההגשה אנו שופכים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים ומגישים!

בתיאבון!

  

לסיום, מצרפת כמה תמונות שצילמנו במהלך הטיול שלנו בצ`אנג מיי, תאילנד.
חג שמח ופורח לכולם :)

 

 

פינת ה- CopyPaste :

חומרים: חופן גדול של חסה, חופן גדול של עלי בייבי, 2 תפוחים (ניתן לגוון גם עם נקטרינות בעונה), חופן של חמוציות מיובשות, חופן של אגוזי פקאן סיני, רוטב - 2 כפות שמן זית, 1 כף לימון, 1 כף דבש, 1/2 כף חרדל רגיל / דיז`ון, מעט מלח ופלפל

אופן הכנה: 1. שוטפים היטב את עלי החסה והבייבי ומייבשים. שמים בקערה גדולה. 2. על החסה מניחים 2 תפוחים ששטפנו וקצצנו לקוביות בגודל בינוני. אין צורך לקלף את התפוח. כמו שכתבתי ניתן בהחלט להוסיף עוד פירות, אני מוסיפה בקיץ גם נקטרינות - זה משדרג ממש את הסלט! 3. להוסיף פנימה את החמוציות המיובשות והפקאנים. בכוונה לא כתבתי כמויות כי זה עניין של טעם - שימו לפי הכמות שמתאימה לכם.. 4. בכוס הכינו את הרוטב ע"י ערבוב כל המצרכים. חובה לטעום כדי לתקן טעמים. הטעם צריך להיות די חמצמץ עם מתיקות של הדבש. אם חמוץ מדי, הוסיפו עוד דבש. 5. ממש דקות לפני ההגשה אנו שופכים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים ומגישים! בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל talsade39 אלא אם צויין אחרת