88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת גלידה מביסקוויטים - ללא אפייה

 

רציתי להכין עוגת גבינה ביסקוויטים. הייתי בטוחה שיש לי את כל המצרכים, אבל, הסתבר שאין לי אינסטנט ווניל ועוגת גבינה כזו חייבת אינסטנט ווניל.

אבל חלק מהמצרכים כבר היו מוכנים על השיש, אז מה עושים? מחפשים חומרי גלם נוספים. מצאתי במקרר: אבקת נוגט וקרם רוזמרי והחלטתי שאני הולכת בכל זאת להכין עוגה ממה שיש.

הקצפתי שמנת מתוקה, הוספתי לה 4 כפות גדושות אבקת רוזמרי ו-4 כפות גדושות קרם נוגט, ערבבתי היטב, טעמתי, וואו, איזה טעים, הזכיר מאוד טעם של גלידה.

הנחתי נייר כסף על השיש, סידרתי 6 שורות של ביסקוויטים, שפכתי את התערובת על שתי השורות האמצעיות, ואת השורות החיצוניות, הדבקתי לתערובת כך שהקצוות של הביסקוויטים נגעו זו בזו. נעזרתי לצורך כך בנייר הכסף.

הידקתי היטב וחשבתי שהכי נכון זה לשלוח אותה להקפאה כדי שהמלית תתייצב.

אחרי שלוש שעות, לא יכולתי להתאפק, רציתי לבדוק מה יצא מהעוגה. הוצאתי אותה מהמקפיא ומה אגיד לכם, אפילו אני הופתעתי מהטעם. בני הבית עפו עליה. קראתי לה עוגת גלידה כי הכי טעים היה לאכול אותה קפואה.

חלק מהתמונות נמחקו לי בטעות, לכן יש פער תמונות בין ההכנה לתוצאה הסופית


אבקת הנוגט

קרם רוזמרי

גירסת הדפסה למתכון:

מצרכים

1.    1 חבילה ביסקוויטים בטעם שוקולד

2.    2 שמנת מתוקה

3.    4 כפות גדושות אבקת נוגט

4.    4 כפות גדושות קרם רוזמרי

5.    מעט חלב

את האבקת נוגט והקרם רוזמרי קונים בחנויות שמתמחות במוצרי קונדיטוריה

הכנה

  1. להקציף שמנת מתוקה
  2. להוסיף קרם נוגט ואבקת רוזמרי
  3. לערבב היטב
  4. להניח נייר כסף על השיש
  5. לסדר את הביסקוויטים: 6 שורות, להרטיב אותם עליהם מעט חלב
  6. להניח את הקצפת על שתי השורות האמצעיות
  7. לסגור את הקצוות – להעזר בנייר כסף
  8. לשלוח למקפיא לכמה שעות ולאחר מכן להתענג על הטעם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת