66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוף ממולא בגריסים

עוף ממולא בגריסים

נעים להכיר  קיבלתי מחמאות שיצאתי טעיםםםםםםםםם ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך:

1 עוף בינוני שלם

לתחתית המגש תפוחי  אדמה קטנים מבושלים חצי בישול.

למילוי העוף:

1 כוס  גריסים

1בצל קצוץ 

1 גזר מגורד

חמוציות

פלפל שחור

כפית שטוחה מלח

חופן אגוזי מלך.

לתיבול העוף:

3-4 כפות רוטב סויה 

2 כפות שמן

1 כף דבש

2 כפות סילאן

3 שיני שום כתושות

צילי חריף גרוס

:אופן ההכנה

לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול ולתת להם מעיכה. 

לשים נייר אפיה בתחתית מגש ולהניח את תפוחי האדמה. עליהם להניח את העוף וליצור כיסים בין העור לבשר העוף (במשולשים בשוקיים בחזה העוף)

לערבב את כל חומרי תיבול העוף. ולתת לעוף מסג' רציני מבפנים ומבחוץ.

להכנת הגריסים:

לטגן את הבצל להוסיף את הגזר טיגון של דקה שתיים.להוסיף את הגריסים והחמוציות.מלח והפלפל. 

להוסיף כוס ושלושת רבעי מים רותחים להביא לרתיחה.לכסות את הסיר .להנמיך להבה ולבשל  בערך כ25 דקות עד שהנוזלים מתאדים.

להסיר את מכסה הסיר להוסיף את אגוזי המלך.ולצנן.

אפשר להוסיף לגריסים מעט סילאן או דבש. שיקבלו טעם מתקתק  (לאוהבים כמובן)

למלא את העוף בבטן ובכיסים שיצרנו בגריסים.

לכסות את העוף בנייר אפיה ועליו נייר כסף.

לחמם תנור ל190 מעלות .

לאפות את העוף חצי שעה . להוריד את הטמפרטורה ל180 מעלות. ולאפות עוד כשלושת רבעי שעה. 

רבע שעה לפני סיום האפיה להסיר את נייר האפיה ולתת לעוף קצת שיזוף.

תצליחו ותהנו 

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת