00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

מרק דלעת, בטטה וגזר

במקום דלעות עם פרצופים מפחידים - מרק חורפי כתום, מזין וטעים. התינוק שלי מאוד אוהב את המרק הזה (מזכיר לו נשכחות בצורת גרבר), והגדולים מוסיפים שקדי מרק או גרעינים אחרים, דווקא בשביל שלא להזכיר מחית של תינוקות... 

חומרים ל- 6 מנות:

2 בצלים בינוניים - קלופים וקצצים לקוביות בגודל 1 סמ״ר

1 קילו דלעת (יש במרכולים חתיכות מוכנות ומנויילנות) - חתוכה לקוביות בגודל 3 סמ"ר, ללא הקליפה.

1 בטטה - קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 סמ"ר

1תפוח אדמה גדול - קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר

3 גזרים - קלופים וחתוכים לעיגולים

1 כוס חלב

3 כוסות מים

גרידת קליפה של תפוז

2 כפיות כורכום או חוואייג` למרק

2 כפות גרעינים לכל מנה 

הכנה

מטגנים את הבצל עד שמזהיב.

מוסיפים את הדלעת, הבטטה, תפוח האדמה והגזרים, ומטגנים דקה.

מוסיפים את החלב והמים ומערבבים. הנוזלים צריכים להגיע בערך 2 ס"מ מעל הירקות. 

מבשלים חצי שעה, או עד שהירקות מתרככים. 

מעבירים למעבד מזון את הירקות המבושלים בעזרת כף מחוררת, וטוחנים עם 2 כוסות מהנוזלים. אם יוצא סמיך מדי, מוסיפים עוד מהנוזלים. 

מוסיפים את גרידת התפוז, וכן מלח ופלפל וכורכום או חוואייג` למרק.

מוזגים לקערות ובכל קערה בוזקים 2 כפות גרעינים.

 

תחליפים ותוספות

לטעם מתוק יותר, אפשר להחליף את תפוח האדמה בעוד בטטה. במקום חלב אפשר להשתמש בחלב קוקוס. במקום תערובת גרעינים אפשר לשים כאמור שקדי מרק, צנוברים, גרעיני דלעת, קרוטונים או כל דבר קרנצ`י אחר. 

אז מה יש במרק? 

דלעת מכילה בטא קרוטן, שהופך בתוך הגוף לויטמין A, אשר שומר על הרשתית שבעין ומונע היווצרות קטרקט, ויטמין C, שמסייע למערכת החיסון, ו- ויטמין E שמסייע במניעת היווצרות רדיקלים חופשיים. יש בה הרבה סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ונותנים תחושת שובע.

גם בטטה מכילה בטא קרוטן ו-ויטמין C, ובנוסף יש בה גם ויטמין B6, המסייע במניעת מחלות כלי דם ולב. 

וגם גזר מכיל בטא קרוטן ו-ויטמין C, ואיך זוכרים שגזר טוב לעיניים? ראיתם פעם שפן עם משקפיים?!

גרעינים - גרעיני דלעת לא קלויים מכילים הרבה אבץ, שטוב לעור, לשיער ולציפורניים.  גרעיני פשתן מכילים אומגה3, שמסייעת במניעת מחלות לב ופרקים. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת