00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

תוך כדי תנועה -מבחר מתאבנים טעימים ומשמחים.

למי מאיתנו לא מתחשק לפעמים "לשבור שיגרה" קצת לצאת מהקופסא ללא רישמיות,ללא נימוסי שולחן,לאכול בידיים ללקק את האצבעות. 

הפעם בפוסט fingers food כזה שאוכלים ביד,בכוס קטנה,במזלג.הרבה אוכל אבל לא שיגרתי, אבל טעים להפליא .

חשוב לציין כי מגוון המנות קלות ומהירות להכנה ומשלבות ומרקמים שונים .(ישנם מתכונים חלביים/ובשריים לפי בחירה)

עבור 6 סועדים

מיני המבורגר וביצת שליו
 
 
החומרים
 
החומרים
 
400 גר' בשר אנטריקוט
 
עולש
 
זר רוקט
 
מלח פלפל
 
3 כפות שמן זית
 
2 עגבניות
 
2 כפות מיונז
 
1 כף חרדל גרגרים
 
ביצי שליו
 
ירקות כבושים
 
1 כף חומץ
 
1 כוס מים 
 
כף צנובר קלוי (אופציה)
 
אופן ההכנה
 
נקצוץ את הבשר בעזרת סכין נתבל במלח פלפל (ניתן להוסיף צנובר קלוי) כף שמן זית וניצור מיני המבורגר.נקרר כחצי שעה .
 
נחמם מחבת (פסים) עם 2 כפות שמן זית ונצרוב את ההמבורגר עד רמת עשיה רצויה (מומלץ מדיום).
 
(התיבול במנה הינו מנימליסט טעם איכות הבשר היא שתקבע את רמת המוצר)
 
במקביל נרתיח כוס מים עם כף חומץ ונוסיף את הביצה נבשל למס' דקות ונוציא בעדינות למי קרח (ביצה עלומה)
 
את הלחמניות נצרוב על מחבת נמרח מיונז,חרדל, עלה עולש,עגבניה,מעט רוקט,נניח את ההמבורגר נשים מעל את הביצה נטפטף מעט שמן זית מלח
 
גס ופלפל גרוס.נגיש לצד ירקות כבושים .
 
הנאה מובטחת
 

רול סלמון מעושן במילוי אספרגוס בנגיעות מיונז שום 

החומרים

6 גבעולי אספרגוס

6 פרוסות סלמון מעושן

2 כפות מיונז איכותי

1 כפית חרדל גרירים

2 שיני שום קצוצות

1 כפית שמיר קצוץ

1 כף שמן זית 

מיץ מחצי לימון טרי

מלח גס פלפל גרוס

אופן ההכנה 

נחתוך את האספרגוס באורך 10 ס"מ לערך נבשל כדקה במים רותחים ונוציא למיי קרח (לשמירת צבע והפסקת הבישול).

נשטח את פרוסת הסלמון ובקצה נשים אספרגוס "ונגלגל".

בקערה נערבב את המיונז עם החרדל השום הקצוץ השמיר ומיץ הלימון .

נשים את הסלמון בצלחת הגשה נבזוק מעל מעט מהרוטב "נטפטף" מעט שמן זית ונוסיף פלח צנונית.

 

טרטר טונה וסלסלה אבוקדו

החומרים

200 גר' טונה אדומה 

1 אבוקדו בינוני (קשה למחצה)

1 כף בצל סגול קצוץ 

1 כף כוסברה קצוצה

1 כפית צ'לי קצוץ 

4 כפות שמן זית

1 כף מיץ ליים 

מלח גס

6 יח' קרוסטני (כל סוג של קרקר)

אופן הכנה 

יש לחתוך את הטונה לקוביות קטנות ולהניח בצד.

בקערה נערבב את האבוקדו,בצל,כוסברה,צ'לי.

ההגשה

בכוס קטנה ושקופה (צייסר) נשים שיכבה ראשונה של סלסה מהאבוקדו,מעל נשים את קוביות הטונה ומעט מלח גס. 

נשים מעל את הקרוסטיני ונגיש עם מזלף של שמן זית ומיץ ליים .

הכנת הקרוסטיני 

בעזרת רינג נקרוץ עיגולים נמרח קלות בשמן זית ונאפה למס' דק' בתנור עד השחמה קלה.

 

ממרח טונה מעוטר בפילה אנשובי 

החומרים 

2 קופסאות טונה בשמן 

1 כף שמיר קצוץ

3 כפות מיונז

1 כף עירית קצוצה 

1 כף קטשופ

מלח פלפל

1 כף מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה 

יש לסנן את הטונה היטב מהשמן ולהעביר לבלנדר נסיף את שאר החומרים ונטחן ע"י "פולסים" .

נעביר לשק זילוף עם צינטר משונן ונזלף לתוך כוס,נעטר בפילה אנשובי ועלה פטרוזליה/לימון טרי ונגיש לצד קרוסטיני.

 

עלה גפן ממולא בבורגול ורוטב יוגורט 

החומרים

6,7,8 עלי גפן כבושים ושטופים היטב

1 כוס בורגול 

2 כפות בצל ירוק קצוץ

כף פלפל חריף קצוץ

2 כפות פטרוזליה קצוצה

1 כף כוסברה קצוצה

2 כפות אגזוזי לוז קצוצים 

מיץ מלימון טרי 

מלח דק פלפל 

לרוטב יוגורוט

1 כוס יוגורט עיזים 

2 שיניי שום קצוצות 

1 כף שמן זית

אופן ההכנה 

להכנת הבורגול-נשים בקערה כוס בורגול,כף שמן זית,מלח פלפל ונערבב היטב נוסיף מים חמים עד כיסוי נכסה למס' דק עד ספיגה מלאה .

לאחר שהבורגול ספג את כל הנוזלים נוסיף את שאר המרכיבים:פטרוזליה,בצל ירוק,פלפל חריף ואגוזי לוז נערבב היטב ונוסיף כף מיץ לימון .

נמלא את העלים ונגלגל .

הכנת הרוטב

בקערה נערבב את היוגורט בתוספת השום ושמן הזית .

הגשה 

בכוס שקופה "צייסר" נשים שכבה של יוגורט ונתבול בפנים את העלה הממולא.

עלה סיגר במילוי פרגיות ואריסה ברוטב טחינת כמון 

החומרים 

6 עלי סיגר מרוקאי

2  יח' פרגית 

2 כפות אריסה (מתוקה)

2 שיני שום קצוצות

2 כפות כוסברה קצוצה 

3 כפות שמן זית

1/2 כוס שמן קנולה לטיגון 

לרוטב

1 כוס טחינה גולמית 

מיץ מלימון טרי

2 שיניי שום

מלח ,פלפל

כף כמון טחון

2 כוסות מים קרים 

אופן ההכנה 

נחתוך את נתחי הפרגית לקוביות קטנות,נחמם מעט שמן במחבת ונזהיב את שיני השום נוסיף את הפרגית נקפיץ קלות נוסיף את האריסה והכוסברה.

נמלא את העלים ונגלגל לצורת סיגר, במקביל נחמם את השמן ונטגן את הסיגר עד הזהבה .

הכנת הרוטב

בקערה נערבב את הטחינה הגולמית עם הלימון,שום,מלח,פלפל,ומחצית מכמות הכמון הטחון.נוסיף מים קרים בהדרגה עד קבלת מרקם רצוי.

להגשה

ניצק לתוך צלוחית טחינה ונניח מעל עלה סיגר מטוגן נפזר מעל "אבק" של כמון לקבלת ניחוח ובתיאבון .

 

סביח לא רק בפיתה 

החומרים 

חומוס ביתי איכותי (מצ"ב קישור- http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2408881)

3 ביצים קשות 

6 פרוסות חציל 

3 כפות שמן זית

2 כפות פטרוזליה קצוצה

1/4 כוס שמן קנולה לטיגון 

 3 כפות טחינה גולמית 

צל'י טרי

בצל לבן 

אופן ההכנה 

יש להמליח מעט את החצילים ולטגן.בקערה נקצוץ את הצ'לי בתוספת הבצל והפטרוזליה,במקביל נבשל את הביצים.

להגשה 

בצלוחית נסדר חומוס נניח מעל חציל מטוגן,ביצה קשה נזלף מעט טחינה גולמית ושמן זית ונפזר את הירקות הקצוצים מעל.

נגיש בתוספת מיני פיתה שרופה על הגז ובתיאבון 

כבד קצוץ מעוטר בתפו"ע מקורמלים 

החומרים 

250 גר' כבדי עוף 

1 בצל 

1/2 כוס שמנת צימחית

2 כפות ברנדי

מלח פלפל

4 כפות שמן זית/50 גר חמאה 

1 תפו"ע מזן גרנד סמית 

2 כפות דבש

צנימים

אופן הכנה 

נחמם/נמיס 50% מכמות שמן/חמאה,במחבת נקפיץ את הכבדים ונתבל במלח פלפל.לאחר שהכבדים מוכנים נעביר למסננת,נוסיף למחבת את הבצל 

הקצוץ ונשחים (לקבלת צבע חום בהיר) ונעביר לקערה .

נעביר את הכבדים והבצל לבלנדר נטחן בתוספת שמנת צמחית בהדרגה.נעביר למסננת דקה ובעזרת "קלף" נסנן עד קבלת מרקם חלק ואחיד ונקרר.

נחמם את יתרת השמן/החמאה ונקפיץ קלות את תפו"ע בתוספת דבש וברנדי נצמצם מעט את הנוזלים .

להגשה

"נזלף" את הכבד לספל אספרסו ונקרר לחצי שעה נסדר מעל את תפו"ע החמים ונגיש עם צנים .

מנה נהדרת המשלבת מרקמים ומשחקי חום/קור

ברבוניות מטוגנות על מצע סלט עגבניות פיקנטי

החומרים

6,7,8,9, כמה שיותר ברבוניות נקיות 

3 כפות קמח 

מלח פלפל

1/2 כוס שמן לטיגון 

2 עגבניות

3 כפות כוסברה קצוצה

3 כפות זיתים מרוקאים מגולענים וקצוצים

2 כפות שמן זית 

1 כף לימון כבוש

1 פלפל ירוק קצוץ 

מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה 

יש להמליח לפלפל את הברבוניות לתבול בקמח ולטגן,במקביל נכין את הסלסלה נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות נוסיף את הזיתים

הקצוצים,הכוסברה,הלימון הכבוש והצ'לי,נתבל בשמן זית ומיץ לימון.

ההגשה

נסדר בצלחת הגשה את הסלטון נניח מעל את הברבונית ונזלף מעל שמן זית .

 

טיפ להצלחה:

הקפידו על מנות קטנות ואישיות

שילוב מרקמים

שילוב טעמים

"משחקי" חום קור

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת