00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

מרק כתום בניחוח אניס וערק קפוא.מרק אפונה עם קרוטני אווז מעושן ופיצוחי אפונה.מרק עדשים ולימון כבוש

 

ככה זה אצלנו כמה טיפות של גשם ו...אופס רצים להכין מרק,אני באופן אישי אוהב מרקים במשך כל השנה .

מוצר מלטף ועדין ניתן להתאימו לכל עונה,אירוע,קונספט.החל מהגשה בכוס אספרסו,צייסר ועד לקערית או בתוך לחם.

מרקים חמים,קרים,צלולים,מעובים וכו'....

לעיתים המרק משמש כפתיח,ואף לעתים הינו מנה מכובדת ועצמאית .

בפוסט הבא הביא בפניכם שלושה סוגי מרקים חלקם ידועים(אף אחד מאיתנו לא המציא את הגלגל) אך השוני הוא "בטוויסט" שמגיע איתם אז כל שנותר

הוא להדליק סירים מתחילים.

המתכונים הינם עבור 6 סועדים 

מרקים כתומים

מרק כתום בניחוח אניס וערק קפוא

החומרים

2 גזרים בנונים 

2 בטטות 

1 דלורית 

2 כוסות קוביות דלעת

1 בצל סגול 

3 ס"מ גי'נג'ר קצוץ

1 שומר בנוני 

6/7 כוסות נוזל ירקות-מים

מלח פלפל

"אבק" מאגוז מוסקט

3 כפות שמן זית

2 כפות גרעיני חמניה מקולפים קלויים קלות

כוכב אניס,כפית גרגרי כוסברה,כפית גרגרי שומר,כפית גרגרי אניס 

צייסר/מזרק ערק קפוא

אופן ההכנה

ראשית יש לקלוף,לשטוף,ולחתוך את הירקות לקוביות.בסיר נחמם כ 2 כפות שמן זית ונזהיב קלות את הגי'נג'ר נוסיף את הבצל ולאחר מכן את שאר

הירקות ונטגן קלות ונוסיף את הנוזל.

בכלי יעודי (מסננת לחליטה/שק תבלינים) נשים את כל התבלינים הארומטיים (כוכב אניס,גרגרי שומר,אניס,גרגרי כוסברה ונוציא בסיום הבישול).

לאחר ריכוך מושלם נוציא כחצי מכמות הנוזלים(נשמור בצד) ונטחן בעזרת בלנדר, רמת הסמיכות תקבע לפי כמות הנוזל שהשארנו.

נתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט .

וכעת ניגש להגשה

נמזוג את המרק לקערית/כוס הגשה בעזרת מזרק "נזרים" את הערק הקפוא בעדינות לתוכן המרק,נעטר מעל בגרעיני חמניה וזרזיף של שמן זית.

ניחוח מדהים ושילוב של קור וחום .

מרק כתום מעוטר בקרם קוקוס,וקוקוס יבש

החומרים

2 גזרים

2 בטטות

1 דלורית 

2 כוסות דלעת 

1 כוס סלרי (רק עלים)

1 בצל סגול

4 שיני שום קצוצות

3 כפות קרם קוקוס

2 כפות קוקוס טחון יבש

3 כפות שמן זית

6/7 כוסות נוזל ירקות-מים

מלח פלפל

"אבק" אגוז מוסקט

פטרוזליה לעיטור 

אופן ההכנה

ראשית נקלף,נחתוך,ונשטוף את הירקות.נחמם 3 כפות שמן בסיר ונטגן קלות את השום והבצל נוסיף את עלי הסלרי ולאחר מכן את הירקות הכתומים.

נבשל עד ריכוך מושלם. נוציא כחצי מכמות הנוזל (נשמור בצד) נטחן בעזרת בלנדר רמת הסמיכות תקבע עפ"י כמות הנוזל. נתבל במלח פלפל ומוסקט.

לסיום נוסיף למרק את שביבי הקוקוס .

נעבור להגשה

נמזוג את המרק לצלחת הגשה /כוס ובעזרת כף "נטפטף" את קרם הקוקוס מעל ונעטר בעלה פטרוזליה 

מנה נהדרת בעלת מרקם מיוחד .

מרק אפונה עם "קרוטונים של אווז מעושן ופיצוחי אפונה"

החומרים

כוס וחצי אפונה יבשה 

1 בצל בנוני 

1 כוס סלרי קצוץ

3 שיני שום 

250 גר' אווז מעושן 

150 גר' "פיצוחי אפונה"

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

1 כף קמח 

6/7 כוסות נוזל-מים

אופן ההכנה 

יש לבשל את האפונה בנוזל/במים עד ריכוך מלא (בסיר לחץ כ-25 דק').

במחבת נחמם שמן זית ונזהיב קלות את השום,הבצל והסלרי הקצוץ לאחר מכן נטחן אותם בבלנדר "בפולסים" (ישמשו כהסמכה למרק)

נטחן את האפונה בבלנדר עד מרקם חלק ונוסיף את הסלרי והבצל הטחונים .נתבל במלח ופלפל.נבדוק את רמת הסמיכות במידה וצריך נסמיך עם

בלילה של כף קמח וחצי כוס מים.

נעבור להגשה

נחמם מחבת (ללא שומן) נחתוך את האווז לקוביות קטנות ואחידות,נטגן היטב עד שיהפכו למעיין קרוטונים שזופים.

נמזוג את המרק לצלחת הגשה נפזר מעל את קרוטוני האווז נוסיף פיצוחי אפונה ונטפטף מעל שמן זית.

מנה נפלאה המשלבת מרקמים וטעמים .

 

מרק עדשים בעקיצת לימון כבוש

החומרים

כוס וחצי עדשים (ניתן לשלב כמה סוגים)

1 כוסות קוביות שורשים

5 שיני שום 

2 עגבניות חתוכות לקוביות

צרור כוסברה

3 כפות אריסה מתוקה

2 כפות לימון כבוש

400 גר' בשר (ממליץ מס' 8 )

2-3 עצמות (מח עצם)

3 כפות שמן זית 

מלח,פלפל

"אבק" כמון

2 -3 פלפלים קלויים 

מיץ מחצי לימון 

6/7 כוסות נוזל(מהבשר שבישלנו-מים,נוזל ירקות)

אופן ההכנה 

ראשית יש לבשל את הבשר עד ריכוך (בסיר לחץ כ-40 דק')לצנן ולחתוך לקוביות .במקביל יש לחמם 3 כפות שמן זית בסיר נוסיף את העצמות

ונשחים,לאחר מכן נוסיף את הבצל,השורשים והשום ונטגן מס' דק,נוסיף את העדשים,קוביות העגבניות,האריסה,הלימון הכבוש ומחצית מהכוסברה

 הקצוצה. נשלים טעמים מלח פלפל בסיום הבישול נוסיף ופלפלים קלויים טרם ההגשה "נפזר" מעט כמון טחון וכמה קוביות לימון כבוש נמזוג לצלחת

ונסחט מעל לימון טרי .

מנה מורכבת ובעלת טעמים עצומים וחזקים .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת