33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

למי מתחשק סושי הום מייד ?

למי מתחשק סושי הום מייד ?

אז כבר זמן מה שהתחלתי להתאהב (באמת) בסושי.

בהתחלה הייתי אוכלת פה ושם באירועים מיוחדים, אח"כ התחלתי להזמין את זה באופן יזום, ועכשיו ממש ממש טעים לי !

אבל זה לא זול לאכול את זה כל שבוע, ובטוח לבד יעלה לי פחות.

נתקלתי בפוסט מהבלוג של ורד לב וממש התחשק לי לנסות לבד.

רכשתי מחצלת לגלגול סושי (שעלתה לי שקלים בודדים), והצטיידתי בחומרים. 

1/2 חבילה של דפי נורי (אני קניתי אצות באיכות GOLD)

1 כוס של אורז מלא ארוך או עגול שבושל ב- 3 כוסות מים

1 כף חומץ (בלסמי, תפוחים או מה שבא)+1 כף סילאן

1 חבילה קטנה (100 גר') של סלמון מעושן חתוך לרצועות

1/2 אבוקדו קטן פרוס לרצועות

1 גזר פרוס לרצועות

1 מלפפון פרוס לרצועות

1) מתחילים מבישול האורז המלא. מבשלים בכמות שהיא פי 3 מים מכמות האורז. מוסיפים קצת שמן זית ומלח למי הבישול. הבישול לוקח כשעה ורבע עד שכל המים נספגים ולהשאיר סגור עוד 20 דק'. מקבלים אורז קצת דביק. אחרי שפותחים את המכסה, לערבב את האורז עם כף החומץ וכף סילאן. 

2) מחכים שהאורז יתקרר קצת, ומכינים קערה קטנה עם מים לניקוי האצבעות אחרי ש"מדביקים" את האורז לאצה. 

3) פורסים את המחצלת ועליה שמים ניילון נצמד (כדי שיהיה נוח לגלגל ושהמחצלת לא תתלכלך).

4) שמים את האצה כשהצד המחוספס כלפי מעלה (עליה שמים את המילוי).  

5) מרטיבים את הידיים ולוקחים חופן אורז מלא ומורחים בעזרת היד על האצה. ממשיכים להרטיב את הידיים ולקחת עוד אורז ומורחים רק   לכדי 4/5 מאורך האצה (משאירים פס נקי למעלה, כי כל המילוי זז כשמגלגלים).

6) מעל האורז בפס התחתון שמים סלמון, ליד אבוקדו/גזר/מלפפון ומה שמתחשק.הכל בפס התחתון. 

7) מתחילים לגלגל את האצה ועם כל גלגול להדק היטב.

    הנה סרטון מעולה שמדגים איך עושים את זה טוב. 

8) אחרי שהכנו את כל הגלילים, מרטיבים סכין טובה וחותכים לעיגולים. 

וזה הכל !

יוצא טעים, בריא, והכי חשוב - ביתי .

קצת תמונות מהתהליך : 

    

     

     

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת