55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לחמניות עגולות

 

המתכון טוב לכ -20 לחמניות עגולות

המצרכים

1 קג` קמח

שקית שמרית - אבקה (50 גר`) או 2 כפות גדושות של שמרים יבשים

2 ביצים גדולות

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן

2 כפיות שטוחות של מלח

עד 2 כוסות מים פושרים


ההכנה

1. מוזגים את הקמח לקערת מערבל ומוסיפים את השמרים, הסוכר, השמן והביצים. מתחילים בערבול

    החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים. לקראת התגבשותו של הבצק, מוסיפים את המלח. 

2. ממשיכים ללוש, עד שהבצק נעים למגע.  אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מים, ואם הבצק דביק -

    מוסיפים עוד קצת קמח.

3. מכסים את הבצק עד שהוא מכפיל את הנפח (כשעה המתנה)

4. יוצרים לחמניות בתבנית ומשאירים להתפחה עוד כ - 15 דקות. 

5. מברישים את הלחמניות עם ביצה טרופה מפזרים שומשום/קצח/פרג

 

6. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות , עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב אחיד

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת