66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

ג`חנון עם שמן

ג`חנון עם שמן

לפני כמה חודשים הכנתי ג'חנון עם שמן עשיתי שתי טעיות אחת שגילגלתי עם שמן זית והשניה שהכנתי עם קמח כוסמין. משהו בטעם לא הסתדר לי. לא טעים היה לי . שבוע שעבר הכנתי ג'חנון עם מרגרינה אחרי שהרבה שנים לא הכנסתי מרגרינה לבית התחשק לי  מה יש? והשבוע רציתי להכין שוב אבל לנסות עם שמן קנולה וקמח לבן רגיל. תשמעו יצא טעים מאוד מומלץ בחום.אותו מתכון שאתן עם השמן תוכלו להכין עם מרגרינה למי שמשתמש במרגרינה. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                אני כבר טעמתי ואתם?   

 

 

 

 

 

 

 

רידוד דק  דק דק                                                                                 קיפול לחצי וגילגול 

 

 

 

 

 

 

 

בסיר                                                                                                                                                      אחרי שיזוף של 5 שעות בתנור

בואו נתחיל בהכנת הבצק:

1 ק"קמח  

חצי כוס סילאן

כפית שטוחה מלח

חצי ש' אבקת אפיה

כף גדושה דבש

כף גדושה  סוכר

2 וחצי כוסות מי סודה  ( כוס זכוכית עם הידית.וסודה אלה המים הקופצים שאנחנו שותים )

1 כוס שמן קנולה למריחה (בערך)

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר עם וו הלישה  

לשים את הקמח ,מלח,א' אפיה ,סילאן , דבש,סוכר ולערבב דקה.

ליצור גומה ולשפוך את הסודה 

ללוש בצק רך  וטיפונת דביק.

למרוח בשמן את הבצק. לכסות ולהניח בצד למנוחה של חצי שעה.

ליצור כדורים במשקל של  100 גרם כל כדור.

להניח על מגבת לכסות ולתת לנוח עוד עשרים דקות.

לשמן את משטח העבודה ולרדד את הכדורים דק דק עד שמשטח העבודה משתקף.

למרוח בשמן ביד נדיבה ולקפל את הבצק לחצי..

למרוח שוב שמן ולהתחיל לגלגל תוך כדי מתיחת הבצק.

לשמן סיר ג'חנון ולהניח פיתה או לחם בתחתית הסיר.

לסדר את הג'חנון אחד על יד השני .

לכסות את הג'חנון בנייר אפיה משומן מעט.

לאפות כשעה בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה .

להוריד את הטמפרטורה ל100 מעלות ולאפות עוד כ5 שעות .                        

יש אפשרות לאפות שעה ולשים בלילה על הפלטה.

תהנו עם עגבניות מרוסקות ושום תוסיפו סחוג'.

והחגיגה תהיה מושלמת  ;)

שלכם מכל ה טובה 

 

 

 

 

                                                                                                                      זה הג'חנון עם המרגרינה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת