33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עוגת תפוחים הפוכה נוסטלגיה

עוגת תפוחים הפוכה נוסטלגיה


עוגה זו היתה מכינה דודה בלה. עוגה עם ניחוח קרמלי וקינמון . היא היתה מגישה אותה חמימה עם כף שמנת חמוצה. ואבי תמיד היה מקניט אותה ואומר זאת הקצפת לעניים? לאחרונה מצאתי במחסן אצל נכדתה את מחברת המתכונים שלה וכך התוודתי למתכוני המאכלים שהיא היתה מכינה.


עוגת תפוחים הפוכה של דודה בלה 

4תפוחי עץ גרנד
קלופים ומגולענים, חתוכים ל-8 פרוסות

לסדר על תבנית לא מתפרקת 28
להרתיח במחבת 
3/4 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס מים
לבשל  לסירופ קרמלי ולקרר מעט 
במקסר

5ביצים גדולות
2כוסות (400 גר) סוכר לבן
להקציף כ-10 דקות במקסר .

½ כוס שמן 
1 שמנת חמוצה /יוגורט 
2 כפיות תמצית וניל
גרדה מלמון שלם 
להוסיף ולערבב בעדינות 

3 כוסות קמח תופח
½כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
להוסיף ולבחוש
 
הרכבת העוגה 
על התפוחים שבתבנית לצקת את הקרמל ולנער שיגיע לכל התחתית. 
מעל לצקת את תערובת העוגה . 
לאפות כ45 דקות בצנור בחום 180 מעלות. עד שקסם יוצא עם מעט פירורים.
נשמר מחוץ למקרר עד שלושה ימים וכשבוע בקירור, 
מגשים חמים עם שמנת חמוצה או קצפת/ גלידה וניל. 

תודה שבקרתם אותי 
שתהיה לכם שבת קסומה וחמימה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת