00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אוכל של בית או שעועית ירוקה מבושלת

 

 

אוכל של בית, מה זה אומר לכם?

אצלי זה לא אוכל של הבית שלי אלא האוכל של בית אימא. אנחנו כבר יותר מתוחכמים והאיטריות מקמח לבן הן כיום פסטה מחיטת דורום והן מוכנות "אל דנטה", השעועית הירוקה מוקפצת בשמן זית, ויש בו במטבח שלי סויה, שמן שומשום, טאריאקי, חומץ בלסמי, זנגביל ועוד, מדף התבלינים גדוש במינים שונים ומשונים, אנחנו גולשים באתרי אוכל מהארץ מחו"ל, עוקבים אחר תוכניות אוכל ולפעמים משתתפים בסדנאות שונות לבישול. אצל אימא זו תורה שעברה מאימא לבת, ובמקרה שלה מסבתא לנכדה כי היא התייתמה בגיל צעיר מאוד.

אצל אימא הירקות מבושלים ולא מוקפצים, את האיטריות מבשלים המון זמן במי מלח ואח"כ גם שוטפים אותן במים קרים.. ה"אל דנטה" שלנו עבורה הוא פשוט איטריות "חיות"...  ותבלינים? – מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה ו- אבקת מרק עוף....

הרוטב לאיטריות הוא מרסק עגבניות כי העגבניות המבושלות מיועדות לסלטים המסורתיים, השעועית הירוקה מבושלת ברוטב עד שהיא רכה רכה.. וכן הלאה.

אני לא שופטת ואני כותבת את דברי אלה עם חיוך על השפתיים ובלב חם ומלא אושר שהיא עדיין איתנו ועדיין האיטריות ברסק עגבניות ממתינות לנו כשאנחנו מגיעים לבקר, העוף בזיתים הוא גולת הכותרת לאוכל גורמה בחגים  וגם כשהנכדים מגיעים לבקר - התחנה הראשונה היא המקרר ששם מונחות להן קערות עם סלט מבושל, סלטי חצילים למיניהם והגירסה שלה לשקשוקה שבעיקרון זה ביצים ובצל מעורבבים קלות, עם מעט כורכום ואבקת מרק עוף...

בשנים האחרונת המצב הבריאותי הוא מעט משובש אבל עדיין הלוואי עלי תוצאות הבדיקות, התיפקוד והצלילות שלה בגילה – 84.

חזרתי אתמול מביקור אצלה ועם כל הקשיים היא התעקשה להכין לי כבד מטוגן שהטעם שלו הוא טעם ילדותי והוא הטעם האולטימטיבי שעולה בפי כשמזכירים כבד מטוגן. הוא לא בסויה, ולא בטריאקי, הוא מטוגן קלות (ולא מוקפץ..)עם מלח, פלפל שחור וכמון וזה הכי טעים לי בעולם ובכל פעם שאני רוצה כבד עוף אני לא מצליחה להביא את עצמי לבלסמי או הטריאקי או הדבש אלא היד ניגשת לכמון ולמלח. ברור שזה טעים אבל זה לא של אימא.

וכל זאת למה?

כי פתחתי את המקפיא ומצאתי שם שקית עם שעועית ירוקה חתוכה. אני אפילו לא זוכרת למה ומתי קניתי אותה כי אם בכלל, אני קונה אותה עדינה שלמה. החלטתי שהפעם זה יהיה בטעם אימא, אם כי ברור שלא אצליח להכין "כמו של אימא" .

 

 

אופן ההכנה

לטגן קלות בשמן קנולה 2 בצלים קצוצים, להוסיף שתי עגבניות קצוצות דק ולטגן ביחד עוד כחמש דקות, להוסיף מלח, פלפל שחור , כורכום ו- כף אבקת מרק עוף ( כן כן שאחרת זה לא של אימא...) להוסיף את חבילת השעועית הירוקה , כוס וחצי מים רותחים ולבשל לה את הנשמה עד שהרוטב מצטמצם והשעועית רכה רכה בערך 30 דק'. אם נותר יותר מדי רוטב, להסיר את המכסה לעוד 10 דקות בישול....

 

כפית שמן - 1 נק'

כף אבקת מרק עוף - 1 נק'

שעועית ירוקה - 0 נק'

סה"כ - 2 נק'

 

בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת