33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

אורז קארי פלוס

קארי. או שאוהבים אותו או שלא. אני מהקבוצה הראשונה.

קיבלתי במתנה אבקת קארי משובחת ביותר! לאבקת הקארי יש ריח חזק וכשרוכשים אותה כדאי בהחלט לאחסן אותה בקופסה אטומה היטב.

אז אתחיל במתכון של אורז קארי פלוס, למה פלוס? כיוון שהוספתי עוד תבלינים אהובים לקארי המשובח.


מצרכים:

1 כוס אורז לבן מושרה במשך כשעה במים ומסונן היטב

2 כוסות מים חמים

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות או כתושות

1 כף אבקת קארי (מי שמעדיף/ה טעם פחות מודגש של הקארי יכול/ה לשים רק חצי כף)

1 כפית מלח

רבע כפית קינמון טחון

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

2 כפות שמן לטיגון

1 כף שמן שומשום איכותי

***

 

אופן ההכנה:

לחמם בווק 2 כפות שמן לטיגון




להוסיף את הבצל ולערבב בעזרת כף/מזלג עץ




אחרי 2 דקות להוסיף את השום ולערבב פעם נוספת




להוסיף את האורז ולטגן אותו במשך 2 דקות




להוסיף את התבלינים ואת שמן השומשום - שוב לערבב...




להוסיף 2 כוסות מים ולהנמיך את האש




לבשל עד שכל המים מתאדים (בערך רבע שעה), להוריד מהאש ולכסות במכסה גדול לעוד 10 דקות.

 

 

לפני ההגשה לדחוף את האורז מצדי הווק לכיוון פנימה ולהתחיל בחלוקת המזון  

 האורז יוצא חרפרף, למי שאוהב אפשר להגיש לצד יוגורט טבעי.

 

 טיפ: לארגן את כל התבלינים יחד בצלוחית קטנה ולהוסיף אותם בבת אחת לתבשיל. ועוד אחד קטן - אם יש לכן/ם אורחים אפשר לסדר את האורז בתבנית סיליקון ואז לשחרר את ה"עוגה" שנוצרה על צלחת יפה.

 

שיהיה לבריאות ובתיאבון!  

 

נ.ב. למי שאוהב/ת אוכל הודי, בת"א יש מסעדה הודית צמחונית שווה בשם "24 רופי"

אוכל טעים, טרי וזול! 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת