66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

החמין שלי.

החמין שלי.

זאת נוסטלגיה החמין הזה. הוא חרוט עמוק עמוק בליבי אימי ז"ל היתה מכינה אותו כן על הפתיליה שאתם רואים. עדיין גרנו בצריף וריח החמין שהתפשט בכל הצריף עם ריח הפתיליה המיוחד ....כשאני מכינה את החמין יורדות לי דמעות זכרונות....מתגעגעת לימים ההם . בגיל 12 עברנו לדירה ,ומאז לא זכור לי החמין כי הוא התבשל על גז .אחד הדברים הבולטים בחמין של אימא זה הקציצה שאתם רואים בסיר .שנקראה בפי אבי "הקיגל" והביצים החומות. הקציצה הזו אין מי שלא אוהב אותה מהקטנים עד הגדולים ,ותמיד מבקשים ממני להכין חמין כדי להנות מהקציצה  ;)

כמובן ששדרגתי את החמין אימי היתה מכינה עם שעועית אדומה וקישקע ממולא.(שאצלי בל יראה ובל ימצא ) אני מעבירה לכם את מתכון החמין שלי. אבל הקציצה הטעימה הזו היא של אמא.אמא בוודאי מחייכת למעלה ואומרת"כמה שלא אהבת לבשל והיום תראי אותך". בשלנית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לחמין מה צריך:

בצל גדול

כרעיים של עוף (אצלי לא אוהבים בשר)

ראש שום

גזר

קולורבי

תפוחי אדמה 

דלעת חתוכה לקוביות גדולות

קישוא

כוס חיטה מושרית לשעה.

פיטרוזיליה- סלרי- כוסברה לאוהבים.

פרוסות חציל מטוגנות או אפיות (מה שלא שמתי בחמין שצולם ) אבל תכינו זה מעדן בחמין.

פפריקה מתוקה - פפריקה חריפה- כמון - מלח- מעט שמן- 2-3 תמרים ללא החרצנים - סוכר -דבש- סילאן

לקציצה:

קמח

מלח

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה 

שמן.

יש כאלה שמטגנים בצל קצוץ לריבועים ושמים בקציצה הזו אני לא שמה בצל.

אופן הכנת הקציצה:

לשים בקערה את הקמח להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה ,להתחיל להוסיף שמן בהדרגה וללוש  עד שנוצרת לנו קציצה לא קשה מידי אבל גם לא רכה,שלא תתפורר בחמין

 את הקציצה מוסיפים לחמין כשהוא רותח . אחרת היא מתפוררת.

אפשר להכין קציצות קטנות כמספר הסועדים. ואפשר קציצה שתיים ואז בעת ההגשה פורסים לפרוסות ומגישים.

אופן הכנת החמין :

בתחתית של סיר גדול שמים מעט שמן 

את כל הירקות כולל תפוחי האדמה ראש שום מפורק (לא לקלף ) מוסיפים ירק.עליהם את העוף ,תבלינים.

מכינים את החיטה בשקית קוקי ,או שקית נילון מרשרשת מוסיפה תבלינים +שתי כוסות מים וקושרת.

למלא בסיר מים ולהביא לרתיחה 

לתקן תיבול.

כשהחמין  רותח מוסיפים את הקציצה בין העוף דואגים שיהיה כולו בתוך הנוזל.

על כל הכבודה הזו שימו את החציל המטוגן. סופג מנוזלי החמין והופך להיות חום חמין 

בוודאי לא חידשתי לכם על החמין אבל על הקציצה כן.

שיהיה לכם בהצלחה...

התמונות צולמו כמובן לפני שבת והחמין כמעט מוכן אני מבשלת אותו כמה שעות על להבה נמוכה עם תחתית.

אם הכנתם ספרו שתפו אותי רוצה לדעת אם אהבתם

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת