00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

פיצ`ה סאן

 

מה מכינים:

 

200 גרם קמח מלא

300 גרם קמח לבן


כפית משפר אפיה (5 גרם) 

כף שמרים יבשים (6 גרם)

חצי כף סוכר

כוס ורבע מים (300 מ"ל)

כף שמן זית כתית מעולה

כף מחוקה מלח שולחן

 

לרוטב פיצה(בהשראת שף אסף לשר):

2 עגבניות מגורדות במגקדת גסה

2 שיני שום גדולות כתושות

2 כפות שמן זית 

רסק עגבניות 100 גרם

כף גדושה אוריגנו יבש

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

מעט צ'ילי חריף / פפריקה חריפה (כשמינית כפית )

 

 

 

גבינה מגורדת לפי הטעם -הכי טוב מוצרלה אבל אפשר גם גבינה צהובה רגילה ובעצם כל גבינה קשה שרוצים

 

 

 

אופן ההכנה:

1) לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים , משפר האפיה והסוכר, ומערבבים .

2) מוסיפים את המים ומתחילים ללוש , 

4) לאחר כ-2 דקות מוסיפים את השמן ואת המלח ולשים עוד כשמונה דקות

6) אמורים לקבל בצק גמיש , מוציאים מהקערה, מגלגלים לכדור , מחזירים לקערת המיקסר,  

    מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7) בשלב זה מכינים את הרוטב , מערבבים היטב את כל החומרים.

8)לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט, ולשים שוב את

    הבצק לכדקה להוצאת האויר, מניחים לכרבע שעה ומוציאים אוויר שוב. מגלגלים שוב לכדור

    ומועכים מעט על המשטח למצב של כדור , בכדי שיהיה קל לחלק.   

9) בנתיים במקביל מחממים תנור לחום מקסימאלי ,מרגע שהתנור הגיע לחום המקסימאלי יש להמתין עוד כרבע עד 

     חצי שעה.

8) מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, לשים מעט ומגלגלים לכדורים 

9) על תבנית מכוסה בנייר אפיה מקומח מרדדים כל כדור ומותחים לצורה של פיצה דקה

    אפשר למרוח מעט שמן זית על הידים ולמתוח את הפיצה עם הידיים.

10) מורחים שכבה דקה ואחידה של רוטב פיצה על הבצק, ומפזרים מעל את הגבינה.

       להיזהר ולא להפריז בכמות הרוטב והגבינה.

11)  מעבירים לתבנית מקומחת ומכניסים לתנור  לכ-7 8 דקות עד שהגבינה זהובה.

        ( לא לפתוח את התנור במשך כל האפיה להציץ דרך חלון התנור )

12)  אפשר להוסיף גם כלי עם מים קרים ליצירת אדים לפיצה פריכה יותר. לוקחים סיר קטן

       או תבנית חד פעמית מוסיפים מים ומכניסים בתבנית נוספת לתנור, המים יוצרים אדים בחלל התנור.

       אני עושה לפעמים בלי ולפעמים עם.

 

 

בתאבון......

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת