00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

4 רטבים לפסטה

במרוכז רטבים בסיסיים לפסטה שאותם אני מכין.
 

ריכזתי מטעמי נוחות בפוסט אחד

בוחרים ברוטב המתאים ומכינים אותו,

במקביל מכינים פסטה לפי ההוראות באריזה ( כל מתכון מתאים לכחצי חבילה)

בסוף הבישול מסננים, מחזירים לסיר ומעל שופכים את הרוטב.

 

לשדרוג  כל אחד מהרטבים לרוטב מסוג פולו ( פולו פומדרו, פולו אליו , פולו אלפרדו)

יש להוסיף לרוטב הרצוי לדקה האחרונה,

200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות, מוקפץ במעט שמן זית עד לשינוי צבע .

יש להקפיץ במחבת נפרד לפני ההכנה של הרוטב.

 

 

לשדרוג לרוטב מסוג די פולו, יש להוסיף לרוטב הרצוי לדקה האחרונה,

200 גרם כבד עוף חותך לקוביות קטנות, מוקפץ במעט שמן זית עד לשינוי צבע ללבן.

יש להקפיץ במחבת נפרד לפני ההכנה של הרוטב.

(למנה חגיגית אפשר להוסיף גם חזה עוף וגם כבד, הולך מצויין עם אליו אוליו לדוגמא)

 

 

אפשר כמובן לגוון בעוד צורות, להוסיף חצי כוס אפונה סנפרוסט, מעט זיתי קלמנטה מגולענים, מעט עגבניות מיובשות,

וכל מה שאוהבים......

 

אבל הכי חשוב, להלן הרטבים הבסיסיים:

 

רוטב פומדורו

3 כפות שמן

חבילה קטנה של רסק עגבניות

 

כפית מלח בישול

חצי כפית פפריקה מתוקה

שליש כפית אבקת שום / שן שום כתושה

כפית אוריגנו יבש

רבע כפית פלפל שחור 

שמינית כפית פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

1) מחממים שמן, 

2) מוסיפים את רוטב העגבניות

3) מוסיפים את התבלינים + חצי כוס מים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה

4) מנמיכים את האש ומבלים כ-10 דקות מכוסה

 

רוטב אליו אוליו

 

5  כפות שמן

3 שיני שום כתושות

כפית מלח בישול

כפית אוריגנו יבש

רבע כפית פפריקה חריפה

 

 

אופן ההכנה:

1) מחממים שמן, 

2) מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות

3) מוסיפים את התבלינים + חצי כוס מים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה

4) מנמיכים את האש ומבלים כ-10 דקות מכוסה

 

רוטב אלפרדו

 

50 גרם חמאת 

1 בצל בינוני קצוץ דק

300 גרם פטריות שמפיניון שטופות וקצוצות

מיכל שמנת מתוקה 

חצי כוס חלב

כפית מלח בישול

חצי כפית פלפל שחור גרוס

שמינית כפית אגוז מוסקט (לא חובה אבל רצוי)

 

אופן ההכנה:

1) מחממים את החמאה והבצל,

2) כשהבצל זהוב מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-2 דקות 

2) מוסיפים את החלב השמנת , מערבבים מעט

3) מוסיפים את התבלינים + חצי כוס מים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה

4) מנמיכים את האש ומצמצמים כ-5 דקות

 

 

רוטב אליו אוליו עם בצל 

לא לספר לאיטלקים

הרוטב הקלאסי אינו מכיל בצל, אבל השילוב מאוד טעים 

 

5  כפות שמן

1 בצל בינוני קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

כפית מלח בישול

כפית אוריגנו יבש

רבע כפית פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

1) מחממים שמן, 

2) מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב

3) מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כמה שניות 

4) מוסיפים את התבלינים + חצי כוס מים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה

5) מנמיכים את האש ומבלים כ-10 דקות מכוסה

 

 

בתאבון..................

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת